Skip to main content

EXCLUSIV Paginademedia. Mirela Neag către nepotul Ringier, la întâlnirea cu redacţia: „Noi suntem jurnalişti, ştim adevărul. Ne-ai spus numai bulshituri”. Filmul discuţiilor în care ziariştii l-au înfruntat direct pe şeful venit din Elveţia

 
EXCLUSIV Paginademedia. Mirela Neag către nepotul Ringier, la întâlnirea cu redacţia: „Noi suntem jurnalişti, ştim adevărul. Ne-ai spus numai bulshituri”. Filmul discuţiilor în care ziariştii l-au înfruntat direct pe şeful venit din Elveţia

Exclusiv Paginademedia. Ce s-a întâmplat la întâlnirea cu redacţia a lui Robert Lingg, nepotul lui Ringier, venit să-l demită pe Cătălin Ţepelin, redactor-şef al Gazetei Sporturilor?

Publicitate

Paginademedia.ro vă prezintă ce s-a discutat (o discuţie în limba engleză), ce s-a întrebat şi ce a răspuns Lingg, cel care ocupă şi poziţia de preşedinte ale Consiliului de Administraţie al Ringier Sports Media Group. ”Noi suntem jurnalişti şi ne-ai spus numai bulshituri”, i-a zis direct şefului Ringier Mirela Neag, unul dintre cei mai experimentaţi jurnalişti de investigaţie, cu anchete de amploare în portofoliu.

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, un rol important în demiterea lui Cătălin Ţepelin, ca şi a fostului manager Mihnea Vasiliu, l-a avut bulgarul Stilian Shishkov, care deţine 49% din acţiunile Gazeta Sporturilor şi conduce, de fapt, partea de sport a grupului Ringier.

Detalii, în continuare:

Robert Lingg, nepotul lui Michael Ringier s-a întâlnit cu redacţia marţi, 3 octombrie. O întâlnire încordată în care, potrivit informaţiilor Paginademedia, nepotul lui Michael Ringier a ajuns să-şi retragă unele cuvinte, când ziariştii români i-au atras atenţia că nimeni nu le-a vorbit aşa niciodată şi că ”noi nu acceptăm să spui asta despre Gazeta Sporturilor”.

Două dintre editoarele de online ale ziarului, vechi reportere, Ioana Mihalcea şi Cristina Negrilă, l-au înfruntat direct pe şeful Ringier:

”Ce încredere mai putem avea în voi, când Marc Walder (n.r. CEO Ringier) a spus acum o lună aici că nu se vor face schimbări, iar acum ne daţi afară redactorul şef?”, au întrebat ele. Robin Lingg a spus că el nu a fost la acea întâlnire.

În urmă cu o lună, redacţia semnase un apel direct către Ringier Elveţia, în care spuneau că nu este normal să li se ceară articolele despre pariuri înainte de publicare. Sunt ”lucruri pe care noi le-am refuzat”, după cum a scris Ţepelin pe Facebook, vorbind despre plecarea forţată de grup.

De ce l-a concediat totuşi pe Ţepelin? Cum a răspuns oficialul Ringier?

Întrebat ce-i reproşează concret lui Cătălin Ţepelin, Lingg a spus că Ţepelin este un jurnalist excepţional, care va intra în ”Hall of Fame”-ul Gazetei Sporturilor.

Un răspuns care i-a şocat pe zecile de ziarişti din încăpere. Ceea ce a atras răspunsul Mirelei Neag: ”Tu realizezi că te adresezi unor jurnalişti şi ştim care este adevărul. Noi suntem jurnalişti şi ne-ai spus numai bulshituri”.

A intervenit un alt ziarist, şeful de departament al fotbalului internaţional, Theodor Jumătate. El i-a cerut lui Lingg să le ofere, totuşi, argumente. Lingg a spus că uneori ziarul nu acoperă anumite evenimente. A dat exemplul unei seri legate de Liga Campionilor.

Replica lui Cătălin Tolontan:

”vorbim despre o zi din anii unui ziar? La audienţă din toate cele 9 siteuri de sport ale grupului, GSP e peste toate, mai puţin peste A Bola (din Portugalia n. red). La profit suntem peste toate, mai puţin siteul din Bulgaria. La orice criteriu suntem sus şi Ţepelin a contribuit mult la performanţă”.

Jurnaliştii au insistat şi l-au întrebat  pe Lingg dacă scopul e să numere ştirile de la Liga Campionilor sau să se uite şi la calitate? Elveţianul s-a enervat şi a spus că ”a fost o seară dezastruoasă”, moment în care oamenii au fost vehemenţi.

Nu suntem perfecţi, dar nimeni nu ne-a spus niciodată că facem un ziar sau un site dezastruos. Nu permitem să ni se vorbească aşa!”, a spus ziaristul Theodor Jumătate. Lingg a ridicat mâinile şi a spus că-şi retrage cuvintele.

”Şi ce schimbări veţi mai face, pe cine mai daţi afară?”, a întrebat echipa GSP. ”Pe nimeni, vrem să lucrăm împreună, desigur”,a  spus Lingg, moment în care alţi ziarişti, printre care Luminiţa Paul sau Cristian Geambaşu, l-au întrebat cum se mai poate avea încredere în ”promisiunile voastre”? La fel de vehementă a fost şi poziţia celor foarte tineri din redacţia GSP. 

Cine a influenţat concedierea lui Ţepelin?

Robin Lingg, nepotul lui Michael Ringier, ocupă poziţia de preşedinte ale Consiliului de Administraţie al Ringier Sports Media Group. Partea de sport a grupului Ringier este condusă, de fapt, de către de către bulgarul Stilian Shishkov, care are şi 49% din acţiunile Gazetei Sporturilor.

Stilian Shishkov nu a venit la Bucureşti, el fiind cel care, din relatările din interiorul Ringier România, ”a avut un mare rol atât la demiterea lui Mihnea Vasiliu, cât şi la cea a lui Cătălin Ţepelin”.

Ringier, care a cumpărat de curând un alt brand foarte important din sportul european, ziarul portughez A Bola, a procedat într-un mod similar şi la Lisabona. Acolo a concediat 100 din 150 de angajaţi, sindicatul jurnaliştilor portughezi a protestat, dar nici acolo Stilian Shishkov nu a fost să discute cu ziariştii. Ca şi la Bucureşti, tot Robin Lingg a s-a dus în Portugalia.

Cristian Tudor Popescu întrerupe colaborarea cu Gazeta Sporturilor, după scandalul Ţepelin. „Extincţia unei specii”

FĂRĂ PRECEDENT. "Ne opunem!" Redacţiile Libertatea şi Gazeta Sporturilor, solidare cu plecarea lui Ţepelin. Concediat după ce s-au opus să arate managementului în avans articolele despre firmele de jocuri de noroc

VIDEO. Plecare-şoc de la Gazeta Sporturilor. Cătălin Ţepelin, dat afară de la Gazeta. Jurnalistul a părăsit redacţia în aplauzele colegilor. Are legătură cu industria pariurilor sportive?

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • x x
    Ce jurnalism, ce curaj, ce calitate? Toate-s zero, in proportie de 98% sunt cancanuri, cele mai multe despre Jiji. Cat au scris despre CM de Rugby sau alte evenimente sportive? Spectacol ieftin, cu aplaudatul.
  • Gogu Gogu
    ***
  • Catalin Catalin
    Felicitări, dar cum efectiv se OPUN? Că au scris 2 pagini, așa se opun? Sau cum? Că văd că tot iau banii de la Ringier..
  • Dragos Dragos
    Felicitari echipei GSP pentru curaj! In alta ordine de idei, ne puteti spune ce audienta face Love Island? M-as bucura tare mult sa fie una minuscula, ca poate asa le intra un pic mintea la cap celor de la Pro. Mi-e tare greu sa cred ca acea chilotareala atrage audienta mare.

Trimite un comentariu

sus