Skip to main content

Marius Tucă câştigă două procese cu firmele lui Adrian Sârbu. Fostul mogul are să-i plătească peste o sută de mii de euro lui Tucă

 
Marius Tucă câştigă două procese cu firmele lui Adrian Sârbu. Fostul mogul are să-i plătească peste o sută de mii de euro lui Tucă
Marius Tucă câştigă două procese cu firmele controlate de Adrian Sârbu, privind sumele de bani pe care jurnalistul le are de recuperat din vremea când colabora cu Aleph News. 
Publicitate
 
Două instanţe au decis definitiv că Tucă ar trebui să primească numai de la Aleph zeci de mii de euro pentru emisiunea Marius Tucă Show, realizată la televiziunea lui Adrian Sârbu. 
 

În total, este vorba de 150.000 de euro, bani pe care Marius Tucă ar trebui să le primească de la două societăţi controlate de Adrian Sârbu: Docudrama SRL, care a intrat recent în insolvenţă, şi Aleph News, care are deja o cerere de intrare în insolvenţă cu termen la data de 16 martie. 
 
Din informaţiile Paginademedia.ro, Marius Tucă avea contracte încheiate cu cele două societăţi, pentu realizarea emisiunii Marius Tucă Show. Iar pentru că nu a fost plătit, jurnalistul a mers în instanţă, la Tribunalul Bucureşti. 
 
Ce a decis instanţa:
 
În cazul Docudrama SRL, Tribunalul a decis că societatea are să-i plătească lui Marius Tucă suma de 396.473 de lei (aproape 80.000 de euro).
 
Decizia este definitivă, iar societatea ar trebui să-i plătească aceşti bani jurnalistului în termen de 10 zile de la comunicarea deciziei. Doar că, între timp Docudrama SEL a intrat în insolvenţă, iar Tucă se numără acum printre creditorii societăţii. 
 
Decizia, pe scurt a Tribunalului Bucureşti: 
 
„Admite cererea în anulare formulată de către creditoare. Rejudecând, admite cererea de emitere a ordonanţei de plată Obligă debitoarea să plătească creditorului suma de 396.473 lei în termen de 10 zile de la comunicarea prezentei ordonanţe. Obligă debitoarea la plata dobânzii legale penalizatoare aferente debitului sus menţionat de la data scadenţei şi până la data plăţii efective. Ia act că creditorul a solicitat cheltuielile de judecată pe cale separată. Definitivă.” 
 
În cazul Aleph News, Tribunalul a decis că firma trebuie să-i plătească lui Tucă 279.671 de lei (56.000 de euro), la care se adaugă 33.964 de lei dobândă (6.800 de euro), iar penalizările continuă până la data plăţii către jurnalist. Nici Aleph News nu stă mai bine cu „sănătatea” financiară. Marius
 
Tucă, pe de o parte, şi societatea CENTRON SLOVAKIA SPOL. S.R.O au cerut insolvenţa Aleph. Instanţa se va pronunţa mâine, 16 martie, pe această speţă.  
 
Decizia Tribunalului, pe scurt: 
 
Admite cererea in anulare. Anuleaza sentinta. Obliga debitoarea la plata sumei de 279 671 lei si a dobanzii legale penalizatoare in suma de 33 964,61 lei calculate pana la data de 20.04.2022 si a dobanzii legale penalizatoare calculate in continuare pana la data platii. Definitiva.
 
Din informaţiile Paginademedia.ro, Marius Tucă nu şi-a recuperat încă sumele datorate de Aleph şi de Docudrama. 

Marius Tucă, foşti parteneri, acum despărţiţi

Marius Tucă şi Adrian Sârbu au început colaborarea la începutul lui 2019. În luna februarie, acum patru ani, compania Aleph Media, fondată de Adrian Sârbu, intra cu 50% din acţiuni în postul de radio Smart FM.

Cealaltă jumătate era a familiei Tucă. Marius Tucă preluase Smart FM după ce fondatorul acestuia, Valentin Nicolau, a încetat din viaţă în 2015.

Pe lângă postul de radio, Marius Tucă şi Adrian Sârbu au intrat ca parteneri într-un proiect de televiziune. În iunie 2019, compania Smart TV Management, cu Marius Tucă şi Aleph acţionari în mod egal, primea licenţa de emisie de la CNA pentru postul generalist Smart TV. Doi ani mai târziu, Smart TV era gata de emisie şi intra online.

Marius Tucă a intrat pe Aleph News chiar în prima zi de emisie. Invitat: chiar Adrian Sârbu. Cum a decurs acea emisiune, pe Paginademedia.ro, aici

În primăvara anului trecut, jurnalistul Marius Tucă a dat în judecată societatea Aleph Media, care operează televiziunile Aleph, proces pe care iniţial l-a pierdut. 

"DIVORŢUL" Anului. EXCLUSIV. Marius Tucă pleacă de la Aleph-ul lui Adrian Sârbu

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus