Skip to main content

FĂRĂ PRECENDENT. Nume de jurnalişti, invocate de Ministrul de Interne că ar fi promovat protestele: Tolo, Mândruţă, Emilia Şercan, printre ei

 
FĂRĂ PRECENDENT. Nume de jurnalişti, invocate de Ministrul de Interne că ar fi promovat protestele: Tolo, Mândruţă, Emilia Şercan, printre ei

FĂRĂ PRECEDENT. Mircea Marian, Ovidiu Vanghele, Cătălin Tolontan, Emilia Şercan, Lucian Mândruţă. Numele jurnaliştilor au fost rostite de ministrul de Interne Carmen Dan în începutul conferinţei de astăzi, pe tema protestelor din ultimele două zile, după ce aceasta a afirmat că a "observat promovarea protestelor prin intermediul reţelelor de socializare".

Publicitate

Ce "a observat" ministrul Carmen Dan pe Facebook:

Cu această ocazie am remarcat implicarea unor personalităţi publice, formatori de opinie sau membri ai unor formaţiuni politice, pentru susţinerea acestor proteste în stradă. Vă pot da şi câteva exemple: Mircea Marian, Emilia Şercan, Ovidiu Vanghele, Robert Turcescu, Lucian Mândruţă, Nicuşor Dan, Clotilde Armand, Cătălin Tolontan sau Andrei Gheorghe.

Contextul? Evoluţia protestelor din ultimele două zile şi faptul că susnumiţii ar fi „promovat” acţiunile de protest.

Declaraţia ministrului de interne Carmen Dan:

Ieri, în data de 1 februarie, acţiunile de protest au fost promovate prin intermediul reţelelor de socializare, în special pe pagina grupului Corupţia Ucide, prin evenimente sub titulatura „Nu legii graţierii şi amnistiei”. Cu această ocazie am remarcat implicarea unor personalităţi publice, formatori de opinie sau membri ai unor formaţiuni politice, pentru susţinerea acestor proteste în stradă. Vă pot da şi câteva exemple: Mircea Marian, Emilia Şercan, Ovidiu Vanghele, Robert Turcescu, Lucian Mândruţă, Nicuşor Dan, Clotilde Armand, Cătălin Tolontan sau Andrei Gheorghe.

Ne-am confruntat cu situaţii în care pe site-urile de socializare au fost postate adrese de domiciliu ale unor lideri politici şi numerele de telefon ale miniştrilor, ceea ce a accentaut şi mai mult presiunea străzii şi a crescut gradul de emoţie negativă. Respectivele informaţii erau protejate de legea datelor cu caracter personal, cu toate acestea ele u devenit publice. Şi eu am fost una dintre persoanele care am avut telefonul blocat din cauza acestor mesaje şi telefoane repetate.

Lucian Mîndruţă a reacţionat pe Facebook:

"Doamna ministru de interne confunda relatarile de presa (da, exista presa si de facebook) cu participarea la un miting.

O provoc sa-mi arate inregistrari cu mine scandand. Sau postari care cheama in mod direct la protest.

Ce fac eu se numeste presa. Relatez ce cred, ce se intampla, ce spun oamenii.

Presa. Ca unii nu mai vor sa fie libera e altceva."

Cătălin Tolontan a declarat, pentru Paginademedia.ro, în legătură cu afirmaţiile ministrului:

"Cetăţenii îl plătesc pe ministrul de interne ca să-i găsească pe huligani în piaţă, nu pe jurnalişti pe Facebook

Citiţi reacţia integrală a lui Cătălin Tolontan la declaraţiile ministrului, AICI.

Ovidiu Vanghele:

"In calitate de "formator de opinie" sau de "personalitate" (insist pe ghilimele!), va rog din nou, din suflet va rog, sa veniti diseara la Guvern, cat mai multi. Sa vada ca nu ne lasam calcati in picioare si furati ca-n Evul Mediu. Cu atat mai putin de astia, care nu leaga doua vorbe nici cu o sfoara.

In calitate de jurnalist, pot sa-nteleg ca MAI stie ca ieri am dat niste zeci/sute de telefoane pentru ca mesajul ca e groasa sa ajunga la influencerii aia BIG si, prin ei, la publicul lor, pentru a-i chema si pe ei langa noi in Piata. Iar asta, desi nu ma surprinde, ma cam enerveaza! Ascultati infractorii, nu pe mine. Pierdeti timpu' pe banii mei.

In calitate de cetatean, ma consult cu prietenii juristi sa vad daca am temei legal sa-i produc ministrului de Interne niste consecinte juridice. S-o dau in judecata, adica, pe-ntelesu' dansei.

Inca ceva, in calitate de om care a mai citit una-alta despre manipulare: slab, doamna ministru, slab! Alaturarea aia a tuturor cu publicarea de adrese si numere de telefon, insinuarea ca "am instigat", ciorba jurnalisti-politicieni, toate astea sint vechi, doamna."

Emilia Şercan:

"Includerea mea si a lui Ovidiu Vanghele de catre doamna ministru Carmen Dan pe lista celor care au promovat protestele mi se pare o forma de intimidare si chiar presiune. Eu si Ovidiu Vanghele suntem jurnalistii de investigatie care am scris despre Gabriel Oprea si Petre Toba, ultimii doi ministri de Interne, dar si despre mai multe institutii din cadrul sau din subordinea Ministerului de Interne.

Personal, am doua procese in desfasurare cu Ministerul de Interne si Academia de Politie, iar includerea mea pe acea lista o percep, cu atat mai mult, ca o forma de presiune publica. Ii cer public doamnei ministru Carmen Dan atat explicatii, cat si scuze pentru aceasta forma de intimidare a presei."

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Daniella83 Daniella83
    Stimata doamna Dan, asa cum spuneti "numarul de telefon este protejat de legea datelor cu caracter personal". In acest sens vreau sa stiu cum a putut PSD (prin oamenii sai) sa-mi trimita mesaj in numele domnului Victor Viorel Ponta, in campania electorala pentru alegeri prezidentiale? Cum au intrat in posesia numarului meu de telefon? Asa cum colegii dvs de partid ne trimis sms-uri cand au nevoie de voturi vrem sa intoarcem si noi "favorul"... :D
  • ly kuy ly kuy
    uite mah, cum ne ajuta ei ...ce dragi sunt ...cautam motive sa revenim in piata !!! Acum avem noi motive ...pana cade guvernul si e schimbat cu altii mai credibili !!!
  • satul de voi satul de voi
    *** sa te ia, penalo !
  • ardeleanca ardeleanca
    Nu vi se pare ca retraiti ceva! Inainte de 89?
  • ardeleanca ardeleanca
    Si noi suntem pe lista! Toti romanii! Nu ne puteti inchide gura la toti!
  • Răzvan Alexandru Răzvan Alexandru
    Văd că mulţi sunt indignaţi că madam ministresa a enumerat câţiva *** din presă ***, dar mai nimeni nu se opreşte puţin şi asupra deontologilor neamului, Mircea Marean şi Ardei Gheorghe, care publicau cu multă nesimţire adrese de acasă şi numere de telefon ale miniştrilor. Cum era proverbul ăla cu paiul şi cu bârna?
  • R2D2 R2D2
    Inca nu a aflat doamna ca in democratie exista dreptul omului de a manifesta impotriva oricui aduce atingere intereselor sale sau ale societatii. Este un mecanism de reglare si impiedica derapajele. Nu de alta dar de aia este ministru de interne, minister care se ocupa cu aceleasi lucruri dar din alta pozitie.
  • emil emil
    Ba esti prost?? pai suntem la ora de citire? asta putea s-o faca si un copil din clasele primare, cred ca i-a scris dragnea si ,,buna ziua,, pe foaie.
  • dan andrei dan andrei
    Propun doua petitii: una, care sa includa solidaritatea populatiei fata de jurnalistii Mircea Marian, Emilia Șercan, Ovidiu Vanghele, Robert Turcescu, Lucian Mândruță, Nicușor Dan, Clotilde Armand, Cătălin Tolontan sau Andrei Gheorghe si una, care sa inregistreze gradul de simpatie fata de decizia ministrului de Interne Carmen Dan de a da publicitatii faptul ca unii ziaristi nu isi dau cu parerea despre protestul din tara de la distanta.
    As aprecia daca doamna Ministru ar manifesta acceasi fermitate in pedepsirea tuturor celor vinovati de escaladarea violentelor la protestul din Capitala de aseara.
    Cine a impiedicat-o pe Carmen Dan sa tina cont de avertizarile trimise de SRI privind iminenta sosire in Piata Victoriei a membrilor galeriilor echipelor Dinamo si Rapid. Va asigur ca nu e o intrebare retorica.
    Nici daca va dati demisia, nu veti mai fi credibila, Doamna Carmen Dan.
    Rusine sa va fie!
  • qwerty qwerty
    dar despre mizeria scrisa de Mircea Marian pe facebook si despre instigarea la violenta a lui Andrei Gheorghe tot de pe facebook de ce nu faceti articole? despre derapajele unora, imediat apar articole, deontologilor !
  • Mihai Mihai
    Iar Tolontan este penibil. Dupa ce ca ia bani de la Felix Voiculescu (gsp este in grupul Intact) face pe virgina neprihanita. ***?
  • Mihai Mihai
    Exista imagini cu Turcescu si cu Mindruta in strada. Au fost date in direct pe Antena 3 in timpul manifestatiilor si sunt pe youtube in inregistrarea emisiunii prelungite din 31 ianuarie. Turcescu scandand si Mindruta facand live pe facebook si scandand.
    In plus, Mindruta chiar a aparut live pe facebook. E chiar penibil ca spune ca nu a fost in strada.
  • Iuli Iuli
    TOATE VEDETELE SI TELEVIZIUNILE AR TREBUI SA INDEMNE ROMANII LA PROTEST! Este vorba despre viitorul nostru. Pacat ca toata Mass-Media nu se uneste sa faca curat in Parlament cu atacuri minut de minut, emisiuni care sa critice hotii tarii, iar televiziunile care sustin hotii sa fie inchise.
  • Viorel Viorel
    Parca trebuia sa dea explicatii de ce nu s-a luat nici o actiune pentru prevenirea "violentelor" de aseara, pentru ca stiau ca golanii aia se strang la scandal. Sau au fost platiti si stransi, ma rog. Si sa ne spuna cine a fost implicat in scandalul ala, nu sa arunce vina pe jurnalistii care nu sunt de partea PSD-ului, ca au instigat lumea la protest. Ei (PSD-ul) ne-au scos la protest, prin actiunile lor miselesti, de condamnati penali.
  • freez freez
    din pacate lista aia e cam scurta, toata lumea ar fi trebuit sa impinga pe toata lumea sa iasa din casa si peste ei...

Trimite un comentariu

sus