Skip to main content

Smart Radio, în care Marius Tucă şi Adrian Sârbu sunt parteneri, pierde frecvenţa de la Ploieşti

 
Smart Radio, în care Marius Tucă şi Adrian Sârbu sunt parteneri, pierde frecvenţa de la Ploieşti

Smart Radio pierde o frecvenţă. Este vorba despre licenţa din Ploieşti a postului de radio, în care sunt parteneri, de mai mulţi ani, Marius Tucă şi Adrian Sârbu

Publicitate

Cum s-a ajuns aici?

Concret, frecvenţa 95,9 FM din Ploieşti, a expirat la data de 6 mai 2022, iar reprezentanţii societăţii nu au făcut o solictare de prelungire cu încă nouă ani, aşa cum se întâmplă de obicei.

Prin urmare, în şedinţa publică de astăzi, CNA nu a putut decât să ia la cunoştinţă expirarea frecvenţei. 

Potrivit discuţiilor de la CNA, titularul licenţei ştia de expirarea licenţei însă nu a depus documentele necesare pentru prelungire. 

Pierderea licenţei de la Ploieşti a Smart Radio, unde postul emitea deja de mai mulţi ani, este cel puţin ciudată, având în vedere că frecvenţele radio sunt „preţioase”. Acestea sunt disponibile în număr limitat, iar CNA le acordă doar prin concursuri, pe care le organizează destul de rar. Ultimul concurs de frecvenţe radio a fost în anul 2017.

Smart Radio emitea la Ploieşti pe 95,9 FM, pe fost frecvenţă a radio Wyl FM. Era una dintre cele patru frecveţe ale fostului Wyl FM (Ploieşti, Câmpina, Snagov şi Târgovişte), pe care Marius Tucă le-a preluat şi integrat în Smart Radio în decembrie 2017, cu acordul CNA

La începutul lui 2019, Marius Tucă şi Adiran Sârbu deveneau parteneri şi puneau bazele unui nou grup media, cu postul de radio Smart şi mai multe televiziuni, Smart TV şi Aleph. 

Cu această ocazie s-a modificat şi acţionariatul Radio Smart SRL, care operează reţeaua Smart Radio. Acţionariatul arăta astfel: Aleph Media SRL – 50%, Marius Tucă – 40%, Dan Iacob – 10%.

Aleph Media SRL îi avea acţionari, în aprilie 2019, pe Prosperya Financial Management SRL – 99,9863% (Iacob Ana Cristina – 90% şi Abalante Limited din Cipru), Zazu Film SRL (0,013%) şi Iacob Ana Cristina – 0,0007%. Cristina Iacob este regizor şi iubita lui Adrian Sârbu.

La începutul acestui an, s-a produs o rutură între Adrian Sârbu şi Marius Tucă după cum Paginademedia.ro a relatat în exclusivitate la momentul respectiv. 

În luna martie, despărţirea a devenit oficială după ce Marius Tucă a început colaborarea cu grupul din care face parte şi site-ul Gandul.info, deţinut în trecut tot de Adrian Sârbu şi preluat de omul de afaceri Radu Budeanu. 

Mai mult decât atât, Marius Tucă a deschis o acţiune în instanţă împotriva Aleph Media, unde şi Tucă era partener, având obiectul „ordonanţă de plată”.

Citeşte şi:

Marius Tucă a dat în judecată Aleph-ul lui Adrian Sârbu. Care este motivul?


Citeşte şi: Adrian Sârbu, partener cu Marius Tucă. A anunţat că intră în acţionariatul Smart FM


Citeşte şi: Adrian Sârbu şi Marius Tucă sunt oficial parteneri. Cât deţine fiecare din Smart FM


Citeşte şi: Adrian Sârbu şi Marius Tucă, într-un nou proiect TV. Televiziunea Smart TV a primit licenţă de la CNA


Citeşte şi: Smart TV, televiziunea lui Sârbu şi Tucă, poate emite. Cum arată noua siglă. Şi Aleph Business e gata de start


Citeşte şi: Adrian Sârbu la interviul lui Tucă: "El e finanţatorul!" E acelaşi care a finanţat Pro TV la începuturi


Citeşte şi: FOTO. Sârbu a lansat posturile Smart TV şi Aleph Business. Unde se văd?

 
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • SobySobea SobySobea
    @B.A.M, nu sunt într-o nicio ceartă. Stau în acea zonă unde este și Târgoviștea și nu sunt speriată.
    Eu aștept să văd dacă Smart Radio Târgoviște pierde licența sau nu.
  • B.A.M B.A.M
    De ce "speri" omule!? Ești certat cu ei? Cu ce te afectează @SobySobea dacă licența de la Târgoviște expiră sau nu????
    Ce RELEVANȚĂ are posibila dispariție a licenței pentru tine????
  • geo geo
    Dacă erau băieți deștepți, ca alții, cedau licența de emisie altora. Așa cum au procedat majoritatea privaților din radio, apăruți câtă frunză câtă iarbă în anii 90 si ceva, care au renunțat la frecvențe, în favoarea marilor ”actori” de pe piață în anii 2000 și ceva. Sau mai devreme.
  • SobySobea SobySobea
    @B.A.M, dacă e cazul când licența de la Târgoviște expiră, sper să nu depună dosarul pentru prelungirea licenței Smart Radio Târgoviște.
    Nu știu pe cât expiră licența postului Smart Radio, eu nu sunt membru CNA să aflu.

    Și la începutul acestui an, Smart Radio a rămas și fără licență de la Snagov pentru că nu și-a reînceput emisia după 90 de zile.
  • B.A.M B.A.M
    De ce, @SobySobea? (O explicație logică și coerentă, te rog!)
  • SobySobea SobySobea
    Sper să se retragă și licența de la Târgoviște în curând.

Trimite un comentariu

sus