Skip to main content

INTERVIU. Ioana Petric, fosta „bebeluşă" de la Cronica Cârcotaşilor, debutează ca actriţă în Complotul Bonelor: „Chiar dacă 16 ani din viaţa mi i-am petrecut pe platourile de filmare, recunosc că nu mi-a fost chiar uşor"

 
Foto: Marius Grosu
Foto: Marius Grosu

INTERVIU. Ioana Petric, fosta „bebeluşă" şi prezentatoare a emisiunii Cronica Cârcotaşilor, de la Prima TV, debutează în filmul Complotul Bonelor, regizat de Iura Luncaşu, cel care a semnat telenovelele Numai iubirea, Lacrimi de iubire şi Inimă de ţigan.

Publicitate

Într-un interviu pentru Paginademedia, Ioana Petric a povestit despre film şi despre cum a fost pentru ea debutul în actorie.

Ioana va interpreta un rol de bonă:

"În televiziune am început ca „bebeluşă”, acum a venit momentul să debutez în cinematografie în rol de bonă (...)."

Voi fi una dintre cele trei bone părtaşe la complot, alături de Andreea Monea şi de Mădălina Dobre".

Reamintim că producţia Complotul Bonelor îi are ca protagonişti pe Anamaria Prodan (impresară de fotbalişti şi fostă prezentatoare tv) şi pe actorul Cristi Iacob, jurat la Te cunosc de undeva!, de la Antena 1.

Din distribuţia filmului fac parte mai mulţi copii, printre care Ilinca Luncaşu, fiica regizorului Iura Luncaşu, şi Laurenţiu Jr. (Bebeto), fiul Anaimariei Prodan şi al lui Laurenţiu Reghecampf.

Paginademedia.ro: Despre ce este vorba în film? 
 
Ioana Petric: Povestea filmului rămâne o surpriză până la premieră, dar vă garantez că este genul acela de comedie pe care o să vă doriţi să o vedeţi o dată şi încă o dată şi încă o dată. Complotul Bonelor are toate ingredientele necesare pentru a cuceri inimile celor din public.
 
Este o poveste de dragoste cât se poate de actuală, cu un umor fin şi de calitate, cu intrigi, cu răsturnari de situaţie, cu locuri de filmare spectaculoase, cu o imagine de excepţie şi cu personaje savuroase. De la mic, la mare, nu cred că este om care să nu se regăsească măcar într-una dintre situaţiile din film.
 
Abia aştept premiera şi reacţiile publicului, dar încă de pe acum pot să pun pariu că acest film va fi un adevărat fenomen. 
 
Paginademedia.ro: Ce personaj interpretezi?
 
Ioana Petric: Cred că viaţa are un umor senzaţional, pentru că dacă în televiziune am început ca „bebeluşă”, acum a venit momentul să debutez în cinematografie în rol de bonă. Voi fi una dintre cele trei bone părtaşe la complot, alături de Andreea Monea şi de Mădălina Dobre.
 
Este un rol pe care l-am interpretat cu mare emoţie şi cu bucurie, deoarece m-a pus într-o situaţie nouă, pe care nu am trăit-o niciodată în viaţa reală, chiar dacă mă regăsesc pe alocuri în unele trăiri ale personajului. Mai multe detalii, la momentul potrivit. 
 
Paginademedia.ro: De la cine ai primit propunerea şi cum ţi s-a părut? 
 
Ioana Petric: Propunerea a venit chiar din partea lui Iura Luncaşu, regizorul filmului, şi a lui Bogdan Mărginean, producătorul. În momentul în care am decis că e momentul să iau o pauză de la TV, am revenit în Cluj, cumva resemnată cu gândul că voi sta departe de platourile de filmare, cel puţin pentru o vreme.
 
Dar cineva, acolo sus, a avut grijă să nu fie aşa şi să îmi scoată în cale oamenii potriviţi, la momentul potrivit, pentru a face următorul pas în cariera mea. Pe Iura l-am întâlnit prin intermediul lui Bogdan, un prieten vechi. Ne-am dat seama din prima că putem face lucruri faine împreună şi aici în Cluj, aşa că am primit cu mult entuziasm propunerea de a face parte din echipa lor.
 
Dincolo de faptul că este un regizor extrem de talentat şi de dedicat, Iura este un om extraordinar, un om cu foarte multă experienţă şi cu o deschidere extraordinară de a împărtăşi şi cu alţii din cunoştinţele lui. Este omul care mi-a oferit şansa unui nou început şi m-a ajutat să am încredere în forţele mele, într-un moment în care chiar aveam nevoie de asta.
 
Complotul Bonelor este doar începutul colaborării noastre, aşa că mă simt cât se poate de fericită şi în acelaşi timp recunoscătoare pentru tot ceea ce am avut ocazia să trăiesc în ultimele săptămâni şi pentru că fac parte din echipa asta faină şi pusă pe fapte mari. 
 
Paginademedia.ro: E prima data când apari într-un film. Cum e în postura de actriţa?
 
Ioana Petric: M-am visat actriţă încă din copilărie şi chiar dacă, la un moment dat, am dat Facultatea de Actorie pe cea de Drept, cred că undeva, la nivel de subconştient, dorinţa asta a rămas înrădăcinată. Şi cred că e adevarat că atunci când îţi doreşti ceva cu adevărat, lucrurile se întâmplă. Nu când vrei şi le planifici, ci atunci când eşti pregătit. 
 
Pentru mine, Complotul Bonelor este o dublă premieră, pentru că nu e doar prima dată când joc într-un film, ci e şi prima dată când fac parte din echipa din spatele camerelor, într-o producţie cinematografică.    
 
Când nu am fost bona din faţa camerelor, am ocupat scaunul din drepata regizorului, în rol de script supervisor şi ambele roluri au reprezentat o mare provocare pentru mine. 
 
Chiar dacă 16 ani din viaţă mi i-am petrecut pe platourile de filmare, recunosc că nu mi-a fost chiar uşor. Cumva a trebuit să uit tot ceea ce ştiam şi să mă împac cu ideea că în film e nevoie de mult adevăr, nu de show şi de senzaţional. Dar sub îndrumarea lui Iura şi cu sprijinul partenerilor de joc, eu zic că mi-a reuşit. 
 
Emoţiile au fost enorme, mai ales în prima zi de filmare, dar au fost cât se poate de constructive. Au fost câteva săptămâni intense, cu multă adrenalină, în care m-am concentrat să asimilez cât de multă informaţie şi să fur meserie de la toată lumea. De mult nu m-am simţit atât de bine, de vie, de fericită cu ceea ce fac. Simt că în sfârşit mi-am găsit locul şi chiar dacă acum s-a terminat, aştept cu nerăbdare un nou proiect şi, de ce nu, un nou rol. 
 
Paginademedia.ro: Când se va lansa filmul?
 
Ioana Petric: Filmul se va lansa în iarnă, cel mai probabil în luna decembrie. Deci, în sfârşit, Singur Acasă va avea concurenţă. 
 
Paginademedia.ro: Cine mai face parte din distribuţie? 
 
Ioana Petric: În rolurile principale ii veţi vedea pe Cristi Iacob şi pe Anamaria Prodan. Pentru mine, Anamaria a fost o surpriză foarte placută, pentru că este, într-adevar, o forţă - o femeie nu doar puternică, ci şi foarte talentată. A dat dovadă de maxim profesionalism şi a facut un rol de excepţie. 
 
Iar Cristi este de departe actorul meu preferat. Un munte de talent şi un om de nota 20, care mie mi-a intrat direct la suflet, pentru că a dat viaţă şi culoare platoului de filmare şi a făcut ca ficare zi pe set să fie o bucurie. Sunt foarte fericită că am avut ocazia să lucrăm împreună şi să joc alături de el. 
 
Dar, de departe, cei mai cei sunt copiii care joacă în film. Sunt tineri, smart, frumoşi, plini de personalitate, profesionişti şi extrem de talentaţi. Aşa că nu aş vrea să închei înainte de a menţiona următoarele nume: Karina Moldovan, Bea Kondev, Georgia Crisan, Ionut Badoiu, Rosca Lucas, Eliza Furca, Calugar Sergiu, Ilinca Luncaşu, Laurenţiu jr. (Bebeto) Timon Socolov Dimir, Amira Dobre, Maia si Raisa Chisiu, Anna Moldovan şi Irina Trif.
 
Probabil e prima dată când auziţi de ei, dar sunt convinsă că în câteva luni, numele astea vor fi pe buzele tuturor. Pentru ca am aşa un feeling că o noua generaţie de staruri se lansează odată cu Complotul Bonelor.
 
Galerie foto:

Citeşte şi: De la sport, la actorie. Anamaria Prodan debutează într-un film regizat de Iura Luncaşu, cel care a semnat şi telenovelele Numai iubirea şi Inimă de ţigan

Citeşte şi: Şerban Huidu se întoarce pe TV la Cârcotaşi. Emisiunea, schimbare majoră de format. Schimbă şi studioul

 
 
Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus