Skip to main content

INTERVIU. Anca Lungu a revenit în TV după o pauză de cinci ani şi prezintă o nouă emisiune Prima TV, filmată în Franţa, Grecia şi Italia: „Împărtăşesc publicului puţin din frumuseţea ţărilor de la Mediterană, cu tot ceea ce înseamnă viaţa de aici"

 
INTERVIU. Anca Lungu a revenit în TV după o pauză de cinci ani şi prezintă o nouă emisiune Prima TV, filmată în Franţa, Grecia şi Italia: „Împărtăşesc publicului puţin din frumuseţea ţărilor de la Mediterană, cu tot ceea ce înseamnă viaţa de aici"

INTERVIU. Anca Lungu s-a întors în televiziune după o pauză de cinci ani şi s-a alăturat postului Prima TV. Supranumită şi Prinţesa Polonic, ea prezintă acum emisiunea Viaţa are gust, la Prima TV.

Publicitate

Viaţa are gust prezintă reţete despre un stil de viaţă sănătos şi este filmată în Franţa, Grecia şi Italia.  Emisiunea este difuzată în fiecare duminică, de la ora 11.00, la Prima TV.

Într-un interviu pentru Paginademedia.ro, Anca Lungu vorbeşte despre emisiune, gastronomie, de unde este denumirea de „Prinţesa Polonic" şi despre revenirea ei în televiziune după atâţia ani.

„Mâncarea e doar pretextul pentru a descoperi şi a spune mai departe poveşti despre reţete, despre cei care prepară reţetele sau cei care se bucură de ele, în cea mai mare parte români care au ales să-şi trăiască viaţa în afara graniţelor ţării", spune Anca Lungu, în interviu.

Paginademedia.ro: Cum este să revii la TV după o pauză de 5 ani?

Anca Lungu: E foarte bine şi foarte diferit în acelaşi timp. M-am bucurat de căldura cu care am fost primită şi de sutele de mesaje ale oamenilor care au început să urmărească “Viaţa are gust”, care sunt încântaţi de ceea ce văd şi la care ajunge energia bună pe care încerc să le-o transmit.

Unele mesaje sunt atât de frumoase încât le-am salvat, să-mi amintească mereu care e rolul meseriei pe care o iubesc atât de mult.

Paginademedia.ro: Ce poţi să ne spui despre emisiunea Viata are gust?

Anca Lungu: Am putea să o numim “emisiune gastronomică”, dar nu ar fi o descriere completă. Mâncarea e doar pretextul pentru a descoperi şi a spune mai departe poveşti despre reţete, despre cei care prepară reţetele sau cei care se bucură de ele, în cea mai mare parte români care au ales să-şi trăiască viaţa în afara graniţelor ţării.

De-a lungul celor 18 episoade împărtăşesc publicului puţin din frumuseţea ţărilor de la Mediterană, cu tot ceea ce înseamnă viaţa de aici.

 “Viaţa are gust” a fost filmată în cea mai mare parte în Sudul Franţei dar şi în Grecia şi Italia. E o invitaţie la călătorie, la descoperire, la conectare cu bucuriile mari sau mici ale vieţii.

Paginademedia.ro: Ce reţete găteşti în emisiune? (Ştim că sunt doar două episoade în care găteşti)

Anca Lungu: Aşa este. În emisiunea aceasta îi las pe adevăraţii chefi să gătescă. Mulţi dintre ei ne-au deschis larg uşile bucătăriilor şi fie ne-au lăsat să tragem cu ochiul, fie ne-au împărtăşit pas cu pas reţetele şi secretele lor culinare.

Cele două episoade în care gătesc, episodul al doilea şi episodul al treilea, au fost deja difuzate la Prima TV, însă pot fi urmărite online pe canalul de YouTube “Emisiuni Prima TV”.

Am pregătit un lup de mare cu legume la cuptor şi pain perdu, un desert popular în Franţa care ne aminteşte tuturor de copilărie, cu menţiunea că varianta românească a desertului poartă denumirea de “frigănele”.

Paginademedia.ro: Cum ţi-ai descoperit pasiunea pentru gastronomie?

Anca Lungu: În cazul meu nu e doar o pasiune pentru gastronomie, ci mai degrabă dorinţa şi bucuria de a dărui în acest context. Îmi place să gătesc pentru cei dragi mie, e o formă de a-mi exprima iubirea şi recunoştinţa. Iar atunci când vine vorba de experienţe gastronomice, mai important decât restaurantul şi meniul ales, e persoana cu care voi împărţi experienţa.

Ştiu bine care a fost momentul în care am descoperit asta. S-a întâmplat cu aproape 3 decenii în urmă. Aveam în jur de 8 ani şi i-am pregătit fratelui meu clătite după o reţetă din cartea de bucate a mamei. Bucuria lui de atunci o caut şi o regăsesc ori de câte ori gătesc pentru familia sau prietenii mei.

Paginademedia.ro: Ce găteşti cel mai des acasă?

Anca Lungu: Copiilor le plac reţetele simple, iar mie îmi place să fiu eficientă şi să le pun pe masă în fiecare zi ceva proaspăt şi nutritiv. I-am obişnuit cu supele şi ciorbele noastre pe care le gătesc săptămânal.

La fel ca majoritatea copiilor şi ai mei adoră pastele, aşa că gătesc paste de două-trei ori pe săptămână, apoi peşte, fructe de mare, multe salate şi din când în când deserturi.

Paginademedia.ro: Esti numită şi Printeşa Polonic. Care e povestea din spatele acestei denumiri?

Anca Lungu: Prinţesa Polonic este numele pe care l-am ales blogului meu de reţete pe care l-am creat acum aproape 12 ani. La un moment dat însă, am întruchipat acest personaj imaginar în cadrul unei emisiuni de gătit dedicată copiilor.

Şi tot sub aripa Prinţesei Polonic am lansat două cărţi cu reţete dedicate micilor bucătari: “Reţete alese pentru prinţi şi prinţese” în 2015 şi “Supereroii din farfurie” în 2017.

Ana Lungu a prezentat Observatorul de weekend şi a fost în juriul emisiunii Junior Chef, la Antena 1, alături de Mariuz Vizante şi Horia Vârlan.

Citeşte şi: Anca Lungu, fosta prezentatoare a Observatorului, s-a întors pe TV cu o emisiune culinară. La ce post?

Citeşte şi: Anca Lungu renunţă la Observatorul de weekend al Antenei 1. Cine va fi în locul ei

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus