Skip to main content

DE FAPT... Mircea Marian a plecat de la Newsweek şi şi-a făcut un site nou, împreună cu doi foşti colegi

 
DE FAPT... Mircea Marian a plecat de la Newsweek şi şi-a făcut un site nou, împreună cu doi foşti colegi

Jurnalistul Mircea Marian a plecat de la Newsweek şi a lansat, împreună cu doi foşti colegi - Petru Zoltan şi Cătălin Prisăcariu, un nou proiect editorial.

Publicitate

„Nu e nimic complicat. Am plecat ca să facem un site de investigaţii şi informaţii care se numeşte defapt.ro. Şi când spun de fapt, exact asta încercăm să facem, să prezentăm fapte“, a declarat Mircea Marian pentru Paginademedia.ro. 

Site-ul este construit printr-un nucleu de trei oameni de bază: Cătălin Prisăcariu, Mircea Marian şi Petru Zoltan. Acestora li se vor alătura şi alţi colaboratori. 

„Am vrut să începem pe cont propriu şi am zis că avem această capacitate“, a spus, scurt, Mircea Marian. 

Cu toate acestea, proiectul încă nu beneficiază de o finanţare.

„Nu avem niciun ban. Singurul nostru capital sunt braţele şi creierele noastre. În seara asta îl lansăm“, a mai spus Mircea Marian pentru Paginademedia.ro. 

Însă jurnalistul este încrezător în noul proiect.

Mircea Marian: „Acum lucrăm de acasă, totul este complet de la zero. Banii, când vor veni, vor veni. Dar asta nu înseamnă că vom accepta vreo finanţare dubioasă şi lipsită de etică. Preferăm să ducem barca multă vreme pe uscat decât să acceptăm orice finanţare".

Legat de plecarea sa de la Newsweek, Mircea Marian îi este profund recunoscător lui Sabin Orcan, administrator şi director editorial. „Nu pot să spun decât că Sabin m-a salvat în 2016, când eram într-o situaţie profesională foarte grea“, a punctat Mircea Marian.

Decizia lui Mircea Marian vine după ce de la Newsweek au plecat, în ultimele luni, câţiva oameni care erau în proiect încă de la început. La finalul anului trecul, Cătălin Prisăcariu, redactor-şef adjunct (acum în noul proiect alături de Mircea Marian) a demisionat de la revista fondată de Sabin Orcan.

La începutul acestui an, a plecat de la Newsweek şi Răzvan Chiruţă, redactor-şef al publicaţiei. Chiruţă conduce acum proiectul Freedom House PressHub, după cum Paginademedia.ro a scris aici. Anul trecut, Silviu Sergiu, senior-editor, de asemenea membru al echipei de fondatori, a lăsat Newsweek pentru Podul.ro.

Citeşte şi: EXCLUSIV. Plecări de la vârful Newsweek România. Titlul rămâne fără redactorul-şef şi fără adjunct

Citeşte şiJurnalistul Silviu Sergiu părăseşte redacţia Newsweek. Noua destinaţie

Citeşte şiFostul redactor-şef Newsweek a trecut la proiectul Press Hub, centrat pe presa locală

Citeşte şiMilioane de la partide către presă. Realitatea, 100.000 de euro pe lună de la PNL. B1, 75.000 tot de la PNL. 5.000 la Newsweek. Cât au cheltuit PSD şi PNL anul trecut?

 
Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • red john red john
    In curand se inchide si inutilitatea Newsweek. Mircea Marean nu a contat si nu conteaza in presa romaneasca.
  • Bafetimbi Gomis Bafetimbi Gomis
    Nu mai interesează pe nimeni ce zice Mircea Marian
  • n n
    tonomatul dna....si poetul de curte al lui petrov....decat atat
  • Soby Soby
    Mircea Marian e cel care a fost la B1 TV și la Evenimentul Zilei?
  • Radu Radu
    Un *** băsist. Ipocrit și lingușitor.
    "Nu avem niciun ban. Singurul nostru capital sunt braţele şi creierele noastre. În seara asta îl lansăm“, a mai spus Mircea Marian pentru Paginademedia.ro"
    În acest caz sunt liniștit. Tot fără bani vei rămâne și pe mai departe...

Trimite un comentariu

sus