Skip to main content

Romania TV anunţă că va contesta amenda de 100.000 de lei în cazul Iuliei Marin

 
Romania TV anunţă că va contesta amenda de 100.000 de lei în cazul Iuliei Marin

Televiziunea România TV anunţă că va contesta amenda de 100.000 de lei de la CNA.

Publicitate

„Ancheta privind moartea jurnalistei Iulia Marin nu se va opri iar romanii vor afla curând circumstantele în care jurnalista s-a stins din viaţă prematur, la cea de-a patra tenativă de sinucidere”, au anunţat reprezentanţii televiziunii. 

Şi Victor Ciutacu a reacţionat, pe pagina sa de Facebook, după amenda primită de România TV de la CNA.

„100.000 lei amendă, pe bază de percepţii, păreri personale şi opinii. Fiindcă punem întrebări. Rar am văzut/trăit o asemenea mizerie. Dacă mă întreabă cineva pe mine, partea direct vizată, e obligatoriu să cerem reanalizarea cazului şi, în funcţie de răspunsul primit, să contestăm în instanţă sancţiunea. Dat fiind că radiodifuzorul, adică Romania TV, nu realizatorul, adică eu, e amendat, decizia nu e la mine. Dar o intuiesc. Numai că altcineva trebuie s-o anunţe. Vremea capetelor plecate şi a falsei amabilităţi reciproce a trecut. Mă lasă rece presiunile, apelurile publice, strângerea de semnături la găleată şi folosirea lor pentru execuţia noastră în general şi a mea în particular”, a scris Victor Ciutacu pe Facebook.

Reamintim că CNA a amendat cu 100.000 de lei Romania TV, pentru încălcarea articolului 47 cu 4 din Codul Audiovizual, potrivit căruia 
Sunt interzise în programele audiovizuale afirmaţii defăimătoare generalizatoarelaadresa unei persoane pe baza apartenenţei acesteia la un grup/o comunitate definit(ă) degen,vârstă, rasă, etnie, naţionalitate, cetăţenie, credinţe religioase, orientare sexuală, nivel de educaţie, categorie socială, afecţiuni medicale sau caracteristici fizice.” (pe larg, AICI)
 

Citeşte şi: 

 
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus