Skip to main content

Ce vrea noua şefă TVR de la TVR? - „Ne propunem să-i recâştigăm pe telespectatorii pe care i-am pierdut”

 
Foto | TVR
Foto | TVR

„Vom definitiva o grilă de toamnă pentru TVR 1, cu scopul de a-i creiona o identitatea clară”, spune Ramona Săseanu, nouă şefă a TVR. 

Publicitate

Într-o lungă postare pe Facebook, Ramona Săseanu vorbeşte despre situaţia TVR la o lună de la numirea în funcţia de PDG interimar în Televiziunea Publică. Reamintim că Ramona Săseanu (propunerea PNL) a devenit noul preşedinte intermeriar al TVR la începutul lunii mai, după ce Doina Gradea a fost demisă. 

Printre altele, vorbeşte despre „interesul public”

„Aceasta este, în principal, fişa postului pentru TVR – interesul public: reflectarea vieţii politice, a deciziilor luate de autorităţi, decizii care ne afectează viaţa, cum se cheltuiesc bugetele, care sunt investiţiile, cum evoluează salarizarea, economia, educaţia, finanţele şi nu în ultimul rând domeniul sănătăţii.

Nu vom cădea în capcana confuziei dintre interesul public şi interesul publicului - adică tot ceea ce atrage audienţă facilă (cancan, scandaluri şi/sau evenimente care sunt pe placul televiziunilor comerciale)”, spune ea. 

Recent, s-a luat şi una dintre primele decizii importante în TVR. Principalul talk-show al postului TVR 1 - România 9, cu Ionuţ Cristache - va fi mutat la altă oră. În noua grilă, Ionuţ Cristache va fi pe post între orele 17.00 şi 18.00, de luni până joi, după cum Paginademedia.ro a anunţat în exclusivitate în urmă cu câteva zile

Până acum, emisiunea era la ora 21:00. 

După vestea mutării emisiunii, Cristache a declarat că „Schimbarea din grila mi-a fost comunicata joi de catre directorul interimar al TVR1, Eduard Darvariu”, după cum a spus pentru Paginademedia.ro. El mai notat că Dârvariu i-ar fi spus că mutarea s-a produs pentru că „aşa a vrut doamna” (n.r - Ramona Săseanu, noua sefă interimară TVR).

Ulterior, oficialii TVR au explicat, tot pentru Paginademedia.ro, că „decizia a aparţinut Comitetului Director, nu doamnei Ramona Săseanu”


Citeşte şi: Ionuţ Cristache, mutat cu România 9. Emisiunea va fi la altă oră pe TVR


Câteva dintre lucrurile pe care le vrea Săseanu de la TVR: 

- Pentru viitorul imediat, la TVR1 ne propunem o grilă de vară ce conţine mai multe evenimente şi transmisii importante: Olimpiada de la Tokyo, Festivalul Enescu, Festivalul TIFF, Gala UNITER, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, Gala Crucii Roşii, dar şi altele.

- Vom definitiva o grilă de toamnă pentru TVR 1, cu scopul de a-i creiona o identitatea clară, care lipseşte de prea mult timp, adică un post generalist care să atragă un public divers ca vârstă şi ca pregătire intelectuală, dar în acelaşi timp echilibrat ca gen

- Vom susţine proiectele consacrate: Profesioniştii (Eugenia Vodă), Garantat 100% (Cătălin Ştefănescu), Vedeta Populară (Iuliana Tudor), Izolaţi în România (Dite Dinesz), Viaţa Satului, Tezaur Folcloric, Nocturne (Marina Constantinescu), Telecinemateca, Teleenciclopedia, Dosar România, vom încerca să le promovăm mai mult şi să le repoziţionăm cât mai bine în programele TVR.

- Ne propunem să realizăm o nouă structură de programe, care să cuprindă emisiuni şi filme noi, interesante.

- Analizăm dacă formula în care funcţionează studiourile teritoriale este cea mai bună, dacă ele ar putea fi mai flexibile şi ar putea deservi mai bine televiziunea centrală. 

- Consolidarea activităţii studiourilor teritoriale prin actualizarea grilei de programe precum şi dezvoltarea studioului TVR Moldova, din Chişinău, reprezintă o altă prioritate a mandatului pe care-l am.

- Pe termen scurt, în condiţiile mandatului interimar, vom implementa toate schimbările care se pot realiza imediat, în scopul revenirii televiziunii publice la misiunea clară, definită de lege, respectiv de slujire a interesului public.

- Ne propunem să-i recâştigăm pe telespectatorii pe care i-am pierdut în ultimii ani şi să atragem noi categorii de public, prin emisiuni dinamice, atractive şi diverse, pe domeniile prioritare ale unei televiziuni publice: informare, educare şi divertisment.

Postarea Ramonei Săseanu

Ramona Săseanu a fost jurnalistă la TVR Craiova. A debutat în presă în 1995, la un post de radio din Craiova. În 1998 s-a mutat la Bucureşti şi a lucrat la Pro TV ca reporter, iar din 2001 este la TVR Craiova.


Citeşte şi: Doina Gradea şi Georgică Severin au fost demişi. Parlamentul a respins rapoartele de activitate ale TVR şi Radioului Public


Citeşte şi: Ramona Săseanu, propusă pentru şefia interimară a TVR de Ludovic Orban


Citeşte şi: Ionuţ Cristache, mutat cu România 9. Emisiunea va fi la altă oră pe TVR


Citeşte şi: Ionuţ Cristache, după mutarea emisiunii: "Eu nu ştiu ce trebuie să fac la 17.00. Nu mi-a fost comunicat nimic despre acest tronson"


Citeşte şi: TVR, reacţie după ce a mutat la altă oră emisiunea lui Cristache. „Decizia a aparţinut Comitetului Director, nu doamnei Ramona Săseanu”


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • DODO DODO
    tvr nu trebuie sa lupte pentru audienta ci sa umple nisele lasate de privati Sa dea cultura ca altfel ne umplem de veverite si salam-uri
  • Livia Pila Livia Pila
    Foarte frumos! Și cu cine faci asta, Ramona? Tot cu Dirvariu, cu Tompea, cu Alina Amza, cu Negraru, cu Lita, cu Ștefan Stănescu, cu duo Fulea, cu Vornicu, cu Oana Popescu, cu Cazan, cu Ionescu de la Juridic?
  • Stefan Stefan
    S-o trezeasca cineva la realitate. TVR n-a mai avut telespectatori din mileniul trecut, asa ca nu i-a pierdut in "ultimii ani". Ce telespectatori sa recastige, aia care au murit?

Trimite un comentariu

sus