Skip to main content

Ziare.com, cea mai mare schimbare din ultimii ani. Plus: Articolele au diacritice. Directorul companiei: „E o interfaţă mai pe dorinţele utilizatorilor”

 
Ziare.com, cea mai mare schimbare din ultimii ani. Plus: Articolele au diacritice. Directorul companiei: „E o interfaţă mai pe dorinţele utilizatorilor”

SCHIMBAREA LA (inter)FAŢĂ. Site-ul Ziare.com a suferit cea mai mare schimbare din ultimii ani. Interfaţa este una nouă atât pentru versiunea de desktop, cât şi pentru cea de mobil. Au apărut, de asemenea, şi ştirile cu diacritice.

Publicitate

„E o interfaţă mai pe dorinţele utilizatorilor”, a declarat Daniel Dragomir, directorul Ziare.com, pentru Paginademedia.ro.

"Am simţit nevoia să modernizăm site-ul", spune şi Călin Nicolescu, redactor-şef al publicaţiei. 

Călin Nicolescu, redactor-şef Ziare.com:

„Site-ul părea îmbătrânit înainte. Le-am luat în ordine, cu site-ul de mobil, cu diacriticele şi cu versiunea desktop.

E un proces ongoing, ne propunem să modernizăm acest site din toate punctele de vedere. Şi la cum arată, dar şi din punct de vedere tehnic”, a declarat Călin Nicolescu, redactor-şef Ziare.com, pentru Paginademedia.ro.

Daniel Dragomir, director Ziare.com:

„Am făcut un update din punct de vedere tehnic. Pe lângă design-ul vizibil, am urmărit să ne apropiem de indicaţiile date de marii consumatori de content - Google şi Facebook, astfel încât pagina în momentul în care se încarcă să nu fie afectată de încărcarea banner-urilor. E o interfaţă mai light, mai pe dorinţele utilizatorilor.

Feedback-ul este unul bun până acum. Probabil că urmează să renunţă la unele secţiuni mai vechi, care nu mai au tracţiune. O să încercăm şi altele noi, mai pe viitor.”

 

CITEŞTE ŞI: MONITORIZARE. Titlul cu 500 de români bolnavi zilnic din cauza pâinii, şi pe Ziare.com, site deţinut de acţionarii Vel Pitar. Multe articole despre binefacerile pâinii ambalate

CITEŞTE ŞI: De ce a plecat Ioana Dogioiu de la Ziare.com: „Ni s-a cerut să publicam stiri si comentarii din care sa rezulte ca painea neambalata imbolnaveste de Covid”

CITEŞTE ŞI: DERAPAJ grav! Ziare.com şi un titlu fără comentarii. Între timp a fost schimbat

Autor: Daniel Samoilă daniel.samoilapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

 • Alex Alex
  Cu adevarat jalnic. *** care sunt si troli si insulta comentatorii ca pe maidan. Echipele profi au plecat ca sa nu fie *** ale celui ce le plateste solda si au ramas numai *** agramate si lipsite de un minim profesionalism. Site-ul are lacune tehnice, nu raspunde la sesizari, iar comentariile agresive si licentioase (xenofobe uneori) abunda, cu acceptul administratorilor siteului
 • bancila bancila
  nu mai pot citi ziare .com pe laptop asta este politica redactiei?
 • Maria Maria
  @crocodilul e ok că n-ai auzit. e suficient că au auzit cei de la ziare.com, o publicatie recunoscuta pe piata pentru profesionalism, bune practici, onestitate si design bun
 • crocodilul crocodilul
  @maria, ce-i aia spot media? nu am auzit in viata mea
 • Maria Maria
  @Pentru maria

  Nu asta e ideea. E irelevant cine e spotmedia și dacă e cunoscut sau nu.
  Ce e relevant e că ziare . com și-a clonat într-un mod foarte conștient un concurent (interesant, un concurent care s-a născut după ce vechea echipă editorială de la ziare . com a plecat în bloc ca să lanseze spotmedia).

  Copia e aproape 1:1, fonturi, structură, totul. E practic imposibil să fie o coincidență, oricine lucrează în industria asta știe.

  Una e să te inspiri cu elemente, să preiei anumite idei, cu totul alta e să clonezi.

  Acesta e practic furt pe față. Și e jenant pentru oricine l-a făcut.
 • Pentru maria Pentru maria
  Adevarul este ca spotmedia.ro e un sait de top, cunoscut si respectat, cu o vechime insemnata. E normal ca toata lumea sa il copieze.
  Acum serios, nimeni nu a auzit de spotmedia, un site care copiaza ce e pe alte site-uri si doar da titlurile altfel.
 • Maria Maria
  Petrișor & team, noul ziare . com este practic o clonă a spotmedia . ro, ceea ce e în egală măsură ridicol, oribil ca practică de business și jenant pentru ziare . com.

  Subiectul ăsta era, de fapt, ținând cont de istoricul dintre cele două tabere. I-au copiat în mod evident (font, structura homepage, etc) ca să producă confuzie în rândul cititorilor Spotmedia. Merg pe strategia facebook, care a copiat Stories atât de bine, încât nu se mai știe că nu ei au lansat produsul inițial.

  Ar trebui să vă preocupe mai mult genul ăsta de subiecte.

Trimite un comentariu

sus