Skip to main content

România, la Eurovision şi în 2023. Proiectul Eurovision TVR, coordonat anul acesta de un fost şef din Pro TV

 
România, la Eurovision şi în 2023. Proiectul Eurovision TVR, coordonat anul acesta de un fost şef din Pro TV

TVR s-a „gândit” mai bine şi va participa, totuşi, la consursul Eurovision. Decizia a fost luată zilele trecute de Consiliul de Administraţie, după ce în primăvară aceeaşi conducere TVR lua în calcul retragerea

Publicitate

Anul acesta, organizarea Eurovision vine cu un nou manager de proiect, fost şef în Pro TV.

Consiliul de Administraţie al TVR a aprobat bugetul pentru participarea României la Eurovision 2023, într-o şedinţă care a avut loc săptămâna trecută, în studiourile de la TVR Iaşi.

Membrii Consiliului au votat în unanimitate pentru alocarea resurselor necesare organizării Selecţiei Naţionale, pregătirii show-ului României pentru concursul internaţional şi deplasării echipei în Marea Britanie, au anunţat reprezentanţii TVR.

Organizarea Eurovision 2023 vine şi cu noutăţi:

  • Se schimbă sistemul de votare (din nou). De data aceasta doar publicul va vota marele câştigător, fără juriu, cum a fost până acum. 
     
  • Evenimentul are un nou manager de proiect: Mişu Predescu, producător de televiziune, fost şef de producţie la Pro TV (2017-2018) şi cu o lungă experienţă la CME, compania-mamă a Pro TV. Mişu Predescu este şi şeful Casei de Producţie TVR, din aprilie 2022. S-a angajat la TVR anul acesta, prin concurs. 

Mihai Predescu, manager de proiect al ESC 2023:

„Suntem o echipă nouă şi vă propunem un concurs Eurovision diferit, bazat pe transparenţă, profesionalism şi digitalizare. Am schimbat sistemul de vot: doar publicul va alege piesa care va reprezenta România.

Şi încă ceva: acest Eurovision va fi on air pe TVR şi mult mai prezent decât în trecut în mediul online, pe reţelele de social media.”

Reamintim că anul acesta România a fost în centrul unui scandal fără precedent la Eurovision. 

În noaptea finalei Eurovision, care a avut loc în luna mai, organizatorii au anunţat că voturile juriilor din şase ţări au fost anulate, cu suspiciuni de tentativă de manipulare a votului. Deşi, în realitate, juriul din România a dat 12 puncte Moldovei, după decizia organizatorilor punctajul maxim s-a dus la Ucraina (care a şi câştigat).

Totodată, României nu i s-a permis să intre în direct să anunţe rezultatele "din motive tehnice".

„Singurul motiv pentru care ne-a fost interzisă anunţarea votului juriului din România, care acordase 12 puncte Moldovei, a fost acela că am refuzat să acceptăm punctajul impus de EBU", spunea atunci TVR.

Mai mult, TVR spunea că ia în calcul retragerea de la următoarele ediţii ale Eurovision, dar şi acţionarea în judecată a organizatorului, adică EBU.

Eurovision 2022 a fost câştigat de Ucraina, iar ediţia din 2023, cum nu se poate ţine în ţara vecină din cauza războiului cu Rusia, va avea loc în Marea Britanie, în Liverpool. 

Citeşte şi: Scandalul Eurovision. Ce votase de fapt juriul din România? Niciun vot pentru Ucraina


Citeşte şi: Scandal la Eurovision. Presa din Belgia susţine că excluderea juriilor din mai multe ţări ar fi din cauza unor înţelegeri privind împărţirea punctelor


Citeşte şi: TVR, despre scandalul Eurovision: "Regulile au fost schimbate în timpul jocului. Am dat punctaj maxim Moldovei"


Citeşte şi: Eurovision, situaţie fără precedent! România a dat 12 puncte Moldovei, dar votul a fost anulat şi dat Ucrainei. Ce invocă organizatorii?


Citeşte şi: Audienţe RECORD. Finala Eurovision a plasat TVR pe cel mai bun loc din ultimii ani. Între primele trei

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Maximilian Luca Maximilian Luca
    Pe Mișu Predescu îl știe și IMDB-ul!
    A avut mai multe descălecări la ProTV și alte câteva la alte posturi, inclusiv o altă aventură în TVR.

    După atâția ani în care ne-am făcut iluzii și am avut doar dezamăgiri, și două faulturi majore, nu am cum să cred că anul 2023 va fi la Eurovision altfel decât ultimii, însă sper că reprezentantul de anul viitor va fi unul mai mult decât decent și va ajunge în finală.

    Sper ca anul acesta să avem în primul rând cântece comice în Selecția Națională, interpretate însă de cântăreți cu voci bune, iar una din parodii să fie cea care să ne reprezinte în concursul din Londra (sau Kiev).

    .
  • Lucia Marusievici Iorga Lucia Marusievici Iorga
    Turturica - Fitness sau Al Capone din Calea Dorobanti 191?
  • Realia Tescariu Realia Tescariu
    Predescu a fost protagonistul primei megaafaceri de corupție din TVR de după 1989. A fost atunci o urmărire ca în filme. Un scandal imens iar acum Turturica &co ii dau pe mana acestui penal Eurovision. Tupeul acestui individ nu are margini.
  • Volodimir Volodimir
    Oricum tot Ucraina va câștiga, spre disperarea trollilor și postacilor ruși, așa că nu mai are rost atâtea discuții.
  • Livia Pila Livia Pila
    Nici ca se putea alegere mai buna decât Mihai Predescu. Băiețaș cu stagii la mititica. Asta pe vremea cind dragalasul de Predescu se credea actor de thrillere și era demascat de Everac. Alegerea spune multe despre ce megaafacere, ce megatun va fi anul asta Eurovision. Se vor capătul pe viata si Turturica -Fitness, și Saseanu-Praz, și Predescu-Ocna. DNA ar trebui sa fie deja pe faza.
  • TurTorica TurTorica
    Bai fratilor, stiti care e porecla lui Mishu Predescu in Casa de Productie: "Show me the money"! Mishulica, bai lup paznic la oi, sunt 2000 de ochi pe tine ca sa fim siguri ca nu se praduieste nimic!
  • The Mecanic The Mecanic
    @Mitrea Cocor
    Ai uitat de eternul director Cezar Ion, proprietar de pensiune la munte si lefegiu cu 150 de milioane de la stat pentru Statul Degeaba. Si merita adaugat greul Cristi Vaileanu, spaima tuturor soferilor si fan al tuturor rablelor dotate cu cauciucuri resapate. Apropo, asa-zisa ancheta legata de accidentul in care era sa moara trei baieti cu DSNG-ul rasturnat spre Timisoara se mai aude ceva, nenea TurTorica? Ca ne promiteai marea cu sarea prin parcari.
  • Mitrea Cocor Mitrea Cocor
    Indiferent cati PDGei, directori sau baieti cu epoleti dau tarcoale prin Turn sau prin cladirea " Carrefour" si indiferent cat de varza au ajuns audientele, trei personaje raman neclintite pe pozitii: Carla Tompea, Dan Manoliu si Alina Amza. Fara astia chiar nu se poate nenoroci TVR-ul?!
  • Eurovizion Eurovizion
    Citesc si nu pot sa creeed! Misu Predescu e directooor la Casa de Productie? Omul asta a imbatranit in rele, e un habarnist, n-a depasit vreodata stadiul de ciubucar marunt pe cand era reporteras la redactia Actualitati. Dar ce ne mai mira, ce putea propune Turturica (fiu de turnator la Secu) altceva decat un infractor sa calareasca bugetele?!
  • Bau Bau
    Sa dai un ditamai bugetul unui om care a fost prins cu bani-n plasa e strigator la cer. Cum sa-l puna pe Predescu la Eurovision? Turturica e cazul sa zboare. Sa se duca unde a intarcat mutu iapa. Alo, comisiile de cultura!! Scapati TVR de nulitatile astea.
  • Sud Sud
    Pe langa bajetii cu ochi albastri si cu pseudonime de eroi comunisti alti prosti, care cersesc audiente. Nu va spun angajatorii vostrii cum e audienta si cu peoplemetrul? Ce cersiti aici, tampi?
  • Mitrea Cocor Mitrea Cocor
    Tudor Barbu e un baiat tare bun, un om de zahar. Tocmai ce-a angajat-o pe post de secretara pe Teodora Stanescu, fata lu' tati Stefan Stanescu, liderul SPUS TV. D-aia si tace omu' fata de toate lipsurile si abuzurile sefilor. De Torica deja se stie ca s-a scos cu salariul ala baban de 125 de milioane si a tras Mediasindul pe dreapta.
  • Acciduzzu Acciduzzu
    Alt somer care a trecut foarte corect de un concurs pentru un post banal si, brusc, in 2-3 zile a fost pus director cu un salariu faraonic de 130 de milioane de numitul Dan Cristian Turturica. Sa aiba bani de ochelari de soare RayBan, ca umbla tot timpul cu ei pe nas.
    Au mai venit in stilul asta de concurs pentru genialitati Nicoleta Ratescu, Ana Maria Modalca, Catalin Prisacariu, Laurentiu Ciocazanu si Tudor Barbu, asta ca sa dam numele cele mai sonore.
    By the way, pus de Sistem director la obscurul TVR3 pe o leafa de 120 de milioane (plus pensie de parlamentar), Tudorel Barbu se infoaie prin Turn si prin curte ca el l-a readus in carti pe bunul sau fost amic de pe vremea redactiei Actualitati, Misu Predescu.
  • Vechi si Nou Vechi si Nou
    Mihai Predescu era angajat al TVR cand a fost condamnat, dupa o arestare de pomina, alaturi de Vasile Tolcsvai pentru primire de mita la schimb cu reclama mascata in combinatie cu firma Rio Bucovina Distribution. Afacerea era prin 1994, iar ca vechi angajat al SRTv stiu bine asta. Cazul a facut multa valva, exista detalii la o simpla cautare pe net. Din cati profesionisti exista in institutie si in piata, Dan Turturica tocmai pe acest individ l-a gasit bun sa ii dea pe mana bugetul Eurovision.
  • Ionur Ionur
    Ne au prins cu bisericuta, normal ca participam in continuare. Daca erau curati boicotau. Hai ca se mai uita cineva la tvr in 2023.

Trimite un comentariu

sus