Skip to main content

„Libertate”, filmul regizat de Tudor Giurgiu, va intra pe Netflix. De când e disponibil?

 
„Libertate”, filmul regizat de Tudor Giurgiu, va intra pe Netflix. De când e disponibil?

Filmul „Libertate”, regizat de Tudor Giurgiu, va intra pe platforma de streaming Netflix. „Libertate” este inspirat din fapte reale, de evenimentele tragice care au avut loc la Revoluţie, în decembrie 1989, în Sibiu.

Publicitate

Producţia semnată de cunoscutul regizor va intra pe Netflix începând din 6 martie.

„Este un film despre o poveste neelucidată de la Revoluţie. În Sibiu s-a tras de-a valma, nebuneşte. Am făcut multă muncă de detectiv”, a spus regizorul într-un interviu pentru Paginademedia.

VIDEO. Tudor Giurgiu, în studioul Paginademedia

Tudor Giurgiu a debutat acum 30 de ani, în 1993, cu scurtmetrajul „Vecini”. Debutul în cinema a fost cu primul lungmetraj, intitulat „Legături Bolnăvicioase” (2006), cu Tudor Chirilă („Live” şi jurat la Vocea României), Ioana Barbu („Domnişoara Bovary”) şi Maria Popistaşu („Taximetrişti”) în rolurile principale. A urmat „De ce eu?” (2015), primul lungmetraj inspirat din fapte reale, cu Emilian Oprea („Groapa”) şi Andreea Vasile („Ramon”) în rolurile principale.

Libertate a fost lansat în cinematografele din ţară în octombrie anul trecut.

VIDEO. Libertate - trailer

Despre Tudor Giurgiu:

  • A absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică I.L. Caragiale.
  • A debutat acum 30 de ani, în 1993, cu scurtmetrajul „Vecini”.
  • Au urmat alte scurtmetraje (S)He's Alone in the World (Singură pe lume – 1995), Hausmeister (2000 – documentar), Popcorn Story (2001 – cu Dragoş Bucur în rolul principal).
  • Debutul în cinema a fost cu primul lungmetraj, intitulat Legături Bolnăvicioase (2006), cu Tudor Chirilă, Ioana Barbu şi Maria Popistaşu în rolurile principale.
  • Pasionat de documentare, a continuat să realizeze şi astfel de producţii: Trixy (2008), Nunţi, muzici şi casete video (2008), Me sem baxtalo? (2008).
  • Până la al doilea lungmetraj, care a apărut la distanţă de aproape 6 ani de primul, a mai realizat alte scurtmetraje: Superman, Spiderman sau Batman (2011), Audiţia (2011), Un alt Cărciun (2012).
  • Despre oameni şi melci (2012, cu Monica Bîrlădeanu şi Andi Vasluianu în rolurile principale) – care a fost nominalizat la categoria Cel mai bun film la Premiile Gopo din 2013 şi pentru care el a primit premiul publicului.
  • A urmat De ce eu? (2015), primul lungmetraj inspirat din fapte reale, cu Emilian Oprea şi Andreea Vasile în rolurile principale.
  • A lansat Parking (2019), cu Mihai Smarandache, Ariadna Gil, Luis Bermejo, Carmen Florescu, Eric Frances.
  • Cel mai recent film, Libertate (2023), este din nou inspirat din fapte reale, de data aceasta evenimentele tragice care au avut loc la Revoluţie, în decembrie 1989, în Sibiu.

Citeşte şi: EXCLUSIV! „Aş fi vrut un film cu mai mult sânge!” – Tudor Giurgiu, despre „Libertate”, povestea tragediei misterioase de la Revoluţie din Sibiu, unde au fost sechestraţi 500 de români

 
Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus