Skip to main content

Ce vrea noua şefă TVR de la TVR? - „Ne propunem să-i recâştigăm pe telespectatorii pe care i-am pierdut”

 
Foto | TVR
Foto | TVR

„Vom definitiva o grilă de toamnă pentru TVR 1, cu scopul de a-i creiona o identitatea clară”, spune Ramona Săseanu, nouă şefă a TVR. 

Publicitate

Într-o lungă postare pe Facebook, Ramona Săseanu vorbeşte despre situaţia TVR la o lună de la numirea în funcţia de PDG interimar în Televiziunea Publică. Reamintim că Ramona Săseanu (propunerea PNL) a devenit noul preşedinte intermeriar al TVR la începutul lunii mai, după ce Doina Gradea a fost demisă. 

Printre altele, vorbeşte despre „interesul public”

„Aceasta este, în principal, fişa postului pentru TVR – interesul public: reflectarea vieţii politice, a deciziilor luate de autorităţi, decizii care ne afectează viaţa, cum se cheltuiesc bugetele, care sunt investiţiile, cum evoluează salarizarea, economia, educaţia, finanţele şi nu în ultimul rând domeniul sănătăţii.

Nu vom cădea în capcana confuziei dintre interesul public şi interesul publicului - adică tot ceea ce atrage audienţă facilă (cancan, scandaluri şi/sau evenimente care sunt pe placul televiziunilor comerciale)”, spune ea. 

Recent, s-a luat şi una dintre primele decizii importante în TVR. Principalul talk-show al postului TVR 1 - România 9, cu Ionuţ Cristache - va fi mutat la altă oră. În noua grilă, Ionuţ Cristache va fi pe post între orele 17.00 şi 18.00, de luni până joi, după cum Paginademedia.ro a anunţat în exclusivitate în urmă cu câteva zile

Până acum, emisiunea era la ora 21:00. 

După vestea mutării emisiunii, Cristache a declarat că „Schimbarea din grila mi-a fost comunicata joi de catre directorul interimar al TVR1, Eduard Darvariu”, după cum a spus pentru Paginademedia.ro. El mai notat că Dârvariu i-ar fi spus că mutarea s-a produs pentru că „aşa a vrut doamna” (n.r - Ramona Săseanu, noua sefă interimară TVR).

Ulterior, oficialii TVR au explicat, tot pentru Paginademedia.ro, că „decizia a aparţinut Comitetului Director, nu doamnei Ramona Săseanu”


Citeşte şi: Ionuţ Cristache, mutat cu România 9. Emisiunea va fi la altă oră pe TVR


Câteva dintre lucrurile pe care le vrea Săseanu de la TVR: 

- Pentru viitorul imediat, la TVR1 ne propunem o grilă de vară ce conţine mai multe evenimente şi transmisii importante: Olimpiada de la Tokyo, Festivalul Enescu, Festivalul TIFF, Gala UNITER, Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu, Gala Crucii Roşii, dar şi altele.

- Vom definitiva o grilă de toamnă pentru TVR 1, cu scopul de a-i creiona o identitatea clară, care lipseşte de prea mult timp, adică un post generalist care să atragă un public divers ca vârstă şi ca pregătire intelectuală, dar în acelaşi timp echilibrat ca gen

- Vom susţine proiectele consacrate: Profesioniştii (Eugenia Vodă), Garantat 100% (Cătălin Ştefănescu), Vedeta Populară (Iuliana Tudor), Izolaţi în România (Dite Dinesz), Viaţa Satului, Tezaur Folcloric, Nocturne (Marina Constantinescu), Telecinemateca, Teleenciclopedia, Dosar România, vom încerca să le promovăm mai mult şi să le repoziţionăm cât mai bine în programele TVR.

- Ne propunem să realizăm o nouă structură de programe, care să cuprindă emisiuni şi filme noi, interesante.

- Analizăm dacă formula în care funcţionează studiourile teritoriale este cea mai bună, dacă ele ar putea fi mai flexibile şi ar putea deservi mai bine televiziunea centrală. 

- Consolidarea activităţii studiourilor teritoriale prin actualizarea grilei de programe precum şi dezvoltarea studioului TVR Moldova, din Chişinău, reprezintă o altă prioritate a mandatului pe care-l am.

- Pe termen scurt, în condiţiile mandatului interimar, vom implementa toate schimbările care se pot realiza imediat, în scopul revenirii televiziunii publice la misiunea clară, definită de lege, respectiv de slujire a interesului public.

- Ne propunem să-i recâştigăm pe telespectatorii pe care i-am pierdut în ultimii ani şi să atragem noi categorii de public, prin emisiuni dinamice, atractive şi diverse, pe domeniile prioritare ale unei televiziuni publice: informare, educare şi divertisment.

Postarea Ramonei Săseanu

Ramona Săseanu a fost jurnalistă la TVR Craiova. A debutat în presă în 1995, la un post de radio din Craiova. În 1998 s-a mutat la Bucureşti şi a lucrat la Pro TV ca reporter, iar din 2001 este la TVR Craiova.


Citeşte şi: Doina Gradea şi Georgică Severin au fost demişi. Parlamentul a respins rapoartele de activitate ale TVR şi Radioului Public


Citeşte şi: Ramona Săseanu, propusă pentru şefia interimară a TVR de Ludovic Orban


Citeşte şi: Ionuţ Cristache, mutat cu România 9. Emisiunea va fi la altă oră pe TVR


Citeşte şi: Ionuţ Cristache, după mutarea emisiunii: "Eu nu ştiu ce trebuie să fac la 17.00. Nu mi-a fost comunicat nimic despre acest tronson"


Citeşte şi: TVR, reacţie după ce a mutat la altă oră emisiunea lui Cristache. „Decizia a aparţinut Comitetului Director, nu doamnei Ramona Săseanu”


Autor: Raul Bambu raul.bambupaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • marius marius
  vrea sa faca din tvr,trompeta pnl,asta vrea sa faca.ca de asta a fost numita POLITIC acolo....a inceput cu cristache,singurul critic al puterii.
 • Chinezul Chinezul
  ai vrea tu, fara nimic la antena si tot sub chefi cum am zis ieri de ras va faceti

  Pai si chefii cum sunt lider luni si marti postacule ? fara nimic la pro, filme antice. Nu postacule ?
 • Doina Gradena Mierlescu Doina Gradena Mierlescu
  Cum oare am putea noi crede în buna credinta a Ramonei când în Comitetul Director tronează Carla Tompea Haralambie? Cea care în fața CNA a susținut sus și tare ca TVR are toate motivele sa fie mandra cu ceea ce a oferit telespectatorilor de Revelion? Tot Carla Tompea continua sa fie și director TVR 2,și director de programe. Nu e strigător la cer? Nu e sfidat bunul simt?
 • Paco Paco
  Dna Ramona, da' cu aia care nu prea vin pe la munca ce ai de gand sa faci?
 • Tealia Rescariu Tealia Rescariu
  Programele despre care crede Ramona Saseanu ca ar fi super-realizari sunt precum filmele premiate pe la Cannes sau la Berlin: sublime, dar la care nu se uita nimeni. Niste ciorbe reincalzite in care asa-zise vedete tv trag de cate un invitat, se agata de el pe subiecte complet neinteresante. Apoi, aia de la APTR le tot dau premii mereu acelorasi realizatori ca sa-si justifice existenta. Ca sa ai influenta ca televiziune publica trebuie sa ai audienta, altfel esti degeaba. Te afli in treaba pe banul public, tai frunze la caini.
 • Realia Tescariu Realia Tescariu
  Am o idee geniala pe care sper ca Ramona Sasianu sa o ia în seama. În grila de toamna sa figureze un ciclu de emisiuni TVR ÎNTRE MARXISTi SI SECURIȘTI. Realizatoare ar urma sa fie Carla Tompea și Smaranda Vornicu. Au toată competenta necesara.
 • mile mile
  ai vrea tu, fara nimic la antena si tot sub chefi cum am zis ieri de ras va faceti
 • Neamtul Neamtul
  A sters pe jos Pro TV cu Antenuta ta. Antenuta locul 3 aseara. Dezastru !
  Plangi !
 • JJO JJO
  @ nea Cristake. my friend, profesionista aia de care vorbesti nu a facut in viata ei o stire, desi e sefa la stiri. ca si subalternul ei preaplecat are singurul merit ca taticul a fost prezentator nomenclaturist in TVR, iar in locul ala locul de munca se mosteneste ereditar, indiferent cat de prost ai fi. De aia ai sa vezi in TVR inclusiv producatori de stiri care nu au scris/ facut o stire in viata lor. Dar in rest, profesionisti redutabili...doar ca i-a adus si pe ei un prieten si i-a dat peste gardul din Dorobanti...cum evaluarile profesionale sunt niste glume, mai au un pic si ies la pensie...PS cand il vezi pe Fulea, intreaba-l cum e cu cumulul pensiei cu salariul la stat...
 • mile mile
  ce a facut aseara meciul daca nu va grabiti inseamna rating mic ha ha ha
 • Lucia Marusievici Iorga Lucia Marusievici Iorga
  Dacă îl credem pe Cristake Constantinescu, Oana Popescu e un fel de geniu. O noua Zoe Dumitrescu Busulenga. Reincarnarea Catincai Ralea. Tocmai de aceea nici urma de CV pe site-ul instituției. Tot după același Cristake, Irina Negraru de la Arhive ar ***. Și fiindcă veni vorba de CV-uri recomand parcurgerea celui al lui Eduard Dirvariu. Și cel al Carlitei Tompea oferă noian de surprize.
 • Livia Pilă Livia Pilă
  @Cristake Esti cumva cu epoleti de îl aperi pe pensionarul Fulea si pe ilustra lui soție care învârte degeaba hârtii? *** De indivizi ca tine, ca marxista Tompea și Amza care la ordinul Gradenei au apărat la CNA Revelionul mizerabil al lui Garcea și Ionela Liță trebuie sa se păzească Ramona. Ești o primejdie. Mai ceva ca antenistul voiculescian Sărmăluță!Tare mi-e teama că si tu ai trăit toată viața la ordin.
 • Veteran Veteran
  Ramona bate campii cu gratie, nu are solutii. Nu exista decat vorbe goale in mesajul ei, cam aceeasi zeama lunga emisa si de Doina Gradea, si de Irina Radu, si de Stelian Tanase.
 • Cristake Constantinescu Cristake Constantinescu
  Pila Livia, Cazan a fost debarcat de Gradea ca era un mos obosit și neprofesionist. Dar ce ai cu Oana Popescu ca e o profesionista desăvârșită și a fost șefa la multe departamente pentru ca se pricepe la toate. Și Negraru e un mare om, iar Fulea e militar - respect. Tu de fapt vorbești ca sa te afli în treaba, bag de seama ca ești o frustrata data afara de slaba ce erai. Zìt.
 • B.A.M B.A.M
  „Nu vom cădea în capcana confuziei dintre interesul public și interesul publicului - adică tot ceea ce atrage audiență facilă (cancan, scandaluri și/sau evenimente care sunt pe placul televiziunilor comerciale)”...
  Numai din fraza aceasta se poate constata că TVR va rămâne în aceeași situație insalubră, cauzată de lipsa „reformelor” care să fie în interesul TVR-ului. Cu astfel de promisiuni, Săseanu nu va întârzia deloc dispariția TVR-ului dorită de politicienii neaveniți (precum Iulian Bulai dar și alții, chiar de culori diferite)!!! Pur și simplu NU se dorește ca TVR să redevină acea voce a populației care era înainte ca Dragnea să desființeze TAXA TV, ci se dorește ca dreapta venită la putere să continue demersurile lui Dragnea, punând ciment peste mormântul în care se află deja TVR!!!
  Dacă vrei să recapeți public, DĂ-I CEEA CE VREA!!!! E vorba despre CERERE și OFERTĂ! Vrei audiențe de televiziune comercială, împrumută stilul, FĂRĂ A-L DISTRUGE!!!! Ce e atât de lipsit de logică?! De ce sunt atât de GREU DE ACCEPTAT ȘI DE RESPECTAT GUSTURILE ROMÂNILOR ÎN ROMÂNIA (cancan și scandaluri) de către oamenii care se visează „Dumnezeii televiziunii românești” (în special de către oamenii din TVR și CNA)??? Se presupune că ei sunt primii care știu cum merge o televiziune de succes, dar ei propun și chiar IMPUN (în cazul CNA) moduri neatractive de televiziune și de a se face televiziune!!! Pentru români trebuie să emită TVR, dacă mai vrea să existe (nu pentru alte popoare unde rețeta „politicaly corect” funcționează și acolo cu frâna de mână trasă)!!! Cât timp șefii din TVR vor mai face pe proștii? Până e prea târziu?! Ca să nu mai spun de ceilalți „dumnezei” care fie se vor a fi proști, fie ipocriți și „criminali” pentru televiziunea românească, conducând-o spre FALIMENT SIGUR...

Trimite un comentariu

sus