Skip to main content

NUMĂR ISTORIC. Libertatea pe hârtie este azi ...ultima ediţie a Gazetei Sporturilor. Număr special cu 18 pagini dedicate GSP. Plus o caricatură de adio semnată Headvertising

 
NUMĂR ISTORIC. Libertatea pe hârtie este azi ...ultima ediţie a Gazetei Sporturilor. Număr special cu 18 pagini dedicate GSP. Plus o caricatură de adio semnată Headvertising

Număr istoric al ziarului Libertatea astăzi, 3 noiembrie. Ediţia de pe print este dedicată Gazetei Sporturilor, publicaţie închisă peste noapte de Ringier. Practic, este ca ultima ediţie a GSP.

Publicitate

Explicaţia de pe prima pagină: "Pentru că Gazeta tipărită a fost închisă peste noapte, jurnaliştii şi cititorii nu au mai apucat să-şi ia la revedere. Redacţia Libertatea a oferit acest spaţiu, astâzi, într-o ediţie specială pentru istoria presei şi a sportului nostru".

"Un ziar care a bătut ca o inimă pentru sportul române", este titlul de deschidere.

Din cele 32 de pagini al ziarului Libertatea de azi, 18 sunt dedicate GSP. Titlul paginilor: "Ultima ediţie".

Mariana Bitang, Octavian Bellu, Mircea Lucescu, Cornel Dinu sunt doar câţiva dintre sportivii care vorbesc în numărul special Libertatea despre importanţa GSP.

Plus editoriale:

  • Ovidiu Ioaniţoaia - Trist şi nedumerit
  • Radu Naum - Un sfârşit e un început
  • Silviu Tudor Samuilă - La moartea printului
  • Cătălin Tolontan - Concediat împreună cu adevăraţii eroi ai presei
  • Andrei Crăciun - La moartea Gazetei noastre

Şi puncte de vedere din industrie:

  • Bogdan Enoiu - "Libertatea de expresie este sfântă"
  • Dragoş Stanca: "Să închzi ziarul cu barda arată cât de inegală e lupta asta"
  • Mihai Ghyka - "Au ajuns să decapiteze cel mai frumos ziar de sport din România în numele subjugării faţă de banul publicitarului"

Plus o reclamă "de adio" de la Headvertising, agenţia care a semnat de-a lungul timpului reclame memorabile pentru GSP (printre care seriile "Cea mai bună echipă din România" şi "Ne place de sport. Poate prea mult")

GALERIE FOTO. Numărul istoric de azi al Libertatea, dedicat GSP

Headvertising, reclamă de adio pentru GSP

O machetă specială făcutâ de agenţia Headvertising încheie numărul special dedicat GSP. "Gata, de acum fiecare în telefonul lui", este titlul, alături de sloganul cu care a repoziţionat Gazeta acum mulţi ani: "Ne pasă de sport. Poate prea mult".

Reclamele pentru GSP au fost premiate la festivaluri precum EFFIE, iar acum Headvertising s-a oferit să facă această machetă "de adio".

Macheta este un "remake" al unei reclame făcute de Headvertising pentru GSP în urmă cu mai mulţi ani.

Pe atunci, GSP trecea la un format mai mic, iar Headvertising marca momentul.

VIDEO. Reclama Headvertising cu schimbarea formatului GSP

Numărul special Libertatea dedicat GSP poate fi "răsfoit" digital aici

Reamintim că Ringier a decis să închidă ediţia de print a Gazetei Sporturilor de la 1 noiembrie, fără un anunţ prealabil. Totodată, Cătălin Tolontan a fost înlăturat de la coordonarea editorială a Gazetei Sporturilor şi a rămas doar coordonator editorial al ziarului Libertatea.

Decizie-şoc. Gazeta Sporturilor dispare de pe print. Cătălin Tolontan, înlăturat de la conducerea editorială a publicaţiei


Cum au aflat jurnaliştii Gazetei că ziarul se închide în print. „A fost oprit fără ca publicul şi nimeni din redacţie să fie anunţat”

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

sus