Skip to main content

CNA. Posturile TV, cartoane cu mesaje pentru sprijinirea victimelor cutremurului din Turcia. Ministrul Sănătăţii a venit cu propunerea

 
Sursa foto: digi24.ro
Sursa foto: digi24.ro

Cartoane speciale difuzate de televiviziuni după cutremurele din Turcia. Două mesaje, propuse de Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, care a intrat şi în şedinţa CNA.

Publicitate

Cele două cartoane transmise de la Ministerul Sănătăţii se referă la două aspecte: donarea de sânge şi participarea ca voluntar, pentru sprijinirea victimelor din Turcia.

"Ajută victimele cutremurelor din Turcia. Donează sânge" - precizează primul carton, iar al doilea menţionează:"Eşti medic sau asistentă? Ajută victimele cutremurelor din Turcia. Înscrie-te voluntar."

Ministerul Sănătăţii a stabilit prelungirea programelor de funcţionare pentru mai multe centre de transfuzie din ţară, astfel încât cetăţenii care vor să ajute răniţii să poată dona sânge.

Luni dimineaţa, pe 6 februarie, două cutremure de peste 7,5 şi 145 de replici au lovit Turcia.

Ministerul Sănătăţii a fost cel care a solicitat CNA rdifuzarea unor cartoane, ca urmare a situaţiei din Turcia.

Alexandru Rafila, Ministerul Sănătăţii a intrat la sedinţa publică a CNA:

"Ce s-a întâmplat în Turcia, cred că ne-a afectat pe toţi, şi în nordul Siriei, că e grav afectat, şi atunci trebuie să acţionăm şi noi rapid.

Rugămintea cu cele două cartoane era să avem posibilitatea să le promovăm la televiziuni cât mai rapid, pentru o perioadă scurtă de timp, maxim o săptămână este suficient, şi pentru voluntariat, şi pentru donarea de sânge.

Aseară aveam 255 de medici şi asistente medicale care se înscriseseră pe platformă pe care am făcut-o împreună cu STS-ul. Apoi încercăm să facem o selecţie şi să facem design-ul unor echipe care ar putea să se deplaseze în zona afectată."

Cristina Pocora, membru CNA:

"Cred că toată lumea e conştientă de urgenţa şi necesitatea situaţiei. Se califică la o recomandare din partea noastră."

Galerie foto - cartoane:

Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus