Skip to main content

EXCLUSIV. Revista Forbes se închide. Urmează restructurări la Adevărul Holding

 
EXCLUSIV. Revista Forbes se închide. Urmează restructurări la Adevărul Holding

Publicitate

UPDATE. Licenţa revistei Forbes România a fost preluată de firma BP Publishing, deţinută de Raluca Badea, fostul director al diviziei reviste de la Adevărul Holding, după cum a declarat, în exclusivitate pentru paginademedia.ro un reprezentant al agenţiei de PR care se ocupă de Forbes Europa. Topul Forbes 500 de miliardari va ieşi pe piaţă în această toamnă, iar echipa editorială va rămâne aceeaşi. Detalii AICI.

Revista de business Forbes România, lansată de Adevărul Holding în martie 2009, nu va mai apărea pe piaţă. Asta în condiţiile în care pe 17 octombrie ar fi trebuit să apară topul Forbes 500 milionari.

Închiderea Forbes vine într-o perioadă în care Cristian Burci este pe ultima sută de metri în preluarea Adevărul de la omul de afaceri Dinu Patriciu. Potrivit informaţiilor paginademedia.ro, zilele următoare vor urma şi restructurări în Adevărul Holding.

Cristi Burci şi Dinu Patriciu au semnat un acord de preluare a Adevărul Holding la 5 septembrie, după cum declara Cristi Burci în exclusivitate pentru Paginademedia.ro, AICI.

Acordul prin care Burci va prelua în totalitate Adevărul Holding a fost încheiat la trei fără zece dimineaţa, după 20 de ore de negocieri. Pe cinci septembrie, la trei fără zece dimineaţa, Cristi Burci s-a înţeles cu reprezentanţii Adevărul să preia grupul de presă. Filmul zilei de negocieri, AICI.

Povestea aducerii Forbes în România

“Ce-ar fi să aducem noi Forbes în România” şi-au spus în 2005 Adriana Halpert şi Ştefan Onică. Pe atunci, Halpert coordona Capital Top 300 cei mai bogaţi români, iar Onică era redactor la acelaşi catalog. Printr-o cunoştinţă, au aflat cine se ocupă de licenţele internaţionale Forbes.

A urmat o corespondenţă via email cu americanul de la Forbes, iar în 2006, cei doi zboară la New York şi îşi încearcă norocul cu editorul american. A fost doar o întâlnire“de contact”“Faceţi un business plan, găsiţi un investitor şi apoi mai discutăm”, au spus, pragmatic, americanii.

În primăvara lui 2006, Halpert şi Onică pleacă de la Capital cu destinaţia Adevărul. Ziarul era în proprietatea Anei Mariei Tinu. Opt luni mai târziu, urma să fie cumpărat de actualul proprietar, Dinu Patriciu. Din vara lui 2006, cei doi nu au mai discutat cu reprezentanţii Forbes.

Acesta a fost, de fapt, începutul. Ideea avută în urmă cu trei ani de Adriana Halpert şi Ştefan Onică a fost reluată în 2008 şi dusă mai departe de către managementul Adevărul Holding (grup condus de Răzvan Corneţeanu), care a purtat şi negocierile şi care a încheiat contractul.

Primul pas către licenţa Forbes a fost făcut cu ocazia Adevărul Top 500. Catalogul a preluat licenţa de a publica în paginile sale clasamentul celor mai bogaţi oameni din lume. Până în acest an, clasamentul Forbes apărea în Capital Top 300 (produs editat de Ringier).

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Tataee Tataee
    La Adevarul va fi un dezastru total.
    Se vor concedia pe capete.
    Fiecare sectie va avea maximum doi oameni.
    In schimb de sefi nu se va atinge.
    Vor continua sa ia bani fara munca urmatorii frecatori de menta platiti cu mii de euroi:

    Sabin Borcan
    Alin Paicu
    Liviu Avram
    Lucian Pop
    Andrei Velea
    Liviu Manolescu
    Matei Udrea

    La ei se adauga Grigore Cartianu, Mihnea Maruta, Malin Bot.

    10 sefi la 20 de ziaristi.
    Asta e schema la Adevarul.

    La Click vor fi cinci sefi la 15 ziaristi.
  • CTL CTL
    E criza peste tot, chiar si la bogatasi.
  • Conu Dinu Conu Dinu
    E, hai ca usor , usor se pune treaba pe roate....a trebuit sa vina unu sa cumpere ca sa se ia deciziile care trebuiau luate de mult.Din pacate incompetenta a rezistat dar se sparge buba.De altfel si normal, la ce programe de promovare de toata jena executa distinsa Raluca Badea care habar nu are ce e aia profit (de acolo se platesc salariile-asa functioneaza, draga economia) si se ascunde prin birou cand o intreaba cineva de salariu...acuma poate intelege ca nu e capabila sa ia decizii revine si ea la scris unde e locul, la gramada cu pulimea, si sa speram ca nu mai face parte din echipa manageriala ca si-a demostrat din plin incompetenta.
    Oana grasa,ce faci, esti pe liste?Te-au ajuns blestemele de la cretinii aia de te intrebau de salariile lor muncite si tu urlai, scuze , racneai la ei?
    Danuta Zamfir, tu ce faci, ti-ai gasit de munca?
    Oana, tu mama oricum te-a lovit soarta...cu cartiile pe masa te rog...
    Andrei, tu saracu chiar esti nevinovat...
    Adi Vasile, la tine saracu chiar e nasol ca ai fost la atatea interviuri si nu te-a luat nimeni....chiar au ras aia de tine...sorry...
    Aline , tata, se termina cu haiducia, ai gasit ceva?
    Din cauza voastra am ajuns in postura asta-incompetenta totala...si acuma ne intrebam ce e de facut
    E , o sa va arate Cristi in urmatoarele sapatamani ce e de facut....
    O sa va tin la curent...hai la munca nu mai stati si o frecati pe aici...
  • geana geana
    Totul capata un iz penal! Daca Cristian Burci accepta un astfel de start al afacerii, pe mana unor nevertebrate dovedite, atunci finalul este mai mult decat sigur! Daca cineva isi inchipuie ca astia, nu are rost sa insir TOTI esuatii de la tigari in frunte cu ilustra nulitate de Ionescu, au in vene sange de lider in ei se inseala amarnic. Singurul care are tupeu este Petrica Ospataru', in care curge o amestecatura de interlop valutist ce conduce dupa regula "asa vrea muschii mei!" Singura lor grija este sa asigure ultimul tun dat cu toate contractele de prestari servicii in detrimentul salariilor care dupa lege trebuie date inaintea celorlalte obligatii. Alo!.... OB... ai grija ce faci! Vezi cum dai zecile alea de mi de RONI pe contracte inaintea drepturilor salariale ale amaratilor cu salariul pe cartea de munca. Distractia continua! :)
  • Gabi Gabi
    Ehe, situația nu e singulara. La EVZ au fost întârzieri, iar oamenii încep sa plece ușor-ușor, o sa mai rămână doar câțiva dictatori
  • Wacs Eduard Wacs Eduard
    In sedinta de astazi s-a decis ca se dau afara 30 de oameni de la ADV si 20 de la Click! pe langa cei de la revistele inchise. Cei care vor ramane vor fi obligati sa dea declaratii scrise ca renunta la salariul pe luna septembrie. Astfel, banii pe august se dau la 5 octombrie, iar la 5 noiembrie se vor da direct banii pe luna octombrie. Este rusinos! Maine se va face acest anunt in fata intregii redactii. Tartorii sunt Peter L. Imre si Razvan Ionescu, revenit pe post de zbir al lui Cristian Burci.
  • aidan aidan
    o tara de 18 milione de sarantoci nu cumpara o revista in care pot vedea cine fura mai dihai! vai, ce dezastru! culmea e ca n-o cumpara nici cei 500-1000 cei mai bogati romani! ei o vor gratis ca asa se practica:cu cat esti mai bogat cu atat mai mult vrei totul gratis, ca ti se cuvine!si ar fi trebuit sa se numeasca "revista de bisnita" ar fi fost mult mai aproape de adevar. Exceptiile nu fac decat sa confirme regula. avem noi, pe bune, oameni care si-au facut averile fara sa ocolesca legea? asta in cel mai bun caz...cand era patriciu cel mai bogat? dupa ce a vandut rompetrol. sa nu uitam ca judecatorii au cerut 20 de ani de puscarie pentru manevra cu rompetrol! asta e business? e furt! o revista a bogatilor in tara saracilor. ei ne cred masochisti?e ca si cum ai crede ca bogatii vor citi reviste despre cum e sa fii sarac. cu poze frumos colorate cu cocioabe de chirpici si latrina-n fundul curtii.est modus in rebus! ce naiba!
  • Je Je
    daaaa, sigur revine! :)))
  • mariana mariana
    si ce face bonoiu acum? revine la BM?
  • Irissa Irissa
    nu-i prea bine pentru oamenii buni de acolo. :(
  • engambament engambament
    vai ce idee geniala au avut halpert cu onica in 2005.
    c'mon!
  • bahmuteanca bahmuteanca
    cam mult dureza preluarea de catre burci...
  • Paul Paul
    Asta chiar e o stire proasta. Sunt un cititor fidel al revistei.

Trimite un comentariu

sus