Skip to main content

Primele date oficiale de audienţă ale Digi 24. Câţi români se uită la postul RCS. Digi ar putea intra pe toţi cabliştii

 

Digi studenta

Publicitate

Câţi telespectatori are Digi 24? Până acum, întrebarea nu avea răspuns, pentru că televiziunea de ştiri a companiei RCS a ales să nu fie în sondajele de audienţă.

Canalul a fost nevoit însă să plătească pentru cifrele de audienţă. Cum aşa? Digi 24 doreşte să intre în lista posturilor must-carry, cu alte cuvinte să fie declarat liber la retransmisie şi să fie preluat obligatoriu de toate reţelele de cablu.

Lista se face pe baza măsurătorilor oficiale de audienţă, din care Digi 24 nu făcea parte.

Paginademedia.ro vă prezintă în continuare audienţele de anul trecut ale postului şi locul pe care îl are în topul general, conform datelor depuse la Consiliul Naţional al Audioviziualului (forul care aprobă lista must-carry).

AUDIENŢELE. Cifrele arată că, la nivelul întregii ţări, Digi 24 are un rating mediu, pe tot anul trecut, de 0,12%. Cu alte cuvinte, în anul 2013, postul de ştiri a avut, în medie pe minut, un număr de aproximativ 23.000-25.000 de români.

Audienţa Digi 24 este de aproape zece ori mai mică decât cel mai urmărit post de ştiri, Antena 3, şi de aproape patru ori mai mică decât Realitatea TV sau B1. De menţionat că, spre deosebire de celelalte staţii de ştiri, Digi 24 se vede doar în reţelele RCS şi Digi DTH (satelit), adică aproximativ jumătate din piaţă.

Comparativ, iată cum se situează Digi 24 între celelalte staţii de ştiri, după media la nivelul întregii ţări în 2013:

  • Antena 3: 1,15% (219.000 de români pe minut)
  • România TV: 0,72% (137.000)
  • Realitatea TV: 0,5% (95.000)
  • B1 TV: 0,5% (93.000)
  • Digi 24: 0,12 (aproximativ 23.000-25.000 de persoane)

Cu aceste date, Digi 24 a fost pe locul 13 între posturile libere la retransmisie, peste Kiss TV, Mynele, GSP TV, Trinitas, UTV şi Naţional 24. De menţionat că nu intră în acest clasament posturile publice (care sunt obligatorii) şi televiziunile pe bani, precum canalele Pro TV (Pro TV, Acasă, Sport.ro), Discovery Channel sau Disney Channel.

O menţiune importantă: Consiliul Naţional al Audiovizualului nu a aprobat încă lista staţiilor libere la retransmisie, care vor fi incluse în mod obligatoriu în grilele tuturor cabliştilor.

Listele discutate la CNA au variat între 20 sau 30 de canale (cazuri în care ar intra şi Digi 24).

Radu Călin Cristea a propus însă şi o variantă în care doar zece canale să fie obligatorii (situaţie în care Digi 24 rămâne în afara obligativităţii).

Citiţi cum au decurs astăzi discuţiile la CNA, dar şi ce alte posturi ar putea fi libere la retransmisie, AICI

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Paul Paul
    Cred ca cifrele sunt aproape de adevar,se dovedeste inca odata faptul ca romanii prefera scandalurile ,stirile de tip can-can si nu stirile adevarate.Cine doreste sa fie informat ,urmareste digi 24,cine nu,sigur prefera intoxicatiile programelor de (ne)stiri
  • Liviu Liviu
    Unde sunt mari specialisti media care o ardeau pe aici ca daca digi ar aparea in masuratori ar ocupa unul din primele locuri si vai cat sunt ei de profesionisti, acum ca sunt in masuratori dar jos jos de tot defapt daca intra in must carry sa vezi atunci.Cifrele aste arata 2 lucruri .1. La ei se uita in mare parte angatii postului si al RCS + cativa "specialisti".2. Esti post de stiri si te bate Cartoon Network sau Minimax .
  • cristiana cristiana
    Cred ca sunt cam mici cifrele astea. Mi se pare imposibil..
  • proful proful
    Si eu am sesizat pupincurismul uselist al lui Prelipceanu.
  • Badea Badea
    ( DIGI24 + A3+RTV)+PSD= LOVE+BATISTA PE TZANBAL ..
    Cel mai "deontolog" in ultima vreme e fanul PSD Prelipceanu :))))
  • mad79 mad79
    Un post in DTH,este urmarit in cifrele de audienta?

    Daca nu,atunci cei 60%,ar mai scadea!
    Oricum daca intra in must carry,e sa rupa audientele,pentru ca au cel mai profesionist post de stiri de la noi!
  • kkozoo kkozoo
    Sincer datele de audiente mi se par mici corelate la cota de acoperire rcs si digi dth,eu unul urmaresc digi24 mai mult online (atunci cand am cei 10gb de la diginetmobi)lsunt clientul unui operator local l-a cablu ,Digi 24 mi sa parut cel mai profi in materie de stiri,Da zicea Domul Orbean(ulterior demis) intr-un interviu ca este un post de portofoliu pt rcs ,ma asteptam sa ramana un post de portofoliu.
  • dani dani
    E o mare imbecilitate lista asta must carry. daca Digi 24 are audienta mica, asta inseamna ca nu ttrebuie sa intre la altii? Digi24 este cea mai buna televiziune de stiri din Romania asa ca are tot dreptul sa intre OBLIGATORIU la operatori de cablu.
  • bahmu bahmu
    RCS și Digi DTH (satelit) are aproximativ 60% din piață..e tare asta...pai la o asa acoperire ma asteptam la cifre ceva mai bune. cit despre dorinta Digi24 să intre în lista posturilor must-carry m-a cam luat prin surprindere...sincer, nu ma asteptam la asa ceva...nu inteleg care le e motivatia ; sa fie anul electoral 2014 ? deci e posibil sa vedem postul acesta pe UPC, pe Akta- Romtelecom si la ceilalti cablisti si din tara, din primavara...

Trimite un comentariu

sus