Skip to main content

Rise Project trebuie să şteargă două investigaţii despre Streinu-Cercel. Decizia nu e definitivă

 
 Foto - Inquam Photos | George Călin
Foto - Inquam Photos | George Călin

Încă o lovitură pentru presă. Tribunalul Bucureşti a decis că publicaţia Rise Project trebuie să elimine două investigaţii care-l au în centru pe Adrian Streinu Cercel - fost manager la Matei Balş, acum parlamentar PSD, scrie Newsweek

Publicitate

Cele două articole în cauză -  Institutul de boli inventate şi Spitalul meu de stat - au fost semnate de Victor Ilie, acum jurnalist Recorder, în 2018. Anchetele au fost premiate şi la Gala Superscrieri. 

Decizia nu este difinitivă şi poate fi contestată. 

Instanţa a hotărât că Rise Project trebuie să-i plătească lui Streinu Cercel şi daune morale, în speţă 10.000 de lei. Aceeaşi suma trebuie plătită şi către Spitalul Matei Balş. Tribunalul a mai decis: 

„Obligă pârâta la publicarea hotărârii judecătoreşti pe site-ul www.riseproject.ro al Asociaţiei RISE PROJECT, precum şi în trei ziare cu cea mai largă răspândire naţională, pe cheltuiala pârâtei.

Obligă pârâta să retragă de pe site-ul ce-i aparţine şi din arhiva acestuia articolele Institutul de boli inventate şi Spitalul meu de stat”, conform soluţiei de pe Portalul Instanţelor de Judecată. 

Rise Project, proces pierdut cu fostul europarlamentar Ramona Mănescu 

Nu e singurul proces pierdut de Rise. La începutul lunii aprilie, fostul europarlamentar Ramona Mănescu a obţinut câştig de cauză într-un proces contra Rise Project. 

În acel caz, Rise a scris de o serie de tranzacţii imobiliare ale rudelor Ramonei Mănescu, subliniind că ea este în spatele tranzacţiilor.

După ce Ramona Mănescu i-a dat în judecată, instanţa nu a contestat tranzacţiile cu drepturi litigioase şi multe zeci de milioane profit, ci faptul că nu sunt dovezi clare că ea este în spatele afacerilor făcute de rudele ei.

Libertatea, proces pierdut cu primarul Băluţă

Recent, Judecătoria Sectorului 2 a stabilit că ziarul Libertatea trebuie să şteargă şapte articole, semnate de echipa lui Tolontan, în care apare numele primarului Băluţă. Nici în acest caz decizia nu este definitivă. 

Primarul Sectorului 4 a câştigat prima etapă a procesului în care acuză Libertatea că i-a lezat imaginea prin anchetele publicate. Anchetele nu-l vizează direct pe Băluţă, ci tratează presupusele legături dintre Băluţă, Marian Goleac (fost şef al ADP Sector 4 şi un apropiat al primarului Băluţă) şi Clanul Sportivilor.

Primarul Daniel Băluţă le-a făcut şi plângere la DIICOT ziariştilor.

În acest context, Rise Project a scris că că Simona Mihaela Oprea, care ar fi partenera de viaţă a procurorului Ionuţ Edi Oprea, cel care anchetează plângerea primarului, a fost avocata lui Marian Goleac (fostul şef ADP 4, mâna dreaptă a edilului de la sectorul 4) şi lui Antonio Goleac (şef în poliţia locală a sectorului, fiul lui Marian), într-un dosar la DNA în 2019.


Citeşte şi: Rise Project pierde un proces şi trebuie să plătească 6.500 de euro Ramonei Mănescu: „Vizează nu atât ce am scris, ci felul în care am scris”


Citeşte şi: Libertatea trebuie să şteargă şapte articole reclamate de primarul Băluţă


Citeşte şi: Cazul Tolontan la DIICOT. Procurorul care cercetează plângerea lui Băluţă, trimis la Inspecţia Judiciară


Citeşte şi: Victor Ilie, Rise Project, marele câştigător de la Superscrieri, la Interviurile Paginademedia LIVE


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ion ion
    Cercel, autorul celebrelor replici: "vor fi 2 milioane de morti, nu avem destui saci de cadavre" referitor la aviara si "spirtul nu foloseste la nimic, beti apa de la robinet ca are clor".
    In orice caz, articolul poate fi rescris pentru ca, la fel ca la Ramona, nimeni nu vad sa conteste informatiile si documentele ci doar concluziile.

Trimite un comentariu

sus