Skip to main content

Restructurări la Etno, la două luni de la relansare. Acţionarul Felix Rache: "sunt ajustări de costuri"

 
Restructurări la Etno, la două luni de la relansare. Acţionarul Felix Rache: "sunt ajustări de costuri"

Postul de televiziune Etno TV, relansat ca staţie generalistă în luna martie, cu muzică populară, dar şi tronsoane de ştiri, trece printr-o perioadă de restructurări.

Publicitate

Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, în jur de zece angajaţi sunt vizaţi de măsuri, atât dintre cei veniţi pentru partea informativă din grilă, cât şi dintre oameni care se ocupau de emisiunile de muzică populară.

Cum explică Felix Rache, acţionar al Etno TV, aceste măsuri?

Înainte, puţin context:

Reamintim că Etno TV s-a transformat dintr-un post de muzică populară într-un canal generalist, în urmă cu două luni. Marius Huc (fost Antena 3, Prima TV, Realitatea) a venit ca director de programe şi are în proiect un tronson de seară cu specific informativ, după cum Paginademedia.ro a scris aici.

Au venit la postul TV, printre alţii, Dana Chera (fosta Dana Grecu), Alex Ferariu, Georgiana Murgilă şi Alina Eftimie.

În vara lui 2021, jumătate din postul de televiziune Etno TV a fost preluată de Planning Media, firmă deţinută de Felix Rache şi de soţia acestuia, Constantin Janina-Nectara. Cealaltă jumătate este împărţită între Honorius Prigoană (40%) şi Rareş Gărduş (10%)

Felix Rache: "Sunt ajustări de costuri"

Măsurile fac parte dintr-un "set de ajustări de costuri normale în orice companie", după cum a declarat pentru Paginademedia.ro Felix Rache, acţionar Etno TV.

De ce au fost făcute la două luni de la relansare?

"În televiziune, sezoanele au cam trei luni. Este normal să ajustăm costurile după un sezon. Unele programe au performat, altele mai puţin. Este vorba şi de programe tradiţionale Etno, de muzică, dar şi de unele informaţionale."

Felix Rache nu a precizat exact care sunt emisiunile vizate de reevaluarea făcută acum. Doar că "unele emisiuni de muzică nu se vor mai regăsi în grila de programe".

În ceea ce priveşte emisiunile informative, ele "au performat, au adus un public 18-49 de ani, dar urmează o evaluare pentru o parte dintre reporteri şi editori".

Au fost stabilite numele?

"Parte dintre oameni au fost anunţaţi, parte vor intra într-o reevaluare. Nu putem avea o redacţie cât o televiziune de ştiri într-o televiziune generalistă. Poate că este şi greşeala noastră că nu am evaluat cum trebuie necesarul de personal", a motivat Felix Rache.

Au fost încasările sub cele estimate?

"Da, pe unele tronsoae orare, încasările de publicitate au fost sub cele estimate, dar nu a afectat stabilitatea staţiei", a mai spus Felix Rache.

"Preferăm să avem o staţie stabilă, să putem plăti salariile şi să oferim dividende acţionarilor", a completat Rache. "Sunt fost ziarist şi îmi pare rău că trebuie să fac reduceri, dar cred că e mai onest ca performanţa să primeze".

Citeşte şi: CNA. Felix Rache, fost jurnalist, acum în Consiliul Judeţean Buzău, intră acţionar la Etno şi la Taraf


Citeşte şi: SCHIMBARE după 20 de ani. Etno TV se transformă. Nu va mai fi post de muzică populară


Citeşte şi: Se lansează noul ETNO TV, acum şi cu ştiri. Cum arată studioul? Dar grila de programe?


Citeşte şi: Nume noi la Etno. Oameni de la Realitatea, Antena 3 şi o fostă şefă din Metropola


Citeşte şi: Ştirea serii. Dana Chera, fostă Dana Grecu se întoarce pe TV! Din nou. Unde, când şi ...de ce?

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Cristi Cristi
    Între timp, văd că Ramona Solomon care părăsise Realitatea pt. meteo la Etno s-a mutat cu emisiune la News România.
  • Petrica Petrica
    Buna ziua, intreb si eu aici, ca pe telefon nu raspunde conducerea.Aveti idee cand vor fi platite salariile angajatiilor disponibilizati?
    Intreb pentru un prieten care tot suna si nu i se raspunde de la sfarsitul lunii trecute.Domn Rache, domnu Prigoana, domnu Medaru ?!Se aude?Se vede?
  • Kylo Kylo
    @B.A.M de acord, de asta am zis cat de cat, macar aia mai pastreaza o aparenta, dar da, ai dreptate, toate deservesc pe cineva, pe fatza sau nu.
  • mucusor mucusor
    Pai cand aduci asa vedete pe bani grei ce crezi ca se va intampla? Cand cea mai mare audienta o face nuca cu emisiununea lui de 2 bani nu credeti ca vor incerca din nou sa mai reduca din costuri? Inainte nu existau vedete platite cu bani grei ci numai cantareti care dadeau bani sa cante cate o melodie plus negrii de pe plantatie care munceau pe salariu mic . Acum le-au crescut costurile si audientele nu sunte cele asteptate . Nu mai vine lautaru sa dea bani ca sa apara la tv. Nasol
  • B.A.M B.A.M
    Kylo, g4media e afiliat mai mult USR-ului!
    P.S.
    Nu există presă independentă de politică, cel mult presă aparent independentă pentru a atrage totuși public...
  • cleo cleo
    E o avalansa de posturi tv de stiri ce sunt pro-PSD, ANTENA 3, ROMANIA TV, NEWS ROMANIA, ETNO TV, METROPOLA TV, REALITATEA TV, de parca in aceasta tara ar fi un partid unic la conducere , PSD. Nimeni nu se mai gandeste la cultura, sa infiinteze un post tv de documentare, un post tv romanesc de documentare ca CINETUBE, CINETHRONIX. totodata nu se gandeste nimeni sa infiiteze un post sau doua de filme , post tv(sau posturi tv) romanesc de filme, cu filme si seriale straine.Ar mai fi cazul sa ne gandim la cultura nu numai la politica, sa ia initiativa cineva sa faca un post tv romanesc de documentare, unul sau doua posturi tv romanesti de filme, cu filme si seriale straine. ORANGE TV ar putea infiita unul sau doua posturi tv cu filme, INTACT MEDIA. FILMNOW de la DIGI ar trebui distribuit si la ceilalti cablisti ca si DIGIWORLOD sau DIGILIFE.
  • Kylo Kylo
    Mai e vreun post care sa nu fie afiliat pe fata sau nu unui partid politic? Cred ca doar g4media mai redau stirile intr-un format cat de cat obiectiv. Oricum, Etno are o traditie de muzica populara...e greu sa te debarasezi de acea imagine, sa atragi public nou care sa consume stiri. Nu stiu administrativ capacitatea oamenilor de a gestiona asta, dar buget vad ca nu prea au, rebranding-ul destul de slab (cum sa te numesti tot Etno - deja te asocia lumea cu muzica populara - si sa pastrezi numele dar sa dai stiri si alte programe de genu)...viitorul nu e deloc bun pt. ei.
  • Leo Leo
    :)))) bai fratilor, si in acest caz am avut dreptate?! :))))

    EtnoTv era in picaj de dinainte de "schimbarea la fata" , acum e prabusit! :)))

    Cum *** sa crezi ca faci tv cu Alex Ferariu pe post de moderator?!

    Cum *** sa crezi ca faci ceva cu ***t si cea mai antipatica fiinta media,..Dana Grecu?!

    Cum *** sa crezi ca Felix asta e un mare om de tv, si sa ai asteptari de la el si hotararile lui?

    Cum *** sa spui ca EtnoTv se vrea a fi post generalist, altul decat induce numele?!

    @vicontele de gheata, axact aceleasi idei le expuneam eu acum o luna,2,..

    Fiti atenti ca restructurarile astea nu vor fi singurele, or sa mai vina si altele pt ca EtnoTv e la pamant.

    Din sursele mele (din interior), sar dorii revenirea la vechiul Etno... :)))

    Cu asa oameni, enumerati mai sus, Etno nu poate fi decat mai jos...
  • R2D2 R2D2
    Chiar asa, de ce Dana Constantinescu de la "In gradina Danei" a anuntat inchiderea emisiunii?
  • vicontele de ghencea vicontele de ghencea
    patroane, de brand, branding si recognoscibilitate auzisi? Faci din Etno post generalist - super! Genial, patroane!
    Fa si din MTV canal de sport, din Discovery canal porno… din Pepsi crema de plaja, din Apple marca de tenisi….
    sau, ce conteaza? las’ ca vin ei banii din politica, din campania electorala, nu patroane?
  • DURO DURO
    ***
  • Nick Nick
    Nicio ajustare. Rache, sunteți praf!! Toți cei care aveți impresia că banii înseamnă totul și că te pricepi. Ați distrus un post consacrat într-o anumită nișă și audiențele sunt praf. Cine credeți voi că se uită la o emisiune în care un folclorist este chemat să comenteze războiul?? Poate voi, cei care l-ați pus pe butuci. De ce nu ați făcut un post nou, dedicat pe tronsonul pe care îl vizați? Pentru că ăla mic a lu' Prigoană a mai făcut unul și după trei luni l-a închis neplătind oamenii...
    Concluzie: în curând veți trage obloanele.
  • Adi Adi
    Cum naiba să lași o televiziune consacrată, buna-rea, și să te duci la Etno crezând că ce? Că ieși din anonimat? Ca performezi ? Că progresezi? Ca te vede cineva? Ca faci bani?
  • An An
    Povestiti-ne un pic de noul matinal TVR - 3 ceasuri bune care a luat locul Cu capu'n zori...de Dana Constantinescu de la In gradina Danei care și-a luat rămas bun in ediția de weekend de la telespectatori fiind ultima ediție...
  • Ha Ha
    Motivul restructurării sunt audiențele prăbușite după relansare. De-aia

    Etno a fost în picaj în martie

Trimite un comentariu

sus