Skip to main content

Ucraineanca Jamala, câştigătoarea Eurovision, a mulţumit europenilor: „Am strâns deja peste 83 de milioane de euro“

 
Jamala, câştigătoarea Eurovision, a mulţumit europenilor pentru evenimentele caritabile organizate pentru Ucraina. Sursa foto: Facebook/Jamala
Jamala, câştigătoarea Eurovision, a mulţumit europenilor pentru evenimentele caritabile organizate pentru Ucraina. Sursa foto: Facebook/Jamala

Jamala, marea câştigătoare din 2016 a concursului Eurovision, a mulţumit europenilor pentru ajutorul dat ţării sale. Artista a menţionat că s-au strâns peste 83 de milioane de euro din evenimentele organizate în Europa.

Publicitate

„Astăzi toată lumea încearcă să-şi folosească vocea pentru a ajuta Ucraina. Consider că este de datoria mea să informez milioane de oameni din întreaga lume despre atrocităţile militarilor ruşi.

Datorită prietenilor noştri europeni am strâns peste 83 de milioane de euro. Şi acesta este un sprijin incredibil care dă putere pentru a continua lupta“, a postat Jamala pe contul ei de Facebook.

Artista ucraineană a făcut şi o listă detaliată cu banii strânşi în urma fiecărui eveniment caritabil, printre care şi concertul din Bucureşti, „We are one“, la care a participat.

Evenimentul a avut loc pe 12 martie la Arena Naţională şi a fost organizat de Saga Festival, Kiss FM, Pro TV şi Primăria Bucureşti, după cum a relatat Paginademedia.ro. Pe scenă au urcat artişti precum Armin Van Buuren, Tom Odell şi inclusiv Jamala, dar şi vedete autohtone precum Delia, CTC, Lidia Buble, Feli şi DJ Project.

Citeşte şi: Cati romani au vazut We are one, cel mai mare concert umanitar de pe Arena Naţională

Totodată, Jamala a menţionat în postarea sa şi organizaţiile la care au ajuns aceste sume.

3,3 milioane de euro au fost donate de telespectatorii Selecţiei Naţionale Finale pentru Eurovision de la Berlin. În total 67 milioane de euro au fost donaţi Campaniei de caritate ARD. Toate donaţiile au fost transferate organizaţiilor Aktion Deutschland Hilft şi Bündnis Entwicklung Hilft care oferă ajutor ucrainenilor.

52 de mii de euro au fost strânse în timpul emisiunii Vocea din Vilnius. Banii au fost daţi la Albastru/Galben, organizaţie care ajută armata noastră.

950 mii de euro au fost strânşi în cadrul concertului „We are one” din Bucureşti, căruia li s-au alăturat Tom Odell, Armin van Buuren şi mulţi alţii. Contribuţiile au fost transferate organizaţiei Crucea Roşie Română.

13,4 milioane de lire sterline au fost strânse la „Concertul Pentru Ucraina“ din Birmingham. La live au participat Ed Sheeran, Gregory Porter şi alţii.“

Artista ucraineană a fost invitată în Selecţia Naţională Eurovision din România, sâmbătă, 5 martie. Nu a fost planificată prezenţa ei, însă Jamala a trecut graniţa ca să se refugieze în ţara noastră, împreună cu cei doi copii ai săi, lăsându-şi soţul în urmă.

Pe scena Eurovision din România Jamala a cântat o piesă despre război, intitulată „1944“, tocmai melodia care a dus Eurovisionul la Kiev, acum şase ani.


Citeşte şi: Jamala, câştigătoarea Eurovision din Ucraina, acum refugiată, va cânta la finala Selecţiei Naţionale


Citeşte şi: Războiul l-a prins la Kiev! Dan Bălan trebuia să prezinte Eurovision în România. Zborurile, anulate


Citeşte şi: 900.000 de euro strânşi pentru Ucraina de concertul We are one. Cât a donat Pro TV din publicitate? Ce companii au plătit triplu?


 

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DUROS DUROS
    @ cris -aia nu ne-au luat nimic cu forta Noi le dadeam Nici bucovina nu ne-a luat-o ei ci rusii dar le-a placut Mai usor cu moldova ca nu sti prin ce-a trecut de i-a zapacit rusii Acum vorba lui serban : ,, tot ce-i ucrainian e tare ,, chiar daca e moale
  • Cris Cris
    Dar cu romanii din Ucraina ,cum ramane?Dar,cu perioada ceaușistă,cand si ucrainienii,ne mancau mancarea,plus multe altele, mobila,etc,si noi făceam foamea,cu cartele,curent tăiat.Tot rusi sunt,si ii urăsc pt cat am pătimit din cauza lor..*** you,Rusia,Ucraina,Moldova,Azerbaidjan, etc?Va urăsc,si sa nu aud sa ajut aceste ***.
  • Șerban Șerban
    Că tot veni vorba de Eurovision, nici nu ar mai trebui să aibă loc anul acesta. Ucraina câștigă, indiferent de cât de proastă ar fi prestația lor.

Trimite un comentariu

sus