Skip to main content

Povestea lui Cristi Brancu, Prima TV: "La 10 ani, am visat să scriu. La 17 ani, îmi doream radio. La 24 de ani, am răspuns în glumă unui reporter că atunci când mă fac mare, vreau să fiu Jay Leno"

 
Povestea lui Cristi Brancu, Prima TV: "La 10 ani, am visat să scriu. La 17 ani, îmi doream  radio. La 24 de ani, am răspuns în glumă unui reporter că atunci când mă fac mare, vreau să fiu Jay Leno"

MINUTUL PAGINADEMEDIA. Povestea lui Cristi Brancu, acum la Prima TV. La început şi-a dorit să fie jurnalist de presă scrisă, apoi de radio şi de TV. Le-a "bifat" pe toate: a scris la VIP, a fost la Europa FM, iar acum e moderator de televiziune.

Publicitate

"La 10 ani, am visat să scriu, să fiu ziarist. La 17 ani, îmi doream să fiu la radio. La 24 de ani, am răspuns în glumă unui reporter că atunci când mă fac mare, vreau să fiu Jay Leno", povesteşte Cristi Brancu, care acum prezintă Exclusiv VIP la Prima TV, de marţi până vineri, de la ora 15.30.

A avut parte şi de momente dificile:

"Acum 10 ani, cu 20 de minute înainte de a intra în direct, o bucată de perete s-a rupt neverosimil şi a căzut pe piciorul meu. Cu cele mai puternice calmante din lume, am intrat în direct, m-am fixat pe un scaun şi am terminat emisiunea.

Ultima parte de emisiune, cu Cristian Andrei, nu o ţin minte. Eram mut de durere", povesteşte Cristi Brancu pentru Paginademedia.

Prezentatorului îi place serialul Clanul, de la Pro TV:

"Singurul serial românesc pe care l-am urmărit minut de minut este Clanul, pentru că e bine realizat. Si joi seara nu ratez New Amsterdam, serialul de la Prima TV. Ne uitam in familie, suntem fanii lui Max Goodwin."

Cum îşi începe ziua:

"Cu Prima TV! Apoi, cam în această ordine: G4media, Antena3, Hotnews, Cancan, Libertatea, Click, GSP, Fanatik, Wowbiz."

Mai multe detalii despre Cristi Brancu aflaţi în Minutul Paginademedia.

  • Cum ai ajuns în televiziune?

Am debutat ca realizator de rubrica în 1999, la Duminică în familie, unde am colaborat un an şi ceva. Până în 2007, am prezentat mai multe evenimente televizate ale revistei VIP.

În 2007, Mihai Gâdea a crezut că pot face primul late night show, la lansarea postului Antena 2. Practic, postul s-a lansat în eter cu emisiunea mea. Agentul VIP, cu mici distorsiuni de mesaj, a trăit 13 ani. Mihai a avut dreptate.

  • Cum a fost începutul în tv?

Nu intru în niciun proiect dacă nu ştiu că îl pot face foarte bine. Vreme de opt ani, înainte de a debuta la Antena, am apărut la zeci de emisiuni ca invitat. Plus că aveam deja opt ani de radio la Europa FM. Aşadar, a fost frumos şi bun începutul.

După câteva săptămâni, m-am întâlnit într-o seară cu maestrul Radu Beligan care mi-a spus: “Eşti făcut pentru TV!”. A fost că un botez.

  • Îţi doreai să fii om de televiziune?

La 10 ani, am visat să scriu, să fiu ziarist. La 17 ani, îmi doream să fiu la radio. La 24 de ani, am răspuns în glumă unui reporter că atunci când mă fac mare, vreau să fiu Jay Leno. Sunt un timid, care s-a tratat şi care şi-a împlinit visele.

  • Există vreun format anume pe care ţi-ar plăcea să îl prezinţi cândva?

Sunt un om care a muncit la impunerea formatelor sale. Aş face cu plăcere orice, în afara formatelor cu subiecte fake. Şi toate, la Prima TV.

  • Spune-mi o întâmplare dificilă care ţi-a întâmplat la filmări?

Acum 10 ani, cu 20 de minute înainte de a intra în direct, o bucată de perete s-a rupt neverosimil şi a căzut pe piciorul meu. Cu cele mai puternice calmante din lume, am intrat în direct, m-am fixat pe un scaun şi am terminat emisiunea. Ultima parte de emisiune, cu Cristian Andrei, nu o ţin minte. Eram mut de durere.

  • Dar şi o întâmplare amuzantă?

Am împrumutat de la Jimmy Fallon acum câţiva ani o provocare: faţă în faţă cu un invitat, un pachet de cărţi şi multe pahare cu apă. Cine trăgea cartea mai mare, îi aruncă un pahar cu apă celuilalt în faţă. Numai că recuzita a dat nişte pahare zdravene de sticlă.

Prins în vâltoarea jocului, cântăreţul Asu a aruncat şi apă, dar şi paharul în faţa mea. Mi-a spart fruntea. Două consecinţe au venit: 1. De data următoare, paharele au fost de hârtie. 2. Asu m-a ocolit după aceea, de teamă să nu îi port pică. Ceea ce nu e adevărat.

  • TV sau YouTube?

Prima dragoste nu se uită niciodată. Aşadar TV, ca să luăm şi pulsul pieţii. Deşi un an de zile am fost pe YouTube zi de zi şi tare mi-a plăcut.

  • Radio sau podcast?

În fiecare dimineaţa, când îl duc pe Tudor la şcoală, radio. Rock. Podcastul e o opţiune când e un invitat cu adevărat esenţial. E o avalanşă de podcasturi şi acum e mai cool pentru mulţi să facă destăinuiri online, dar în general ascult doar interviurile online care îmi pot aduce bine în viaţă.

  • Facebook, Instagram sau Tik Tok?

Instagram şi Facebook în primul rând. E o chestiune de imagine şi promovare, dar şi o sursă de informaţii. Fiul Tudor e urmăritor fervent de Tiktok şi mă ţine la curent cu noutăţile.

  • Ştiri sau emisiuni?

Depinde de moment. În general, emisiuni, pentru a simţi pulsul lumii, în orice direcţie editorială ar fi realizatorul. Trebuie să scanăm realitatea. Ştirile le urmăresc mai ales când e un moment important. În rest, sunt pe flux.

  • Ce ştiri preferi să consumi şi din ce categorii?

Cred că orice jurnalist care se respectă trebuie să-şi înceapă ziua citind ştirile zilei de pe minim trei site-uri mari. Citesc tot ce e important în România, din orice domeniu, de la politică la cultură.

  • De unde te informezi cel mai des?

Din online, fireşte. Redacţia Exclusiv VIP este “pe fir” la miezul nopţii, când apar noutăţile în publicaţiile mondene. Ca să ştim cu ce să venim în plus pentru ediţia următoare. Citim în timp real tot ce e important pentru munca noastră.

  • TV, online sau print?

TV şi online pe primul loc. Din păcate, tot mai rar pe print, deşi am fost pe baricadele printului 20 de ani. Printul rămâne la mine pentru cărţi.

  • Cu ce publicaţii îţi începi ziua? 

Cu Prima TV! Apoi, cam în această ordine: G4media, Antena3, Hotnews, Cancan, Libertatea, Click, GSP, Fanatik, Wowbiz.

  • Ce publicaţii din străinătate urmăreşti?

Îmi place să citesc, mai ales când călătoresc, Vanity Fair. Mi se pare o publicaţie completă. Şi, împreuna cu Oana, mai vedem ce e cool în Vogue.

  • Când ai citit ultima dată un ziar sau o revistă? 

O să fiu sincer. Am citit acum patru zile Libertatea şi Gazeta sporturilor, chiar la sediul Ringier, unde fusesem invitat la podcastul Unica.

  • La ce uitai la TV când erai mic?

Sunt generaţia care aştepta cu sufletul la gură Gala desenului animat în weekend, când Viorica Bucur prezenta filme clasice de la Disney sau Tom şi Jerry.

Am crescut cu un clip cu Michael Jackson văzut la TV, Billie Jean, apoi mă uitam la filme româneşti, câte se mai puteau strecura pe lângă propagandă. Spre adolescenţă, am avut video şi am văzut mii de casete şi toate filmele posibile, de la capodopere la mizerii.

  • Dar acum ce urmăreşti?

După cum v-am spus, tot. Zapez, că să vedem tabloul complet.

  • Serial preferat?

Singurul serial românesc pe care l-am urmărit minut de minut este Clanul. Pentru că e bine realizat şi pentru că mă bucur enorm pentru succesul unor prieteni dragi - George Mihăiţă, George Ivaşcu, Carmen Tănase.

Si joi seara nu ratez New Amsterdam, serialul de la Prima TV. Ne uitam in familie, suntem fanii lui Max Goodwin. Am urmărit cu drag Wednesday, alături de Tudor, şi cu gândul la filmele din trecut ale lui Tim Burton. Şi îmi mai place The Diplomat.

  • Film preferat?

The Shawshank Redemption.

  • Cât de des postezi pe reţelele sociale?

O dată la două zile. Când muncesc mult, noroc cu Oana şi Tudor, care îmi aduc aminte.

  • Blog sau Vlog?

Vlog. Îmi e mai uşor să comunic acum prin viu grai, după ani mulţi de presă scrisă şi şase cărţi.

  • Prezentator preferat? 

Îmi plac Jimmy Fallon (entuziasmul, energia şi curiozitatea lui de copil sunt molipsitoare) şi Carlo Conti (imperial).

Cristian Brancu, carte de vizită:

  • Licenţiat în Jurnalistică
  • A debutat în 1991 în presă scrisă.
  • A fost director/acţionar la revistele “VIP”, “Lumea misterelor”, “Confidenţial”
  • Realizator la Europa FM (2001-2012)
  • Realizator al emisiunilor “Agentul VIP”, “Confidenţial”, “Dosarele VIP” la Antena 2/Antena Stars.
  • Realizator/co-producător al emisiunii “Exclusiv VIP” la Prima TV
Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus