Skip to main content

Scandalul Eurovision. Ce votase de fapt juriul din România? Niciun vot pentru Ucraina

 
România s-a clasat pe locul 18 la Eurovision 2022. Sursa foto: Facebook/Eurovision Song Contest
România s-a clasat pe locul 18 la Eurovision 2022. Sursa foto: Facebook/Eurovision Song Contest
TVR a anunţat ce note a dat juriul din România fiecărei ţări. În votul României, cele mai multe puncte au fost pentru Moldova, iar Ucraina nu a primit nici măcar o notă. 
Publicitate
 
Ce au votat juraţii români, în continuare.
 

Reamintim faptul că România a fost implicată într-un scandal fără precedent la finala Eurovision din acest an. Juriului român i-au fost anulate voturile, ţara noastră fiind suspectată de fraudă.

Postului public nu i s-a permis să intre în direct, să anunţe punctajul pe ţări. În schimb, notele au fost anunţate de organizatori, care au spus că România a acordat 12 puncte Ucrainei şi Moldovei 0, fix invers decât a fost situaţia în realitate, după cum a relatat Paginademedia.ro.

Totodată, altor cinci ţări le-au fost anulate voturile în timpul finalei: Moldova, Azerbaidjan, Polonia, San Marino şi Muntenegru. Detalii, pe larg, AICI.

În consecinţă, TVR a decis să comunice atât numele juraţilor, cât şi ce punctaj au acordat aceştia fiecărei ţări.

„Ca urmare a controverselor legate de anularea rezultatului votului juriului României de către EBU şi publicarea unui punctaj diferit în cadrul concursului, fără ca Edei Marcus, spokes person desemnată de TVR, să-i fie permisă comunicarea, în direct, a rezultatelor jurizării României, de către EBU, vă comunicăm (anexat) lista membrilor juriului naţional şi punctajul acordat de aceştia.

Componenţa juriului României a fost următoarea:

  • Sanda Ladoşi,
  • Luminiţa Anghel,
  • Ovi Jacobsen,
  • Liviu Elekeş
  • Mihai Pocorschi.

Punctajul acordat de juriul României concurenţilor din finala Eurovision 2022:

  • Moldova-12 puncte
  • Grecia-10 puncte
  • Polonia-8 puncte
  • Olanda-7 puncte
  • Azerbaidjan-6 puncte
  • Australia-5 puncte
  • Italia-4 puncte
  • Spania-3 puncte
  • Finlanda-2 puncte
  • Lituania-1 punct

TVR a solicitat organizatorilor ESC să le furnizeze, în mod oficial, „motivele concrete pentru care au înlocuit punctajul juriului din România cu un "substitut" calculat într-un mod netransparent.

În funcţie de răspunsul care ne va fi trimis, TVR îşi rezervă dreptul de a lua măsuri pentru corectarea situaţiei create“, se mai arată într-un comunicat transmis de postul public.

Citeşte şi: TVR, despre scandalul Eurovision: "Regulile au fost schimbate în timpul jocului. Am dat punctaj maxim Moldovei"


Citeşte şi: Eurovision, situaţie fără precedent! România a dat 12 puncte Moldovei, dar votul a fost anulat şi dat Ucrainei. Ce invocă organizatorii?


Citeşte şi: Audienţe RECORD. Finala Eurovision a plasat TVR pe cel mai bun loc din ultimii ani. Între primele trei


Citeşte şi: VIDEO. Ucraina a câştigat la Eurovision. Moldova, printre primii. România, aproape de locul 20

 

Autor: Alexandra Irimiea alexandra.irimieapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • un privitor un privitor
    Voi chiar v-ati uitat la *** de neurovizion? Ce pierdere de timp. Cred ca mai interesant era un meci de fotbal din divizia A intre academica clinceni si fc damaroaia.
  • Osterdahl Îmbârligătorul Osterdahl Îmbârligătorul
    Eu zic să ne retragem din porcăria asta, să își facă Eurovision Scandinavia și să își dea voturile între ei. Plus Ucraina.
    Unde scrie că suntem obligați să le dăm lor puncte? E dată vreo lege?
    Melodia Ucrainei nu e melodie de festival internațional, e o melodie pentru un post gen Etno, melodie ciobănească.
  • Camelia Camelia
    Pe site-ul Eurovizion există voturile din semifinală, dar sunt alea generate de computer, care au fost folosite oficial. Trebuie sa le aflăm pe cele cu probleme, care au fost anulate.
  • Afi Afi
    @Osterdahl Vrăjitorul
    Au fost făcute publice voturile juriului României în FINALĂ. Noi vrem să le vedem pe cele din SEMIFINALĂ.
  • Osterdahl Vrăjitorul Osterdahl Vrăjitorul
    @Camelia, voturile inițiale din România au fost făcute publice, mai rămâne să se afle și voturile inițiale din celelalte 5 țări, să vedem mânăria completă, de ce ne-au anulat.
  • Camelia Camelia
    @necunoscut
    Acelea sunt voturile generate de computer, care au înlocuit voturile inițiale pe care le daduse România în semifinală. Înca nu știm voturile anulate in semifinală. Voturile cu probleme, care au fost anulate in semifinală nu au fost luate în considerare și nu au fost facute publice.
  • Camelia Camelia
    @Osterdahl Magicianul
    Fanii Eurovizion din Europa au tot calculat și recalculat din toate unghiurile. Se pare că ar fi fost ceva schimbari. Moldova și Grecia ar fi fost puțin mai sus in clasament. Problema este că s-ar fi schimbat locurile 2 și 3. Spania, nu Marea Britanie ar fi fost pe 2, iar asta este foarte important pentru cei care au jucat la pariuri. Deasemenea, locul 2 este important, pentru ca ar putea determina gazda de anul viitor, că Ucraina nu cred ca va gazdui. Marea Britanie este relaxată, în schimb fanii spanioli sunt extrem de înfocați, ei au sarbatorit in stradă locul 3, dacă vor afla ca ar fi fost pe 2....
  • necunoscut necunoscut
    Conform site-ului: https://eurovision.tv/event/turin-2022/second-semi-final/results/romania; acestea sunt voturile juriului Romaniei din a doua semifinala:
    12
  • Osterdahl Magicianul Osterdahl Magicianul
    Pagina de Media, ar fi interesant dacă ați face un articol comparativ. Voturile inițiale ale celor 6 țări comparate cu voturile scoase din burtă de Osterdahl. Să vedem diferențele și cum ar fi arătat clasamentul final fără mizeria asta.
    Puteți face acest demers?
  • Camelia Camelia
    Acuzația este : în semifinală România a avut o înțelegere cu Polonia, San Marino, Muntenegru, Georgia și Azerbaijan, ca ele șase să se voteze între ele. Organizatorilor li s-a părut suspect cât de mult se plac aceste sase țări, doar ele, unele pe altele, și le-au anulat voturile, în schimb le-au atribuit niște voturi generate de computer. În finală, tot computerul a votat pentru aceste șase țări. Noi avem nevoie ca TVR sa ne arate cum votase initial in semifinală, acele voturi care au fost anulate in semifinală.
  • Camelia Camelia
    @Adrian Enache
    Ucraina a câstigat detașat la televot, pentru că europenii milosi au votat cu inima, nu s-au gândit la muzică. Asta a creat un val de nemultumire, a împărțit Europa in după. Faptul că juriile din Europa au fost echilibrate și au votat cântecul, este văzut ca un lucru bun.
  • Adrian Enache Adrian Enache
    Ce mi se pare ca nu punctează nimeni in scandalul asta e ca TVR parca se mândrește ca nu a dat nici un punct Ucrainei. E un soi de cinism și de putinism in povestea asta la membrii juriului. In condițiile in care piesa Ucrainei nu era cea mai slaba și eu au punctat piese mult mai slabe. Pocorschi chiar a recunoscut in Jurnal ca el a dat punctaj maxim
    Pt San Marino( țara implicată in scandal) in semifinala 2 pt ca la Audiția pt juriu au cântat bine deși in concert au cântat f prost. Sint atat de jenante scuzele astea… repet: intr un moment de solidaritate europeană când votul publicului e cel care a urcat de fapt Ucraina in top, juriul României nu a dat nici un punct Ucrainei. Țara care a mai câștigat Eurovisionul de 2 ori pana acum și care a primit puncte multe sau putine si de la alte jurii. Cât de mici sint jurații ăștia… de aia si audiența TVR e atat de mică.
  • Afi Afi
    Către redactor: Georgiei i s-a anulat votul, nu Moldovei.
  • Camelia Camelia
    @Sa fie făcută dreptate
    Dacă TVR este nevinovată, atunci să ne spună cum a votat în semifinală, că acolo sunt acuzațiile. În acest articol sunt punctele pe care le-ar fi dat în finală. Acuzațiile sunt despre semifinală.
  • Sa fie facuta dreptate Sa fie facuta dreptate
    @Camelia,
    Ce vrei sa spui prin: "TVR ar trebui să lase acest scandal să se stingă, că nu o avantajează. "? Onoarea institutiei si a tarii cred ca sunt mai presus. Daca nu reactioneazase lasa de inteles ca EBU are 100% dreptate. Poate o spui stiind ca s-au facut mismasuri, iar daca s-au facut cei care au facut parte din aceasta sarada sa fie dati afara si cerute daune imense.

Trimite un comentariu

sus