Skip to main content

Încă o reacţie a Oanei Lasconi, fiica Elenei Lasconi: „Nu ar fi trebuit să mă arunc cu capul înainte şi să fac declaraţii când emoţia era la maxim. Regret felul în care am facut-o”

 
Oana Lasconi Foto: Instagram
Oana Lasconi Foto: Instagram

După interviul Elenei Lasconi de la Prima TV, care a stârnit un val de reacţii în social media, Oana Lasconi, fiica primarului din oraşul Câmpulung Muscel, revine cu o nouă declaraţie pe reţelele sociale.

Publicitate

Într-un mesaj video pe Instagram, Oana Lasconi a declarat că „nu ar trebuit să se arunce cu capul înainte când şi să facă declaraţii când emoţia era la maxim” şi că „regretă felul în care a făcut declaraţia de sâmbătă.”

„(...) aş vrea să spun că regret felul în care am facut declaraţia de sâmbătă. Nu ar fi trebuit să mă arunc cu capul înainte şi să fac declaraţii când emoţia era la maxim, asta e clar. Regret felul în care am facut-o, regretul momentul în care am facut-o. Ar fi trebuit sa fiu mai diplomată şi este o lecţie destul de dură pentru mine, dar o lecţie pe care vă jur că am învăţat-o”, spune Oana Lasconi pe Instagram.

Ce mai spune Oana Lasconi în mesajul video publicat pe Instagram?

Regret felul în care am facut declaraţia de sâmbătă (...). Ar fi trebuit sa fiu mai diplomată şi este o lecţie destul de dură pentru mine

„În primul rând aş vrea să le mulţumesc celor care mi-au arătat susţinere în perioada asta dificilă. Vă apreciez din toată inima. În al doilea rând aş vrea să spun că regret felul în care am facut declaraţia de sâmbătă.

Nu ar fi trebuit să mă arunc cu capul înainte şi să fac declaraţii când emoţia era la maxim, asta e clar. Regret felul în care am facut-o, regretul momentul în care am facut-o. Ar fi trebuit sa fiu mai diplomată şi este o lecţie destul de dură pentru mine, dar o lecţie pe care vă jur că am învăţat-o.

Acest scandal mi-a demonstrat un lucru clar şi anume că avem foarte mult de muncă. Homofobia nu înseamnă doar ură sau frică cum am mai văzut pe internet, Înseamnă şi o dezabropare, o discriminare.

M-am gândit zilele acestea şi la generaţiile mai vechi LGBTQ + care au suferit văzând că e criminalizat felul în care ele există. Nici nu-mi pot imagina cum s-au simţit aceşti oameni. Trebuie să ne folosim vocea şi pentru ei, nu numai pentru tinerii LGBTQ+ din România.

Unii au spus că am folosit asta drept rampă de lansare pentru politica din Romania, permiteţi-mi să vă liniştesc. Politica din România este o struţo-cămilă, ca să am eu ce să caut în ea. Din punct de vedere ideologic mi se pare un haos, dar ce-mi doresc din toată inima să fac este să susţin comunitatea LGBTQ+. Asta este ce vreau. Îmi doresc să oprim acest scandal, să-l încheiem şi să pornim un dialog. Haideţi să fim mai buni şi mai toleranţi astăzi, să ne respectăm, dar vă rog frumos din toată inima să înţelegeţi că o părere nu poate fi sinonimă cu un vot pentru îngrădirea unor drepturi.

E foarte important să pornim dintr-o zonă comună. Părerile sunt cu totul altceva, haideţi să ne respectăm astăzi şi să începem să visăm la o Românie mai bună din toate punctele de vedere, la oameni mai fericiţi, la un trai mai bun. Haideţi să pornim un dialog. Vă mulţumesc că m-aţi ascultat şi haideţi să fim mai torelanţi astăzi.”

Context:

Amintim că sâmbătă, 4 noiembrie, Elena Loasconi a apărut la emisiunea Insider Politic, de la Prima TV şi a declarat că din punctul ei de vedere, familia este formată dintre un bărbat şi o femeie.

Lasconi a fost întrebată dacă a participat la Referendumul pentru Familie, iar aceasta a spus că a participat şi că a votat „Da”.

După afirmaţiile făcute jurnalistului Sebastian Zachmann, Lasconi s-a retras de pe lista candidaţilor la europarlamentare, unde ocupa prima poziţie.

Declaraţiile fostei jurnaliste de la Pro TV au produs vâlvă şi în interiorul USR, dar şi pe reţelele sociale. Cel mai aprig critic al fostei jurnaliste a fost chiar fiica sa, Oana Lasconi, stabilită la Paris:

„Sunt în şoc şi absolut dezgustată să aflu că mama mea a votat DA la referendumul Coliţiei pentru Familie pentru a susţine aşa-zisa familie tradiţională. Nu pot să descriu durerea pe care o simt nu numai ca fiică a ei. (...)

Nu-mi vine să cred că persoana pe care am susţinut-o în cariera ei politică s-a dovedit a fi o homofobă. Nu m-aş fi aşteptat la aşa ceva niciodată. (...)

Mă doare sufletul. Nu susţin un astfel de om pentru alegerile europarlamentare sau prezidenţiale, deşi ştiu că este favorita multora. (...)

Sufăr foarte mult şi nu-mi vine să cred. Consider că dacă eşti creştin şi crezi în legea iubirii +, ar trebui să lupţi pentru drepturi egale, pentru ca fiecare om să poată să îşi aleagă calea şi să-şi poată forma o viaţă fericită şi liniştită”, spunea fiica Elenei Lasconi, citată de News.ro.

Citeşte şi: Un interviu TV schimbă listele USR. Fosta jurnalistă Elena Lasconi s-a retras de pe listele de la europarlamentare după un interviu la Prima TV

Citeşte şi: Elena Lasconi, o nouă reacţie despre scandalul provocat de interviul de la Prima TV: „M-am aşteptat la orice, mai puţin la faza cu Oana. Pur şi simplu m-a doborât”

 
 
Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus