Skip to main content

O jurnalistă a fugit din Afganistan după ce i-a luat un interviu unui taliban

 
Beheshta Arghand. Foto: CNN
Beheshta Arghand. Foto: CNN

O jurnalistă afgană de la Tolo News, cea mai mare televiziune din Afganistan, a plecat din ţară după ce în urmă cu câteva săptămâni i-a luat un interviu purtătorului de cuvânt al talibanilor.

Publicitate

Este vorba de Beheshta Arghand, prima femeie care i-a luat interviu unui taliban la o televiziune afgană, scrie CNN.

Pe 17 august, Beheshta Arghand i-a luat un interviu lui Mawlawi Abdulhaq Hemad, purtător de cuvând al talibanilor, iar la două zile după acel eveniment a decis să plece din Afganistan. Decizia, spune ea, a fost luată de teama noilor conducători ai ţării.

„La fel ca alte milioane de oameni, mă tem de talibani”, a declarat Beheshta Arghand pentru CNN.

Beheshta Arghand, în vârstă de 24 de ani, lucra doar de o lună la Tolo News. Ea a reuşit să părăsească Afganistanul alături de alţi membri ai familiei.

Mai mulţi jurnalişti de la Tolo News au plecat din Afganistan

Situaţie delicată la Tolo News. Postul de televiziune a pierdut mai mulţi jurnalişti după ce talibanii au preluat puterea.

„Aproape toţi jurnaliştii noştri au plecat. Am muncit mult ca să îi putem înlocui cu alţii. Şi avem o dublă provocare: să scoatem oamenii în siguranţă şi să continuăm să funcţionăm”, a spus Saad Mohseni, şeful Tolo News, pentru CNN.

 

CITEŞTE ŞI: „Şi 19 ore pe zi” - Clarissa Ward (jurnalist CNN), muncă asiduă în Afganistan după ce talibanii au cucerit ţara

CITEŞTE ŞI: SCHIMBARE RADICALĂ. După ce talibanii au cucerit capitala Afganistanului, o jurnalistă CNN şi-a acoperit faţa pentru a putea relata

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • didi didi
    e postul lui tolontan de afganistan?

Trimite un comentariu

sus