Skip to main content

Prăjiturela - Mihaela Sava (TV Paprika): „Torturile de orice fel îmi dau bătăi de cap” - INTERVIU

 
Prăjiturela (Mihaela Sava) prezintă emisiunea Deserturi magice cu Prăjiturela, la TV Paprika. foto: TV Paprika
Prăjiturela (Mihaela Sava) prezintă emisiunea Deserturi magice cu Prăjiturela, la TV Paprika. foto: TV Paprika

INTERVIU. Mihaela Sava, cunoscută drept Prăjiturela în online, a stat de vorba cu Paginademedia, despre cum se desfăşoara o zi pe platourile de filmare ale emisiunii pe care o prezintă la TV Paprika, dar şi despre primul desert pe care l-a pregătit.

Publicitate

„De mică sunt pasionată de gătit. Am văzut ca-mi place, în paralel cu serviciul am făcut şi studii în domeniu, am mi-am dat seama că pasiunea care mă defineşte poate fi şi full time job şi anul acesta în martie am luat decizia să merg pe acest drum”, a povestit Mihaela Sava pentru Paginademedia.

În urmă cu două luni, Prăjiturela a devenit gazda emisiunii „Deserturi magice cu Prăjiturela”, la TV Paprika, care este programată în fiecare sâmbătă şi duminică, de la ora 20.30.

Pentru emisiunea pe care o filmează, Prăjiturela merge în Ungaria, pentru că acolo sunt studiourile TV Paprika.

De mai bine de zece ani este food blogger, sub numele Prăjiturela, însă înainte de a fi blogger, a lucrat 15 ani în domeniul militar.

În 2016, Mihaela Sava a participat la emisiunea „Bake Off România”, difuzată la Pro TV şi a ajuns până în semifinalele competiţiei.

De la începutul lunii decembrie şi până pe 24, Prăjiturela prezintă şi „Deserturi de Sărbătoare cu Prăjiturela”, în fiecare seară de la 20.30, şi în reluare de la ora 11.00. După cum îi spune şi numele, Prăjiturela aduce reţete cu specific de sărbătoare.

Paginademedia.ro: Îţi mai aminteşti care a fost primul desert pe care l-ai făcut la început?

Prajiturela (Mihaela Sava): Am început cu budincă la plic... şi acum îmi place şi să o fac şi să o mănânc.

Paginademedia.ro: Care este desertul care ţi-a dat bătăi de cap?

Prăjiturela (Mihaela Sava): Torturile, torturile de orice fel îmi dau bătăi de cap.

Paginademedia.ro: De unde vine apelativul Prăjiturela?

Prăjiturela (Mihaela Sava): Păi aşa sunt eu, dulce ca o prăjitură. Şi mă cheamă Mihaela, dar mi se spune Ela. Aşadar avem o prăjitură + Ela.

Paginademedia.ro: Ştim că studiourile TV Paprika sunt în Ungaria şi acolo mergi să filmezi episoadele pentru emisiunea ta. Cum se desfăşoară o zi de filmare, câte reţete pregătiţi, cât de des mergi acolo?

Prăjiturela (Mihaela Sava): Da, filmările pentru emisiuni sunt reale tururi de forţă. Încep dimineaţa devreme, la 7:30 şi se încheie seara, uneori la 18.00, alteori la 22.00.

Pentru ca este un efort de ambele părţi, încercăm să filmăm cât mai mult într-o zi. Cu toate astea am făcut câteva drumuri la Budapesta până acum.

Paginademedia.ro: Publici des reţete în online, dar vrem să ştim câte ore filmezi pentru un preparat în funcţie de complexitatea lui?

Prăjiturela (Mihaela Sava): Filmările pe care le fac eu pot dura între o ora şi 8 ore. Pe lângă asta am documentarea şi pre producţia + post producţia.

În concluzie, un clip de un minut are între 3 şi, poate 5 zile de munca.

Paginademedia.ro: Ai avut o cariera de 15 ani în armată. De unde a venit pasiunea pentru gătit şi cum te-ai decis să renunţi la cariera ta?

Prăjiturela (Mihaela Sava): De mică sunt pasionată de gătit. Am văzut ca-mi place, în paralel cu serviciul am făcut şi studii în domeniu, am mi-am dat seama că pasiunea care mă defineşte poate fi şi full time job şi anul acesta în martie am luat decizia să merg pe acest drum.

Paginademedia.ro: Ce reţete de sărbători vedem la Deserturi magice cu Prăjiturela, în această perioadă?

Prăjiturela (Mihaela Sava): Multe, foarte multe reţete: deserturi rapide sau complexe, tradiţionale sau moderne. Idei de băuturi inedite sau cadouri gourmet. Am avut grijă să satisfacem toate gusturile.

Prăjiturela (Mihaela sava), carte de vizită:

  • 1999 - 2003 Colegiul Naţional Octavian Goga, Miercurea Ciuc
  • 2003 - 2007 Universitatea din Bucureşti Facultatea de Limbi şi Literaturi Străine, Catedra de Maghiară
  • 2005 - 2007 (în paralel) Institutul Balassi Balint Budapesta
  • 2007 - 2009 Universitatea Bucureşti Facultatea de Limbi şi literaturi străine, Catedra de Maghiara, Traducerea Textului Contemporan
  • 2015 - Curs cofetar patiser
  • 2008 - 2023 Diferite cursuri de specializare în cadrul Serviciului Român de Informaţii

Citeşte şi: EXCLUSIV! Se întoarce Prăjiturela la TV. Va avea propriul show culinar. Ce post îi va difuza emisiunea?

 
Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus