Skip to main content

TVR Info se întoarce. A primit, din nou, licenţă de la CNA. Cum arată grila şi când va fi lansat

 
TVR Info se întoarce. A primit, din nou, licenţă de la CNA. Cum arată grila şi când va fi lansat

La şapte ani de la dispariţie, televiziunea de ştiri TVR Info se întoarce. Postul de televiziune are din nou licenţă de la CNA. 

Publicitate

Conducerea TVR a venit în faţa CNA cu cerere de licenţă pentru TVR Info la aproape două luni după ce Consiliul de Administraţie a decis reînfiinţarea defunctelor TVR Info şi TVR Cultural

Primul pas a fost cererea pentru TVR Info, pentru o licenţă audiovizuală cu emisie prin satelit şi sistem digital, cu difuzare standard definition şi high definition. 

Potrivit datelor documentelor depuse la CNA, TVR Info va avea o structură de programe formată din 76% producţie proprie, 18% producţii ale altor producători (filme documentare) şi 6% retransmisie TVR Moldova.

Prezent în faţa membrilor CNA, Dan Turturică, şeful TVR, a declarat: 

„Este un moment important pentru Televiziunea Română, un moment important care derivă nu doar din contextul internaţional, care oferă condiţii pentru ca proiectul TVR de a reînfiinţa TVR Info să se bucure de vizibilitatea necesară unui astfel de proiect, dar şi pentru că oferă jurnaliştilor TVR ocazia să facă o demonstraţie de profesionalism şi ofere cetăţenilor României informaţii de calitate, informaţii prezentate în modul cel mai responsabil.

Deşi sunt multe canale de ştiri, cu toate aceastea credem cu tărie că este încă loc de încă o televiziune de ştiri care să-şi facă în mod responsabil treaba şi să ofere un reper de profesionalism în ceea ce priveşte ştirile şi informaţiile, privite nu doar ca relatări ale evenimentelor, dar şi dimensiunea lor contextuală.

O componentă foarte importantă se referă la fenomentul fake news. Suntem inundaţi, pe toate canalele, de informaţii care distorsionează realitatea şi cred că cel mai bine combătute ar fi cu informaţii de calitate, prezentate cu bună credinţă, prezentate temeinic.

Cel mai bun instrument pentru a le combate este să avem informaţii de calitate, informaţie serioasă, verificată. În clipa când cetăţenii au alternative de informare la acest fenomen fake news, cred că este doar o chestiune de timp până ce numărul celor care se lasă atraşi de acest fenomen va scădea.

A fost o vreme când Televiziunea Română era numărul unu. Cred că putem redeveni numărul unu din foarte multe perspective şi proiectul TVR Info este parte din acest plan.”

Legat de lansarea TVR Info, Turturică nu a dat o dată exactă, a precizat însă că îşi doreşte ca postul să începă emisia cât mai repede. 

„Dorinţa noastră este să începem cât mai curând cu putinţă. Com face tot ce ţine de noi, tehnic vorbind, să ajungem la un acord cu cabliştii cât mai repede şi să emitem cât mai repede. Din punct de vedere conţinut, câteva sătpămâni ne sunt suficiente să ne punem la punct.”

Emisiuni din grila TVR Info (luni-vineri): 

7.00-10.00 - Matinal

10.00 - 12.00 - Info+

12.00 - Telejurnal simulcast cu TVR 2

12.30 - Documentar

13.00 - Telejurnal simulcast cu TVR Moldova

13.30 - Emisiune de publicistică

14.00 - Telejurnal simulcast cu TVR 1

15.00 - 17.00 Info Business

17.00 - Ediţie specială (Luni), Insipiră România (Marţi), Banii tăi (miercuri), Radar Geopolitic (joi), Cooltura (vineri)

18.00 - Telejurnal simulcast cu TVR Moldova

19.00 - 20.00 Talkshow simulcast cu TVR 1

21.00 - 22.00 - Emisiunea Referendum (luni), Tema zilei (marţi-vineri). 

23.00 - Info+

23.45 - E vremea ta

00.00 - Luminiţa de la miezul nopţii

Grila TVR Info în weekend:

7.00 - 7.30 - Info+

7.30 - 8.00 - Pro Patria (sâmbătă) Mai aproape de tine M.A.I (duminică)

8.00 - 10.00 Matinal (sâmbătă), Publicistică -reluare (duminică), Secretele plantelor (duminică)

10.00 - 12.00 - Referendum - Reluare (sâmbătă),Bucuria Credinţei, Natură şi Aventură, Magazin Informativ Minorităţi (duminică).

12.00 - 12.30 Info+ (sâmbătă şi duminică)

12.30 - 13.30 - Ducumentar (sâmbătă şi duminică)

13.30 - 14.00 - Telejurnal simulcast cu TVR 1. 

14.30 - 15.00 Europa Mea (sâmbătă), Lumea azi (duminică)

15.00- 16.00 Articolul 7 - Simulcast cu TVR I (sâmbătă), A doua România - Simulcast cu TVR Internaţional (duminică)

16.00 - 17.00 - Documentar (sâmbătă şi duminică)

17.00 - 18.00 - Breaking Fake (sâmbătă), Adevăruri despre trecut (duminică)

18.00 - 19.00 - Telejurnal simulcast cu TVR Moldova

19.00 - 20.00 - Lecţia de istorie - Simulcast cu TVR Moldova (sâmbătă), Conexiuni (duminica)

20.00 - 21.00 - Telejurnal, simulcast cu TVR 1

21.00 - 23.00 - Info Sport. 

Paginademedia.ro a anunţat încă de la începutul lunii februarie de decizia Consiliului de Administraţie al TVR de a reînfiinţa canalele TVR Info şi TVR Cultural. 

TVR Info, televiziunea care a „murit” de două ori în trei ani

ISTORIE. TVR Info, primul canal de ştiri al TVR, a fost înfiinţat în ultima zi din 2008. O perioadă, postul transmitea doar imagini de la camere amplasate în diverse locuri prin ţară: Piaţa Iancului din Bucureşti, Bulevardul Revoluţiei din Arad, Fântâna muzicală din Piteşti.

În 2011, postul începe să se dezvolte şi angajează jurnalişti şi prezentatori. Intră în grilă Adriana Muraru, Ioana Lupea, Mircea Marian, Malvina Cervenschi. În mai 2011, se relansează.

În august 2012, conducerea TVR a decis închiderea posturilor TVR Cultural şi TVR Info, din raţiuni economice.

În aceeaşi lună, TVR Info îşi oprea emisia, pe o perioadă de 90 de zile, cu acordul CNA. La câteva luni, în noiembrie, licenţa TVR Info era redenumită TVR News. Sub noul nume, programul era format, în mare parte, din preluări Euronews (80%) şi difuzări ale unor jurnale de pe celelalte posturi TVR.

La finele lui 2013, coducerea TVR intenţiona să resusciteze postul de televiziune şi să producă mai mult conţinut, după cum declara la momentul respective Claudiu Lucaci, şeful de atunci al ştirilor TVR. 

Acest lucru nu s-a mai întâmplat, iar în 2015, TVR, care trecea printr-un puternic impas financiar (ajunsese cu conturile blocate de ANAF), a cerut CNA retragerea licenţei audiovizuale

Pe 3 august 2015, aproape de miezul nopţii, TVR News îşi înceta emisia cu un „No comment” (program preluat de la Euronews), în care apăreau mormane de gunoaie.

Ştire în curs de actualizare 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Maximilian Luca Maximilian Luca
    Simulcast este mai ieftin și mai ușor de realizat.

    Însă cred că mai util era să avem reluări ale principalelor jurnale de pe TVR1 pe acest post de televiziune, și nu simulcast, pentru a oferi publicului posibilitatea să urmărească principalele jurnale și la alte ore decât cele obișnuite.
  • dan dan
    Uraaa!! iar o sa lucreze fraierii din tvr pe 3000 de lei si fara bonuri dr masa in timp ce beizadelele vor lua 10-12000 ca sa se joace de a producatorii si realizatorii. Toti *** *** care nu au facut in viata lor o stire sunt producatori in tvr. specialisti in emisii...de gaze. jalnic esti tvr!
  • Mile Mile
    CNA răspunde de aceasta grila oare
  • Leo Leo
    Dania, ai perfecta dreptate. Si chiar ma bucur sa nu ai tu si altii ca tine "rabdare" pentru ca nu cantaresti absolut nimic pt mine.

    Dar, pt ca e un dar,..atata timp cat te-ai obisit sa-mi lasi un comm, esti penibila mai rau decat "anagramarile" mele. Sti de ce...?

    Cand te contrazici singur in text, denota ,...completeaza singura ...

    In alta ordine de idei, eu sunt convins ca ai fost 'atinsa' de text/mesaje…..pentru ca esti printre cei vizati...stii povestea cu musca pe caciula?

    Iar pe viitor te-as ruga (frumos) sa nu te mai contrazici singura, stii cum... ne avand rabdare...skip...
  • B.A.M B.A.M
    Dania, NU vorbi în numele tuturor!
    Unii dintre noi suntem în stare să ne axăm pe conținut și mesaj, în detrimentul formei!!!!!
    Dacă tu NU poți, e un DEFECT ce te privește STRICT PE TINE!
  • Dania Dania
    @Leo: E posibil sa ai dreptate, insa nu poti fi luat in serios, cand scrii religva, liceenta, tv-une.si alte..liceente po(i)etice.
    Stii de ce nu esti luat in serios? Pentru ca nu are nimeni rabdare sa citeasca un text atat de lung si agramat.
  • Leo Leo
    Din 1992 nu mai privesc aceasta *** media,schioapa, oarba, surda si ***. Tot ceea ce "ofera" aceasta religva tv nu e decat rezultatul altor religve umane care au stat in fruntea unui cadavru televizionistic.

    De peste 25 ani tot afirm ca trebuia rasa de pe fata pamantului, cel putin pt a mai taia niste (foarte multi ) bani ce sunt supti de la NOI, populatia.

    Cat timp tvr e mascota politicului, nu isi va justifica never existenta. Cat timp in fruntea cadavrului media sunt plantati toti "simpaticii" ...nu-si merita nici liceenta.

    Apropo de Tomsa miticul si Prima lui (la plural), identic ca TVR... Frate tu nu produci una de 1 leu, esti vai mama ta, si mai deschizi alte tentative tv? Hai sa ne imaginam putin...Trustul Pro vrea sa mai deschisa o noua tv-une, frate, se justifica alegerea...dece? Pai trustul Pro PRODUCE bani (si nu putini) si si-ar permite o noua tv-une! Dar ce pana mea produce fratilor Tomsa? Dar ce produce secatura tv publica? Este total ilogic sa fi prost si sa devii si mai prost (cand esti prost o data si-ti dai seama e o intamplare, cand esti prost si a doua oara e o certitudine)!

    Turturica e un nimeni in parcare care "joaca" cu CERTITUDINE pe banii nostrii. Macar Tomsa joaca o CERTITUDINE pe lefurile nefericitilor angajati (care oricum accepta ca niste...salariile alea derizorii)

    CNA joaca si el un rol important in toata baltoaca asta media...

    Si stati, ca tvr urma sa deschida si tvr sport...vai de viata noastra,..
  • sorina pinte sorina pinte
    Cum o fi putut CNA să dea ok unei astfel de grile? Chiar nimeni de acolo, o suită de inși platiti cu lefuri colosale, nu a putut să îi pună amărâtei Turturea prin ce anume se legitimează editorial noul Canal TVR INFO. Grila asta arată de la o postă că nici Turtureaua, nici Săseanu, nici Tompea habar nu au ce vor să facă. Doar arată că se fac că muncesc. Și adâncesc dezastrul TVR. Mai rău decât au făcut-o Gradea, Radu, Tănase, Săftoiu. Turturico, mută-și cuibul și te du!
  • Aurelian Aurelian
    Pe când și TVR CULTIRAL
  • Insider Insider
    Reluari, simulcast si emisiuni rancede ale unor pilosi care nu mai au loc in grila TVR1 si TVR2 (si ele, oricum, varza!) - atat poate "omul invizibil" Dan Cristian Turturica. In distributie vor fi Ciocazanu, Muzgoci, Cartianu si Prisecariu, mari valori ale jurnalismului autohton antrenate de Patriciu, Varan, Gusa etc si gata sa fie intoarse cu cheita. A, si inca ceva: de cand e PDG dl Turturica tot schimba sefii ca pe sosete insa nimeni nu stie cine pe cine mai conduce, pentru ca listele cu directori si directorasi au devenit secret de stat. Nici Doina Gradea nu a reusit asemenea bataie de joc generala!
  • Piloșii Info Piloșii Info
    Să vină banii de la buget pentru toți piloșii care nu sunt în stare să câștige de la privați :))) Copii, nepoți, cumătri, forță :)))
  • cleo cleo
    asteptam si Tvr Cultural
  • jk jk
    OFFTOPIC|Telekom Sport va deveni Orange Sport si Telekom Info se va inchide
  • sorina pinte sorina pinte
    Ce post Info este asta? E doar un canal colector pentru productiile altor canale. Cu telejurnale preluate nu face audienta, mister Turturica? E clar. Ori habar nu ai de meserie, ori nu dai doi bani pe telespectaori, ori inventezi locuri de muncă pentru clienții puterii.
  • geo geo
    Si eu care credeam ca noul post al TVR va fi un fel de EuroNews al României, cu foarte multe stiri, cu buletine informative din ora in ora...si cand colo este un TVR 4 mai micuț care preia, la greu, de la alții...

Trimite un comentariu

sus