Skip to main content

Retrageri de licenţa la CNA. Smart Radio a mai pierdut o frecvenţă. Cinema Asia a rămas fără licenţă înainte să înceapă

 
Retrageri de licenţa la CNA. Smart Radio a mai pierdut o frecvenţă. Cinema Asia a rămas fără licenţă înainte să înceapă

Două posturi de radio şi o televiziune care nu a apucat încă să se lanseze au rămas fără licenţele de emisie, după şedinţa de astăzi a Consiliului Naţional al Audiovizualului. 

Publicitate

1. Smart Radio, postul în care sunt parteneri Marius Tucă şi Adrian Sârbu, a mai pierdut o frecvenţă, pe cea de la Câmpina. Consiliul Naţional al Audiovizualului a retras, marţi, 27 iunie, licenţa postului de radio, după ce postul de radio şi-a întrerupt emisia încă din martie 2023. 

Potrivit CNA, Radio Smart a notificat forul audiovizual, că îşi întrerupe emisia din motive tehnice, începând cu data de 24 martie 2023. Legea audiovizualului permite întreruperea emisiei din motive tehnice, dar să nu depăşească 90 de zile (adică 19 iunie 2023). În plus, Radio Smart a notificat CNA cu privire la renunţarea la frecvenţă. 

Postul de radio Smart FM apierdut frecvenţe pe bandă rulantă, cele mai multe din cauză că le-a expirat valabilitatea. În 2019 Smart Radio s-a constituit în reţea regională de radio, având cinci frecvenţe în Bucureşti - 107,3 FM, Câmpina - 103,2 FM, Ploieşti - 95,9 FM, Snagov - 103,1 FM, Târgovişte - 88,7 FM. 

În prezent, mai deţine doar o frecvenţă, pe cea din Bucureşti. 

RADIO SMART SRL are asociaţi pe: Aleph Media SRL – 50%, Tucă Marius – 40% şi Iacob Dan – 10%.

Reamintim că în anul 2022 între Marius Tucă şi Adrian Sârbu, parteneri în Smart Radio şi reţeaua de televiziuni Aleph, s-a produs o ruptură. Lupta dintre Tucă şi Aleph se duce şi în instanţă, jurnalsitul având de recuperat în jur de 150.000 de euro de la Aleph News şi Docudrama, o altă societate controlată de Adrian Sârbu. 

Doar că ambele firme au intrat în insolvenţă, la fel şi Smart Radio. 

2. Tot astăzi, şi televiziunea CinemaAsia, lansată de Diplomatic Digital din grupul Clever, a rămas fără licenţă. Postul, care promitea producţii din Turcia, Israel şi ţările arabe, a primit licenţă în ianuarie 2022. 

CinemaAsia a avut termen de intrare în emisie 18 ianuarie 2023, însă a cerut de la CNA o prelungire cu încă şase luni, aşa cum permite legea, şi ar fi trebuit să se lanseze pe 18 iulie. Dar deţinătorul licenţei s-a răzgândit. Diplomatic Digital a informat CNA că renunţă la licenţă. 

Diplomatic Digital mai deţine licenţe pentru televiziunile Cinemaraton şi Prima Comedy, care funcţionează pe licenţa CinemaEst.

3. A treia licenţă retrasă a fost cea a unui post de radio din Banat. Este vorba despre Popular FM din Moldova Nouă (107,8 MHz), operat de societatea Banat Telecom Satelit

Licenţa postului de radio a expirat la data de 20 iunie 2023, iar reprezentanţii postului nu au depus la CNA documentaţia pentru prelungirea acesteia. Prin umrare, forul audiovizual nu a putut decât să ia act de retragerea acestei licenţe care a expirat.

Potrivit CNA, reprezentanţii banat Telecom Satelit au fost informaţi cu privire la data expirării licenţei, dar nu au depus documentaţia.  

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus