Skip to main content

Saga B1 continuă: instanţa a respins clar cererea de insolvenţă făcută de Bobby Păunescu, tatăl lui a făcut alta. Cere şi scoaterea lui Oancea din acţionariatul B1

 
Saga B1 continuă: instanţa a respins clar cererea de insolvenţă făcută de Bobby Păunescu, tatăl lui a făcut alta. Cere şi scoaterea lui Oancea din acţionariatul B1

Continuă acţiunile familiei Păunescu împotriva co-acţionarului B1 Sorin Oancea. Cererea de insolvenţă cerută de Bobby Păunescu împotriva B1 TV a fost respinsă, pe 18 ianuarie, de instanţă. Imediat, o nouă cerere de insolvenţă a fost făcută, de data aceasta de tatăl lui Bobby Păunescu. Într-o altă cauză, George Constantin Păunescu cere scoaterea lui Sorin Oancea din acţionariatul B1.

Publicitate

Detalii, în continuare:

1. Prima cauză: insolvenţă cerută de Bobby Păunescu, respinsă de instanţă

Pe 18 ianuarie, miercuri, instanţa a respins cererea de insolvenţă a B1 TV înaintată de Bobby Păunescu. Motivul: Bobby Păunescu a înaintat cererea spunând că este administrator al B1 TV. Conform datelor de la Registrul Comerţului prezentate în instanţă, administrator al B1 este Sorin Oancea.

Soluţia instanţei, pe scurt: "Anulează acţiunea ca introdusă de o persoană fără calitate de reprezentant legal"

2. A doua cauză, desprinsă din prima: Instanţa respinge cererea fiului, tatăl face una nouă

După ce instanţa a respins cererea lui Bobby Păunescu, a fost deschisă o nouă cauză, de data aceasta de către George Constantin Păunescu. 

De notat că acţionar la B1, alături de Sorin Oancea, este George Constantin Păunescu, BobbyPăunescu fiind împuternicit să îl reprezinte.

George Constantin Păunescu a făcut cererea de insolvenţă an calitate de creditor. Cu alte cuvinte, în calitate de persoană care are de recuperat bani de la postul TV. Potrivit informaţiilor Paginademedia.ro, este vorba de dividende pe care nu le-ar fi încasat.

Instanţa a stabilit un termen (29 martie), la care părţile să vină cu documente.

3. A treia cauză: George Constantin Păunescu îl vrea pe Oancea afară din acţionariat

Acţionar la B1 TV, George Constantin Păunescu cere ca Sorin Oancea să iasă din acţionariatul companiei în care sunt parteneri de 13 ani. Potrivit dosarului, obiectul acţiunii este "excludere asociat".

Dosarul a fost înregistrat de George Constantin Păunescu pe 11 ianuarie, iar în calitate de "pârâţi" apar atât partenerul lui, Sorin Oancea, cât şi compania în care cei doi sunt asociaţi, B1 TV Channel SRL.

4. A patra cauză: e rândul lui Oancea - cere anularea Adunării Generale invocate de Bobby Păunescu

Un alt proces a pornit de data aceasta de la Sorin Oancea, pe 5 ianuarie. Obiectul: Adunarea Generală a Acţionarilor despre care Bobby Păunescu spune că l-ar fi numit administrator şi care ar fi avut loc pe 19 decembrie.

"Adunarea Generală invocată de Bobby Păunescu nu a avut loc", declara Sorin Oancea pentru Paginademedia.ro la vremea respectivă. "Am şi depus la Registrul Comerţului un document, o notificare că nu a avut loc nicio Adunare Generală, iar pe 23 decembrie am primit un certificat constatatori din care reiese că eu sunt administratorul B1 TV", continua Oancea.

Registrul Comerţului a certificat calitatea de administrator a lui Sorin Oancea, însă, situaţia trebuie rezolvată şi din punct de vedere juridic, adică în instanţă, drept pentru care a fost pornită acţiunea de acum.


Citeşte şi: Tensiuni în B1. Bobby Păunescu vrea să-l dea la o parte pe Sorin Oancea şi să preia postul. Oancea: "Tentativă de preluare ostilă şi ilegală"


Citeşte şiUn nou episod în telenovela B1 TV. Comunicat pe site-ul televiziunii: „Bobby Păunescu minte”


Soluţia instanţei la insolvenţa cerută de Bobby Păunescu:

Solutia pe scurt: Admite excepţia lipsei calităţii de reprezentant legal. Anulează acţiunea ca introdusă de o persoană fără calitate de reprezentant legal.

Dispune înregistrarea cererii formulată de către PĂUNESCU GHEORGHE CONSTANTIN având ca obiect deschiderea procedurii insolvenţei împotriva societăţii debitoare B1 TV CHANNEL S.R.L. şi formarea unui dosar distinct, în care acordă termen la data de 29.03.2022, şedinţă publică, ora 12:00, cu citarea părţilor, debitoarea cu copie cerere şi înscrisuri şi cu menţiunea fie să conteste, fie să recunoască existenţa stării de insolvenţă print-o contestaţie ce va fi depusă la dosar în termen de 10 zile de la primirea cererii şi cu menţiunea că este obligată să depună întâmpinare în termen de 15 zile de la comunicarea cererii, sub sancţiunea decăderii.

Cu drept de a formula apel în termen de 7 zile de la comunicarea hotărârii. Apelul va fi depus la Tribunalul Bucureşti - Secţia a VII-a Civilă. Pronunţată în şedinţă publică, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţii prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 18.01.2023.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus