Skip to main content

Sorin Alexandrescu, interviu în presa străină: În cel mult doi ani Antena 1 va depăşi Pro TV. Grupul ar putea lansa un canal pentru copii

 
Sorin Alexandrescu, interviu în presa străină: În cel mult doi ani Antena 1 va depăşi Pro TV. Grupul ar putea lansa un canal pentru copii

sorin alexandrescu

Publicitate

Sorin Alexandrescu, directorul general al Antena Group, a declarat că Antena 1 va devansa Pro TV în audienţe, în cel mult doi ani şi că grupul de media ar putea lansa un canal pentru copii. El a spus, într-un interviu acordat publicaţiei TBIcă grupul are contracte cu 80% din vedetele autohtone.

Este târziu pentru competiţie să-şi facă o strategie diferită pentru că în ultimii trei ani am reuşită să atragem cele mai multe vedete să semneze cu noi”, a precizat Alexandrescu.

Şeful Antena Group spune că în cel mult doi ani Antena 1 va trece peste Pro TV. „Cred că se va întâmpla şi cred că nu vor trece mai mult de doi ani până când îi vom depăşi”, a declarat Alexandrescu jurnalistului TBI.  „Acum suntem complet echipaţi pentru a concura direct cu ei - nu este niciun dubiu”, a mai completat şeful Antena Group.

Alexandrescu a mai precizat că Antena 1 va ajunge de pe locul al doilea pe primul loc mulţumită patronatului local - televiziunea a fost fondată de Dan Voiculescu, iar acum este deţinută de fiicele acestuia. Corina şi Camelia (care este preşedintele companiei), dar şi talentelor, tot locale.

Articolul, care se întinde pe trei pagini (la care se adaugă şi o reclamă cu rezultatele în audienţă ale posturilor Antena Group), nu ocoleşte problemele pe care Alexandrescu le are cu justiţia. Şeful Antena Groupa fost trimis în judecată pentru şantaj, alături de Camelia Vocilescu, Dan Voiculescu, dar şi George Matiescu (şeful Intact Publishing).

sorin alexandrescu

Ce a mai spus Alexandrescu: 

„Avem cel mai bun conţinut şi echipe de producţie disponibile în România”

„În prezent, cu ceea ce am făcut până acum, suntem pregătiţi pentru o alternativă unică în România. Este târziu pentru competiţie să-şi facă o strategie diferită pentru că în ultimii trei ani am reuşită să atragem cele mai multe vedete să semneze cu noi. Mai mult de 80% dintre vedete au deja un contract semnat cu noi, iar povestea nu se termină aici. În cel mult un an, cred că 90% dintre cele mai relevante talente vor lucra exclusiv cu Intact.”

Potrivit şefului Antena Group, mai mulţi distribuitori internaţionali de formate s-au arătat interesaţi pentru a vinde Next Star, realizat de Dan Negru. Însă compania ar putea începe să-şi vândă singură conţinutul propriu.

Alexandrescu mai spune că o problemă reală în România este cea legată de retransmisia posturilor TV pe cablu şi DTH. Neînţelegerile cu cabliştii sunt obişuite, mai spune el în interviu, iar autorităţile sunt de vină pentru acest lucru. „Aş spune că dificultăţile pieţei sunt cauzate de slăbiciunea autorităţilor. Avem un Consiliu al Concurenţei care este, aş spune, destul dă decizii favorabile când este vorba despre probleme create de un mare operator de cablu din România - cel mai mare (n.r. - este vorba despre RCS&RDS)”

sorin alexandrescu (2)

„Nu te poţi baza pe cineva care ia decizii pe o perioadă de mai mulţi ani, aceasta este o industrie în care totul se întâmplă astăzi, iar tu când ai o autoritate care permite unui asemenea jucător să joace incorect într-o piaţă atât de competitivă atunci nu este decât o concluzie.”

„Sunt încrezător că vom ajunge la o înţelegere cu Focus Sat (n.r. - reţea DTH din care posturile Antena Group lipseşte). „Nu vreau să-i pun pe aceeaşi poziţie cu RCS&RDS. Ei sunt o organizaţie diferită cu oameni diferiţi. Acestea sunt cazuri diferite”

Alexandrescu spune că este mulţumit de faptul că Antena Play a ajuns la jumătate de milion de utilizatori: „Rata piratării este uriaşă. Veţi vedea că orice producţie este disponibilă pe site-urile de torente în mai puţin de 48 de ore de la lansare. (...) Când ai o asemenea magnitudine a piratării, să ai 500.000 de persoane care plătesc să urmărească (n.r. - producţiile Intact) este un succes”

El mai spune că grupului îi lipseşte un canal pentru copii. „Un post pentru copii ar putea fi perfect pentru portofoliul nostru şi este una dintre opţiunile pe care o avem în vedere pentru viitor. Va fi un nou canal (nu un rebranding). Dar cel mai important lucru, la acest moment este să îmbunătăţim poziţia posturilor pe care le avem deja”.

Alexandrescu, despre CME: „La finalul zilei, ei sunt controlaţi de o entitate, iar noi nu. Influenţa acelei entităţi în CME a fost ani buni foarte puternică dar un lucru face diferenţa, aceasta este singura industrie din lume în care cunoştinţele locale sunt mai importante decât cele internaţionale”

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Maria Maria
    O noua Relansare a prima tv? Pai nu abia s-au relansar in martie?
  • Mihu Mihu
    Cred ca seful de la Antene a fost dragut cand a zis 2 ani. Eu cred ca in maxim 1 an PROsTV va fi cazut rau.
  • Maria Maria
    "Nu va trece mai mult de doi ani". Este o greseala de redactare sau asa a declarat?
  • lituanianul lituanianul
    postaci de serviciu ai prosteveului sunt la treaba.Bravo copii,o sa primiti o prajitura.
  • Seful Antena Group, Sorin Alexandrescu: 80% dintre vedetele auto
    […] Alexandrescu, intr-un interviu acordat publicatiei Television Business International, semnalat de Paginademedia.ro. Grupul pe care il conduce are contracte cu “mai mult de 80% dintre vedetele” […]
  • mile mile
    pro tv nu este o tv romaneasca
  • Mona Se Mona Se
    Ma, ma lasi...Peste doi ani amaratul asta de Alexandrescu o sa fie masterchef la Jilava unde o sa le arate Duduienilor si Mondialilor si Sadovenilor cum se fac poale-n brau.
  • chira mihai chira mihai
    ba sorinel tu si voiculescu uitati un lucru imagine trustului vostru cu santaje si control politic in guvern mai ales cu formate copiate dupa protv reduce ingredere in voi a publicului tanar si avan in vedere ca voi aveti idea ca daca felicx face scieme casa scape de puscarie publicul nu se numeste gadea si badea care daca esti contra a3 esti un basist sau prosti iar voi niste destepti care nu aveti nici o pat iar prin formate vechi ca dansez so crezi tu mai ales ceva urma in perioda de propaganda ponta prsedinte intrati digi si focus si apoi vorbeste si tineti cont de public nu de cu vrea felicx
  • cristian cristian
    Cei din TRAOCA INTACT vor avea o mare problema cu transmisia HD,aceea ca asemenea personaje nu se vor vedea niciodata in "inalta definitie".
  • Felicitari, Gusti Roman! :) | theRobi
    […] Antena Play a ajuns la 500,000 clienti platitori. Asa anunta in presa straina CEO-ul Antena Group, Sorin Alexandrescu. […]
  • parerea mea parerea mea
    A1 de un an tot scade in audiente si a cam ajuns pe locul 3 in 5 zile din 7, iar el ne spune cum va fi in 2 ani pe locul 1:))
    Nu spune nimic de HD, dar ne spune ca a adunat 90% dintre vedete. Fara sa spuna ca 90% din cele 90% sunt create de CME/Pro Tv. Ce inseamna asta? Ca brandul Pro este capabil sa genereze vedete. pornind d ela ilustri necunoscuti.
    Multe vedete Pro au ajuns in anonimat dupa ce au parasite postul:calinescu, Teo, vacanta Mare, mai nou Grecu&Jojo se lupta pentru locul 3-4 la A1 si mai sunt multe exemple.
    Se pune intrebarea: oare va avea A1 suficiente resurse financiare ca sa tot preia din vedetele pro? Vor avea capacitatea tehnica si de imagine pentru a valorize aceste vedete?
    daca da, atunci are ceva sanse, daca nu, la anul vor fi in insolventa.
  • andy andy
    cum poti sa sti sigur ca vei depasi pro tv,atata timp cat emisiunile respective nu au performat pe tv?,experienta timpului ne-a invatat ca esecul face parte din reteta de succes a antenei.In privinta vedetelor,nu asta este problema,Pro tv poate sa creeze oricand alte vedete,au in ajutorul lor brandul pro,iar pe asta antena 1 nu il poate lua.In privinta saltului de pe locul 2 pe 1 sa nu cade pe 3 sau chiar 4.Sa nu uitam ca se pregateste o relansare a Prima tv,Kanal d va introduce emisiuni cu un continut mai bun,asadar jocul nu s-a incheiat.
  • Gaetano Gaetano
    LOL !!! Care 2 ani ? Vedetele vor fi puse pe liber pana vara viitoare. Cu ce sunt pregatiti cu SD-ul ? E mai bine ca sunt controlati de CME decat sa fie contraloati de Felix & Co. !!!
  • Adrian Adrian
    O mare problema pe care o are Antena, cred eu, este calitatea imaginii pe care o transmite, degeaba ai show-uri daca imaginea este de o calitate proasta, o transmisie HD altfel ar fi si probabil ar atrage si audienta
  • tbancu tbancu
    Astept cu interes un articol despre postacii pro(s)tevistilor pe acest site

Trimite un comentariu

sus