Skip to main content

Smart FM nu se mai aude în Târgovişte, după ce i-a expirat licenţa. CNA nu a mai putut să o prelungească

 
Smart FM nu se mai aude în Târgovişte, după ce i-a expirat licenţa. CNA nu a mai putut să o prelungească

Smart Radio rămâne fără frecvenţa din Târgovişte. Postul de radio deţinut de Adrian Sârbu şi Marius Tucă, aflat în insolvenţă, nu se mai aude din această lună în Târgovişte. Din 9 mai, mai exact.

Publicitate

Motivul? Licenţa radio a expirat, iar proprietarii postului nu au depus la CNA documentele pentru prelungirea acesteia, aşa cum procedează restul societăţilor.

Astfel că CNA nu a putut decât să ia act de expirarea licenţei, urmând ca la un moment dat aceasta să fie din nou scoasă la concurs.  

Potrivit documentelor de la CNA, Radio Smart SRL, care deţine postul de radio, a anunţat că „renunţă la frecvenţa de Târgovişte fiind în imposibiltatea de a prezenta un certificat de astestare fiscală fără obligaţii la buget, până la expirarea valabilităţii licenţei, în situaţia în care Planul de reorganizare va fi prezent în instanţă la 9 iunie 2023.”

Smart Radio a devenit reţea regională în 2019, având la momentul respectiv cinci frecvenţe în Bucureşti - 107,3 FM, Câmpina - 103,2 FM, Ploieşti - 95,9 FM, Snagov - 103,1 FM, Târgovişte - 88,7 FM. În afară de frecvenţa din Bucureşti, celalelte patru fuseseră preluate de la Wyl FM. 

Anul trecut, Smart Radio a rămas şi fără frecvenţa din Ploieşti, tot pentru că nu au depus documentele necesare prelungirii de licenţă, după cum Paginademedia.ro a relatat la momentul respectiv. Mai mult, Smart Radio a pierdut şi licenţele pe care le-a câştigat la concurs şi pe care nici nu a mai apucat să emită. 

În prezent, Smart Radio mai deţine doar două licenţe, cea din Bucureşti şi cea din Câmpina.  

Deţinătoarea licenţei audiovizuale este societatea RADIO SMART SRL, ai cărei asociaţi sunt: Aleph Media SRL – 50%, Tucă Marius – 40% şi Iacob Dan – 10%.

Reamintim că în anul 2022 între Marius Tucă şi Adrian Sârbu, parteneri în Smart Radio şi reţeaua de televiziuni Aleph, s-a produs o ruptură. Lupta dintre Tucă şi Aleph se duce şi în instanţă, jurnalsitul având de recuperat în jur de 150.000 de euro de la Aleph News şi Docudrama, o altă societate controlată de Adrian Sârbu. 

Doar că ambele firme au intrat în insolvenţă, la fel şi Smart Radio. 

 

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

sus