Skip to main content

EXCLUSIV. Plecări surpriză din TVR la Euronews: Adelin Petrişor şi Daniel Coman

 
EXCLUSIV. Plecări surpriză din TVR la Euronews: Adelin Petrişor şi Daniel Coman

EXCLUSIV Paginademedia. Două plecări importante de la TVR. Jurnalistul Adelin Petrişor urmează să plece de la postul public după peste 11 ani. Şi Daniel Coman, prezentator de ştiri lasă Televiziunea Publică. Direcţia: viitorul Euronews România.

Publicitate

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, ei au fost doar două dintre numele jurnaliştilor care au trecut de concursul Euronews România. Conform aceloraşi surse, au fost în jur de 100 de jurnalişti la concursul Euronews, dintre care în jur de 10-15 au fost declaraţi "eligibili".

Contactat de Paginademedia.ro, Adelin Petrişor a declarat, fără alte detalii, că urmează să părăsească TVR la sfârşitul lunii viitoare, pentru a se alătura echipei Euronews.

La rândul lui, Daniel Coman a confirmat mutarea. El a precizat pentru Paginademedia.ro că va intra în noua calitate de jurnalist Euronews România în luna februarie.

Adelin Petrişor pleacă din TVR după peste un deceniu. A venit la Televiziunea Publică în septembrie 2010. Înainte, lucrase 10 ani la Observator şi Antena 3 şi doi ani la Realitatea TV.

Ce a făcut în cei peste 11 ani la TVR: reporter special şi şef al secţiei eveniment, Adelin Petrişor a acoperit evenimente precum Primăvara Arabă (a fost în Egipt la căderea regimului Mubarak).

A fost în Tripoli, în Libia, practic singura echipă de jurnalişti români (împreună cu Florin Dobre) care documenta conflictul în urma căruia a căzut regimul lui Ghadafi.

A fost în Coreea de Nord, în aprilie 2012, a transmis din Irak, Afganistan şi Siria. În timpul pandemiei, a fost primul jurnalist care a realizat un reportaj în secţiile de Terapie Intensivă (chiar la începutul crizei sanitare).

Daniel Coman a venit în TVR în 2016, de la Observatorul Antenei 1. La postul public a fost reporter pe economic, iar apoi a intrat ca prezentator. A prezentat iniţial jurnalele de dimineaţă, apoi ediţii speciale şi jurnalul de la ora 14.00.

A realizat emisiunea economică "Pe datorie", difuzată de TVR 1 în anul 2021.

Citeşte şi: VIDEO. Adelin Petrişor: Am fost întrebat dacă vreau să fiu şef al TVR. A refuzat! De ce?

Citeşte şi: VIDEO. Interviul lunii, nou proiect din noul studio Paginademedia. Adelin Petrişor: "Oamenii care poartă arme se uită urât la oamenii care poartă camere"

Citeşte şi: VIDEO. Adelin Petrişor: Aveam puls 132! Nici când alerg nu-l am aşa! Povestea primului reportaj din Camera de Gardă, alături de medici şi suspecţi de Covid


Cine sunt şefii? Cristi Coman, Bebe Nicola şi Mari Jeanne Ion, printre ei


Euronews România şi-a anunţat şi şefii, în luna septembrie a anului trecut. Printre aceştia se numără şi jurnalistul Cristian Coman, care va fi şeful News Desk-ului şi redactor-şef adjunct. Coman are peste 29 de ani de experienţă la Pro TV, Realitatea TV, Antena 1 şi TVR. 

Bebe Nicola, fost Prima TV, Digi 24 şi Gândul, e şi el implicat în proiect. E unul dintre cei trei producători executivi. 

De asemenea, Mari Jeanne Ion este directorul de programe. 

Echipa de management a postului este formată din opt oameni, la care se adaugă şi redactorul-şef Andra Miron Diaconescu. Aceasta din urmă a fost anunţată la începutul anului trecut, după cum Paginademedia.ro scria în exclusivitate atunci

Citeşte şi: Euronews şi-a luat şef la vânzări cu experienţă la Pro TV


Euronews şi în România


În luna ianuarie anul trecut, Euronews a anunţat că va lansa şi o staţie de ştiri în România. Noul canal de ştiri va fi lansat în parteneriat cu Universitatea Politehnica, pornind de la staţia deja existentă UPB Sigma TV.

Directorul de proiect al Euronews România este Gabriel Petrea. Redactorul-şef al Euronews România va fi Andra Miron, jurnalistă cu experienţă de 14 ani la Realitatea TV, dar şi la B1 şi Naţional TV

Noul canal de ştiri va avea propria echipă de jurnalişti şi corespondenţi din toată România, dar şi de la Bruxelles.

Până la lansare, echipa va ajunge la peste 100 de angajaţi la nivel local, spun reprezentanţii postului.


Citeşte şi: Michael Peters, şeful Euronews: „Postul din România va avea independenţă totală”. Ce aşteptări are de la viitorul post TV?


Citeşte şi: Euronews România are redactor-şef: a lucrat 14 ani la Realitatea şi a fost şeful comunicării la Consiliul Judeţean Ilfov


Citeşte şi: Andra Miron, de azi redactor-şef Euronews. Ce spune despre revenirea în TV şi despre funcţia de la cabinetul Ralucăi Turcan şi de la Consiliul Judeţean Ilfov


Citeşte şi: Euronews vine şi în România. Noul canal de ştiri, lansat în parteneriat cu Universitatea Politehnica

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Deci sa inteleg ca Adelin nu o sa mai publice imagini proprietatea TVR pe blogul personal inainte sa apara pe post? Pai din ce o sa mai traiasca, saracu?
  Sa vedem daca Euronews ii va mai permite sa confunde statutul de jurnalist cu cel de PR-ist la BMW.
 • Deci un fel de TVR Info care se va stinge ușor, concurent pt. Aleph și Profit News TV.

  << au fost în jur de 100 de jurnalişti la concursul Euronews, dintre care în jur de 10-15 au fost declaraţi "eligibili" >> păi restul probabil erau prăfuiți și i-au trimis la Prelipceanu 24. Soby =]]
 • Euronews Romania - franciza patronata de UPB, institutie bugetara ca si TVR, angajeaza personal. Foarte bine, pana acum! Dar, intrebari retorice, statul roman isi permite sa mai cheltuiasca niste bani in plus pentru inca o televiziune? Oare bugetul statului nu este deja supraincarcat? UPB n-a fost in stare sa mentina licenta TV Sigma! Si, uite asa, a mai aparut o capusa!
 • Cu Telejurnal Matinal ce se întâmplă?
  De câteva luni nu se mai difuzează, ce se întâmplă cu prezentatorii Telejurnal Matinal?
  Coman a plecat de la TVR cu Petrișor, despre prezentatoarele care au prezentat Telejurnal Matinal, eu nu știu ce se întâmplă cu fetele care au prezentat Telejurnal Matinal. (Era una brunetă și una blonda care au prezentat alternativ Telejurnal Matinal, le-am uitat numele)

Trimite un comentariu

sus