Skip to main content

Plecări pe bandă de la Etno TV. Inclusiv şefii postului din ultimele luni. Cine şi unde se duce?

 
Plecări pe bandă de la Etno TV. Inclusiv şefii postului din ultimele luni. Cine şi unde se duce?

Plecări pe bandă de la Etno TV. La mai puţin de şase luni de la relansarea ca post generalist, Etno rămâne fără cea mai mare parte dintre oamenii veniţi de la posturile de ştiri.

Publicitate

Au părăsit staţia inclusiv cei care au condus proiectul în ultimele luni, din momentul în care s-a decis ca parte din programul fostei staţii de muzică populară să fie una informativă.

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, plecările ţin de partea financiară. Deciziile ziariştilor de a părăsi postul TV vin după ce, la începutul lunii mai, postul începuse să facă restructurări.

Paginademedia.ro vă prezintă cine sunt cei care pleacă, dar şi unde se duc:

Marius Huc - a venit în ianuarie la Etno TV ca Director de programe. A intrat în echipa Etno TV după ce anterior a coordonat editorial Realitatea TV. Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, Marius Huc revine la Realitatea, însă nu pe partea editorială: va avea o poziţie în managementul executiv, cel mai probabil director de dezvoltare.

Dida Constantin - În ultimele luni, a fost redactor-şef Etno TV, în proiectul care urma să introducă zona informativă în postul TV. Anterior, lucrase o perioadă ca director de ştiri la Metropola şi avea o experienţă de aproape 15 ani în grupul Intact.

Dida Constantin revine în grupul Intact, mai exact la Antena 3.

Georgiana Murgilă - Jurnalista care se ocupa de intervalul orar 21.00-23.00 la Etno TV renunţă la staţia TV după mai puţin de şase luni. Intrase în echipa Etno TV după zece ani la Antena 3.

Georgiana Murgilă intră în echipa postului România TV, unde va fi reporter special.

Anamaria Nedelcoff - La Etno TV, coordona site-ul postului TV. Înainte, a lucrat la Libertatea, la Digi 24 (România furată) şi la Metropola. Nedelcoff a plecat de la Etno TV la Antena 3.

Ana De Hillerin - a plecat de la Etno TV, după ce intrase în echipa postului venind de la Realitatea (avea partea de agricultură.

La Etno TV au rămas, pe partea de emisiuni informative, Alex Ferariu şi Dana Chera, fostă Dana Grecu.

Reamintim că Etno TV s-a transformat dintr-un post de muzică populară într-un canal generalist, în urmă cu două luni. Marius Huc (fost Antena 3, Prima TV, Realitatea) a venit ca director de programe şi are în proiect un tronson de seară cu specific informativ, după cum Paginademedia.ro a scris aici.

Au venit la postul TV, printre alţii, Dana Chera (fosta Dana Grecu), Alex Ferariu, Georgiana Murgilă şi Alina Eftimie.

În vara lui 2021, jumătate din postul de televiziune Etno TV a fost preluată de Planning Media, firmă deţinută de Felix Rache şi de soţia acestuia, Constantin Janina-Nectara. Cealaltă jumătate este împărţită între Honorius Prigoană (40%) şi Rareş Gărduş (10%)

Restructurări în luna mai

În urmă cu o lună, înainte de plecările jurnaliştilor, Etno TV a trecut prin restructurări, la doar două luni de la relansarea televiziunii.

De ce făcea "ajustări de costuri" după doar două luni? Felix Rache, acţionar Etno TV explica:

"În televiziune, sezoanele au cam trei luni. Este normal să ajustăm costurile după un sezon. Unele programe au performat, altele mai puţin. Este vorba şi de programe tradiţionale Etno, de muzică, dar şi de unele informaţionale."

Citeşte şi: Restructurări la Etno, la două luni de la relansare. Acţionarul Felix Rache: "sunt ajustări de costuri"

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Miros Miros
    @SobySobea etno tv își revine!Au readus o pe Lorenna și *** Vali Tache!
  • Sobeasobysobell.blogspot.com Sobeasobysobell.blogspot.com
    Gata, deja am oprit.
    Eu mai vizitez Pagina de media, dar promit că nu mai comentez nimic.
  • Leo Leo
    Baiii ***?? Iar sa adeverit niste ziceri de ale mele? :))) Lesin de ras! Cand ziceam eu in urma cu putine luni ca Etno e prabusit si se va duce cu noul re-branding si mai jos...altii laudau noua conducere, si pr mirobolantii Gherea si Ferariu (sa nu mai zic de Rache).

    Era la mintea cu cocosului ca Etno se va duce *** definitiv si va imbratisa penibilul maxim cu oamenii "meseriasi" veniti la pomul laudat. Nu faci frate nici o televiziune cu Ferariu, Grecu, Rache, etc... Si sa vazut. Iar am avut dreptate, pfff da-ma ***...

    Cat priveste "problema" cu Soby-lozaurusul nostru de aici, de cate ori ti-am zis copilu' sa incetezi ca ai devenit stresant, agasant?! Acum ia de aci' vorbe de "duh" de la majoritatea. Asta e, daca nu m-ai ascultat sa te opresti..
  • Lul m8 Lul m8
    Băi Sobea, dar spuneai că nu mai comentezi pe pagină. Ce facem aici, ne ținem de cuvânt sau nu? :)))
  • SobySobea SobySobea
    Eu mă refer la sunatul pe telefon și nu la sunatul pe blog!

    Sunatul pe blog este să comentați pe blogul meu, mulțumesc!
  • SobySobea SobySobea
    @Expertul, nu mă sunați pentru că nu mă lasă părinții mei.

    În curând vă fac un anunț că eu voi vizita doar Pagina de media fără să mai comentez! :-)
  • Andrei Andrei
    Eu nu înțeleg un lucru: cum de s-a păcălit Prigoană pentru a treia oară cu o televiziune de genul ăsta (să-i zicem "de știri", chiar dacă termenul nu e cel mai potrivit).

    Prigoană a afirmat, în repetate rânduri, că marea lui greșeală în televiziune a fost faptul că a lansat Realitatea TV înainte celelalte posturi, că o televiziune de știri are mai multe cheltuieli decât venituri și că, dacă ar fi fost deștept, ar fi lansat înainte Etno și TV Sport, care produceau suficient astfel încât să se susțină și Realitatea. Prigoană a mai încercat cu o televiziune de știri - "România TA", pe care a închis-o după nici două luni. Ce i-o fi venit acum?
  • Expertul Expertul
    @sobea - stai linistit ca te sunam noi. Tu stai pe blogul tau si asteapta-ne.
  • Sobeasobysobell.blogspot.com Sobeasobysobell.blogspot.com
    În 2025 se va desființa Digi 24. :-)
  • SobySobea SobySobea
    Deja nu mai comentez pe Pagina de media și mi-am făcut deja blog: ***

    Ne revedem în curând pe blogul meu!
  • Sabina Sabina
    @RealOrNot, urmează să vă mai postez peste 100+ de comentarii cu Digi 24 și altele.
  • Expertul Expertul
    @Iuli M8, nu mai încetez.
    Urmează să vă postez peste 100+ de comentarii cu Digi 24 și alte posturi că dau faliment.
  • SobySobea SobySobea
    @geo, oricum până în septembrie, vor pleca și Ferariu, și Chera, și uite că ușor ușor Etno TV a redevenit un post cu muzică populară și folcloric.
  • Lelisor Lelisor
    Au plecat mai mulți pe la alte posturi, dar voi habar ni aveți. Chera nu pleca pentru că și-a făcut contract beton cu clauză și ăla mic a lu' Prighi a pus botul. Postul e in cădere liberă nu de acum ci de câțiva ani de când alții înaintea ăstora au vrut să "revolutioneze" o nișă consacrată ca programe și emisiuni (unele cu ani buni în spate și trecute de proba timpului) și cu oameni dedicație care au dus postul în primele 10 ca audiență. Nu ai cum s-o faci pe tușa Leana din deal să privească la un post la care s-a uitat ani de zile pentru muzică, tradiție, gastronomie și meșteșuguri, să stea s-o privească pe Dana Grecu și alții care nu au nicio treabă cu toate cele enumerate. Niște prezentatori care erau considerați "neica nimeni " în televiziunile din România, aduceau bani pe care Grecu, Ferrariu și comp. nu-i vor aduce în veci... s-au lipsit și de bani și de prezentatori și producători care știau cu ce se mănâncă EtnoTv. Chiar păstrarea titulaturii nu se pupa cu noua grilă, dar milionarii știu să facă afaceri...zic ei. Sunt acolo câțiva care au pus postul pe butuci cu știința și gajul patronatului. Chiar dacă se încearcă revenirea la ce a fost, dar cu oamenii actuali nici vorbă...
    E specific României, ce merge bine hai să distrugem să-i băgăm cu capul la fund să nu facă unii fundul mare. Cădere liberă și mai ales zgomotoasă!
  • lul m8 lul m8
    Soby, omule, dar mai încetează odată!!!! Deja mă calci pe nervi, la fiecare postare de pe Pagina de Media apari și ne spui că vine apocalipsa la Digi de vreo 6-7 luni încontinuu, că B1 dă faliment, că nu știu ce și pe dincolo...
    Îi dau dreptate lui Nicu, dintr-un site respectabil ai transformat PDM într-o mizerie continuă. Deja ai devenit mai insuportabil decât Mile când scrie despre Antena 1 (efectiv îmi omoară neuronii să citesc abjecțiile alea) sau Sabina când dă la fiecare știre despre audiențe comunicate despre ,,marile performanțe" ale Pro TV.
    Ia o pauză, dar nu una cu o transformare de username (ex: din ,,Soby" în ,,SobySobea"), ci una definitivă. Între timp poate îți faci și tu o viață, că deja ai devenit penibil/ă cu ,,Sfânta Treime ce distruge Digi 24", ,,Digi 24 va deveni televiziunea de știri nr. 1" (într-o țară ca România nu-i posibil) sau ,,noua grilă Digi 24" și plecările jurnaliștilor și venirea unor tineri fără experiență în schimb (asta era din decembrie 2021 - ianuarie 2022).

Trimite un comentariu

sus