Skip to main content

Cătălin Tolontan, invitat la podcastul Centrului pentru Jurnalism Independent. Ce teme vor fi abordate?

 
Cătălin Tolontan / foto: arhiva personală
Cătălin Tolontan / foto: arhiva personală

Podcastul CJI revine cu sezonul doi. Centrul pentru Jurnalism Independent (CJI) dă start unui nou sezon al podcastului Laboratorul de educaţie media. Primul invitat din noul sezon este jurnalistul Cătălin Tolontan, care s-a alăturat recent echipei de la HotNews.

Publicitate

Tolontan a fost coordonatorul editorial al ziarului Libertatea şi a fost şi coordonatorul al GSP, în perioada 2018-2023.

Ce subiecte vor fi abordate în prima ediţie?

Julia Nagy, gazda podcastului, va discuta cu jurnalistul Cătălin Tolontan despre jurnalismul de investigaţie, importanţa presei pentru democraţie şi rolul publicului.

Pocastul CJI este disponibil pe canalul de YouTube, Spotify şi alte platforme. Un episod nou este difuzat la fiecare două săptămâni, vineri seara.

Jurnalista Julia Nagy discută cu profesionişti din diferite domenii care explică concepte de educaţie media şi noutăţi din spaţiul mediatic.

Despre Cătălin Tolontan via Libertatea:

  • A intrat în presă în 1990, la ziarul studenţesc al Facultăţii de Comerţ din Academia de Studii Economice.
  • Jurnalistul a devenit cunoscut odată cu ascensiunea ProSport de la sfârşitul anilor '90, sub patronatul lui Adrian Sârbu, în chip de redactor-şef al publicaţiei care l-a avut pe Ovidiu Ioaniţoaia ca director.
  • Tot la Media Pro a coordonat echipa care a lansat publicaţiile locale din seria Clujeanul, Hunedoreanul, Bihoreanul.
  • Din 2003 şi până în 2018, cu aceeaşi echipă de jurnalişti, a fost redactor-şef al Gazetei Sporturilor, unde a insistat în investigaţii de presă.
  • În septembrie 2018 a cedat postura de redactor-şef al GSP lui Cătălin Ţepelin, care a condus Gazeta până în octombrie anul trecut.
  • Din 2018 şi până în decembrie 2023, Tolontan a fost coordonatorul editorial al ziarului Libertatea şi a fost şi coordonatorul al GSP.

Citeşte şi: Cutremur la Libertatea: Cătălin Tolontan, dat afară. La fel două nume de la vârful redacţiei

 
 
Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus