Skip to main content

MADE ÎN ROMÂNIA. RCS&RDS şi Romtelecom au transmis alt Eurosport decât cel cu Premier League

 

Colaj Prosport
Colaj Prosport

Publicitate

Situaţie fără precedent. Meciul din Premier league dintre Liverpool - Cardiff, difuzat astăzi de Eurosport, a putut fi văzut doar de abonaţii anumitor companii de cablu. În timpul partidei, clienţii RCS&RDS şi cei de la Romtelecom vedeau o competiţie din Elveţia, programul de sărituri cu schiurile, potrivit ProSport.

La RCS s-a văzut doar 45 de minute din prima partidă, în timp ce la Romtelecom nu s-a difuzat deloc, potrivit aceleiaşi surse.

Citiţi AICI poziţia RCS&RDS.

Citiţi AICI poziţia Romtelecom.

Adrian Ilie, directorul general al Sport TV Management, pentru ProSport: „Nu a existat nicio problemă tehnică din partea noastră. (...) Noi transmitem normal! Este o situaţie curioasă, dar este decizia fiecărei firme de cablu! Firmele care au contracte în vigoare cu noi primesc canalul Eurosport care conţine Premier League. Orice altă interpretare este nereală".

Pe de altă parte, reprezentanţii serviciului cu clienţii al RCS&RDS au spus: „Noi nu avem dreptul de a oferi semnalul Premier League, responsabilitatea este sută la sută a providerului Eurosport.”

Situaţia vine la doar câteva zile după ce Eurosport a anunţat că se va concentra mai mult pe zona de fotbal şi că a achiziţionat, exclusiv pentru România, drepturile de difuzare a meciurilor din Premier League, după cum paginademedia.ro a scris AICI. „RCS este un partener de lungă durată al Eurosport. Faptul că ei au un canal de sport nu înseamnă că intrăm în concurenţă directă cu ei”, declara Valentin Macovescu, Eurosport, într-o întâlnire cu presa.

Totodată, Eurosport şi-a arătat interesul pentru meciurile din Liga I, drepturi împărţite în prezent între Digi Sport şi Dolce Sport.

Până în acest sezon, meciurile din Premier League au fost, în perioada 2010 - 2013, la Digi Sport, post deţinut de RCS&RDS.

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Claudiu Claudiu
    ok, vad ca toata lumea injura firmele de cablu /DTH, am si eu o intrebare: cine produce Eurosport cu Premier League si Eurosport fara Premier League ??? sunt doua canale de Eurosport 1, nu sunt facute pe vapor, sunt produse de Eurosport amandoua, de ce au preferat sa aibe pe satelit mai multe variante de Eurosport 1 si 2 (pt ca exista si Eurosport 2 BundesLiga iar in urma cu ceva timp avea program diferit si in limba romana), daca Eurosportul nu avea acest sistem dualist atunci nu aveau DTH-urile variante. Nu cumva Eurosportul are contracte diferite pentru a afecta in mod direct anumiti operatori? se ascund acum in spatele unui scandal aratand cu degetul ca cei doi operatori au canale proprii (desi nu sunt numai doi, am inteles ca aceeasi situatie este si la Orange care culmea, sunt francezi cum erea si Eurosportul odata). In spatele scandalului se afla defapt americani de la Discovery care probabil nu sunt incantati ca Dolce a renuntat la varianta HD a celebrului lor canal, de RCS-RDS nu mai discut pt ca se stie de conflict. Prin urmare au fost retransmise de americani de la UPC, cele doua firme americane se sprijina reciproc atacand operatori europeni intr-nu mod dezgustator pentru abonati (normal, unde se duc abonati nemultumiti de la rcs - romtelecom, se duc la upc). Pe Eurosport Player vad ca acuma se vinde si pachetul Discovery la 4 euro (adica un pachet cat un pachet de baza la alti), se observa cine este in spate. Discovery mai bine sa se uite in urma, ca atunci cand au inceput sa-si faca un nume (cu ajutorul firmelor de cablu) se ocupau cu documentare nu ca azi cu reality show-uri, cum au localizat cate un canal pt Romania cum au incarcat cu o gramada de publicitate (desi incasau si bani de la operatori), a fost o pierdere cand au iesit din grila (desi continutul scazuse mult, mai mult reality show-uri decat documentare) dar nu cred ca se ingramadeste nimeni sa se aboneze cu 4 euro pe luna. Acum dupa ce au cumparat Eurosportul vad ca vor sa-l manance si pe asta. Nu cred ca-i avantajeaza sa zboare din grila altor operatori si sa ramana doar pe upc, ca vor trebui sa mareasca pretul si acolo ca sa mentina in viata varianta in limba romana, si la randul lui si upc-ul va trebui sa creasca tariful iar asta nu va da bine, mai bine sa ramana la toti operatori pe o suma rezonabila. Deci Eurosportul ar fi bine sa dea un comunicat de presa prin care sa ne explice de ce a produs doua variante de Eurosport 1, ca altfel nu mai avea nimeni cum sa preia altceva. Si inca ceva, aceste canale sunt codate iar firmele de cablu / DTH trebuie sa aibe cartele pt a le putea prelua si introduce in grilele lor, de ce aveau cartele de la mai multe Eurosporturi? nu tot de la Eurosport, poate asa este si contractul facut iar acum domni de la Eurosport pusi in fata nemultumirilor nu recunosc. Nu cred ca operatori au facut ce au facut de capul lor pt ca se aflau in negocieri cu Eurosportul, ci mai degraba cred ca Eurosportul face diferente intre telespectatori sai.
  • gaby gaby
    Eurosport a achizitionat drepturile de televizare pentru campionatul englez doar in Romania. E clar ca a fost creata o varianta Eurosport 1 Ro,care va inlocui in curand Eurosport 1 Int in grilele cablistillor .exact cum s-a intamplat cu MTV-ul in 2002 dupa lansarea variantei romanesti(si nu numai cu MTV).Prin crearea acestui canal baietii isi pregatesc terenul pt achizitionarea drepturilor de televizare ale ligii 1. Cat despre problema de astazi....ea este rodul nesimtirii indivizilor care se ocupa de partea tehnica in RDS si Romtelecom.
  • Cristian Cristian
    Faci o confuzie intre voce in limba romana si canal special pentru Romania.
    De vreo 10 ani exista dublare/comentariu in limba romana.
  • ion din balon ion din balon
    ce am zis de rds mai jos e valabil si pentru dolce...vina pentru tot ce se intampla e datorita IQ-ul scazut al publicului platitor de servicii din ce in ce mai dereglate fata de inceputul contractului...unde se baga romanii in seama, iese ceva ca dupa chipul si asemanarea lui: hidos si ridicol!
  • ion din balon ion din balon
    indivizii ca tine perpetueaza gluma penibila care a devenit rds...
  • C.R.I.Z.E. C.R.I.Z.E.
    @qwerty: daca ai fi pus vreodata mana pe un echipament de satelit, ai fi vazut ca exista cate un feed de ESP pentru fiecare limba in care este transmis. Pana sa ia DIGI drepturile pentru PL, ESP transmitea meciurile numai in Romania si Ungaria, neavand drepturi in celelalte tari ale Europei. Nu are CNA nici o treaba cu ce feed-uri urca ESP si ce coordonate si cartele le da cablistilor.
  • Stanca Silviu Stanca Silviu
    si app de Animal Planet si alte cele, tocmai pentru aceste canale au acceptat sa-mi reinoiesc contractul, ei stiind mizerabilii, ce aveau de gand, iar dupa 5 zile m-am trezit ca nu le mai emit ... deci, RCS-RDS=hoti ordinari si ar merita dati in judecata pentru marsaviile pe care le fac abonatilor pe spatele carora traiesc.
  • qwerty qwerty
    n-ai înţeles nimic. nu există al treilea post Eurosport. Sunt doar două, Eurosport1 şi Eurosport2. Cum naiba UPC, Next-Gen şi alte firme mai mici de cablu au putut prelua Premier League, iar RCS şi Dolce, companiile care au vrut să cumpere campionatul Angliei, dar au fost impotente, refuză acum să difuzeze un post care a reuşit ce alţii n-au putut??? Invidia...
  • qwerty qwerty
    Next-Gen, compania de cablu a Romtelecom, a transmis foarte bine Eurosport Premier League. Ei trebuie să facă asta pentru că altfel CNA i-ar fi amendat. Dolce pe satelit nu intră sub influenţa CNA şi astfel fac ce vor, de aceea nu a apărut. N-are nicio legătură cu Eurosport ci doar cu răutatea cabliştilor care sunt invidioşi.
  • Stanca Silviu Stanca Silviu
    RCS-RDS nu-s in stare sa faca ceea ce latra de vre`o luna cu super mega giga viteza sufletului, am facut cerere de 2 saptamani sa trec pe viteza sufletului, mi-a spus un tilicar de-al lor ca nu au echipamente iar voi vreti sa vedeti nush ce canal care oricum costa o gramada de bani, .... vai mama lor.... cred ca pana la urma e inceputul sfarsitului pentru RDS... mult prea multe minciuni
  • alex alex
    Chestia e ca la RCS-RDS pe DTH Eurosport Romania s-a vazut si in celelate tari un are digi antene ( Cehia , Slovacia , Ungaria ) cam groasa treaba
  • alex alex
    Nu e adevarat , la Orange exista doar Eurosport HD si Eurosport 2 HD , varianta care a dat premier league a fost Eurosport Romania PL
  • Mihai Mihai
    Nu vedeti ca si spune ,asa cu jumatate de gura,individul de la Eurospor.Cine are contract cu noi primeste canalul car CONTINE Premiere League.Deci este clar: Eurosport cere bani pe acest canal care este ALTUL decat ce avea pana acum !Oare Eurosport a obtinut de la CNA licenta pentru acest al 3 lea post?
  • Mihai Mihai
    Oameni buni are dreptate Radu!!Nici eu nu iubesc acesti cablisti dar acum sunt atacati fara motiv! Dolce,pe care il am eu,nu a transmis nicio clipa vreun minut din acest meci.Dolce are canalelel obisnuite Eurosport si cand asteptam si eu meciul,Eurosport transmitea celebrele programe de sarituri cu schiurile,dart,curling sau biatlon.Dolce nu avea cum sa transmita alt canal decat cel oferit de Eurosport.Am aflat ca meciurile sunt difuzate de Eurosport pe un al 3 lea canal! Pe care.....cere bani multi!Prostia inteleg ca a fost la Digi care a preluat initial acest al 3 lea canal fara sa aibe dreptul.Deci,ce spune individul de la Eurosport este o MINCIUNA ca sa invrajbeasca lumea pe cablisti iar ei.....sa ne ia banii!!!DEZAMAGIRE MARE EUROSPORT !!!
  • Robert Robert
    Sunt tampit recunosc. In Romania clar ar trebui interzis ca o companie de cablu sa aiba in portofoliu posturi TV proprii

Trimite un comentariu

sus