Skip to main content

Cazul Tolontan la DIICOT. Procurorul care cercetează plângerea lui Băluţă, trimis la Inspecţia Judiciară

 
Foto: hepta
Foto: hepta

Procurorul Ionuţ Edi Oprea, cel care cercetează plângerea primarului Băluţă împotriva jurnaliştilor de la Libertatea şi Newsweek, a fost trimis trimis la Inspecţia Judiciară, anunţă Rise Project pe Facebook.

Publicitate

DIICOT a trimis un răspuns către Rise Project, în care îi anunţă pe jurnalişti că Oprea a fost dat pe mâna Inspecţiei Judiciare pentru a se verifica dacă „se află în stare de incompatibilitate.

De asemenea, Rise Project mai scrie că: „Oprea nu a înştiinţat conducerea unităţii sale de parchet despre potenţialul conflict de interese generat de faptul că partenera sa de viaţă a fost avocata lui Marian Goleac într-un dosar DNA.”

„La capitolul incompatibilităţi, Legea privind statutul judecătorilor şi procurorilor (303/2004) spune că magistraţii sunt obligaţi să înştiinţeze conducerea în cazul unor situaţii similare”, mai notează cei de la Rise Project.

Context. În urmă cu câteva zile, Rise Project anunţa că Simona Mihaela Oprea, care ar fi partenera de viaţă a procurorului Ionuţ Edi Oprea, a fost avocata lui Marian Goleac (fostul şef ADP 4, mâna dreaptă a edilului de la sectorul 4) şi lui Antonio Goleac (şef în poliţia locală a sectorului, fiul lui Marian), într-un dosar la DNA în 2019.

Reamintim că Băluţă le-a făcut plângere la DIICOT jurnaliştilor în urma unor articole de presă care nu-l vizează direct. Mai mult, Cătălin Tolontan şi Mihai Toma au fost chemaţi la DIICOT ca martori, după ce au preluat un articol din Newsweek.

Recent, Băluţă a câştigat, în primă instanţă, un proces în care acuză Libertatea că i-a lezat imaginea prin anchetele publicate. Dacă se menţine decizia şi la apel, Libertatea trebuie să şteargă şapte articole. Şi Marian Goleac i-a dat în judecată pe jurnaliştii Libertatea, într-un proces separat.

Textele tratează presupusele legături dintre Băluţă, Marian Goleac (fost şef al ADP Sector 4 şi un apropiat al primarului Băluţă) şi Clanul Sportivilor.

Postarea Rise Project de pe Facebook

 

 

CITEŞTE ŞI: Turnură neaşteptată în cazul Tolontan la DIICOT: Soţia procurorului DIICOT, care cercetează plângerea lui Băluţă, a fost avocata lui Goleac

CITEŞTE ŞI: „Jurnaliştii nu trebuie reduşi la tăcere”. Reporteri Fără Frontiere, reacţie după ce primarul Băluţă a reclamat Libertatea la DIICOT

CITEŞTE ŞI: Decizie în primă instanţă. Libertatea trebuie să şteargă şapte articole reclamate de primarul Băluţă

CITEŞTE ŞI: Atac la Tolontan, după nişte poze postate de Dana Budeanu. Mirela Neag: „Este o mizerie de la cap la coadă”

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Trimite un comentariu

sus