Skip to main content

Antena 1 anunţă cine sunt noii juraţi de la Chefi la cuţite. Vor fi patru, în loc de trei

 
Chef Orlando Zaharia, Chef Alexandru Sautner, Chef Richard Abou Zaki, Chef Ştefan Popescu /foto: Antena 1
Chef Orlando Zaharia, Chef Alexandru Sautner, Chef Richard Abou Zaki, Chef Ştefan Popescu /foto: Antena 1

Antena 1 a anunţat cine sunt noii juraţi de la emisiunea culinară Chefi la cuţite. După plecarea chefilor Sorin Bontea, Florin Dumitrescu şi Cătălin Scărlătescu, postul de televiziune anunţă că noul juriu va fi format din patru chefi.

Publicitate

Este vorba despre Chef Richard Abou Zaki, Chef Alexandru Sautner, Chef Ştefan Popescu şi Chef Orlando Zaharia.

Cei patru chefi urmează să intre la începutul acestei săptămâni în bucătăria Chefi la Cuţite, pentru a da startul unui nou sezon, care va fi difuzat în primăvară la Antena 1.

Amintim că în urmă cu două luni, cei trei chefi consacraţi, Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu şi Sorin Bontea, care au fost ani de zile la cârma uneia dintre cele mai urmărite emisiuni de pe Antena 1, au refuzat să mai apară în emisiune cu o lună înainte să înceapă filmările pentru un nou sezon, invocând starea de oboseală.

Citeşte şi: Anunţ-şoc la Antena 1. Toţi trei Chefii la Cuţite, Florin Dumitrescu, Cătălin Scărlătescu şi Sorin Bontea ies din show

Ce spun noii chefi?

Chef Richard Abou Zaki:

“Toată viaţa mi-a plăcut să am provocări, asta m-a făcut mereu să mă dezvolt. Să fiu în juriu la Chefi la Cuţite este pentru mine o oportunitate extraordinară de a transmite pasiunea pe care eu o am pentru bucătărie şi de a inspira oamenii pasionaţi de acest domeniu. În fiecare zi vreau şi simt nevoia să învăţ ceva nou şi sunt bucuros că asta se va întâmpla alături de atât de mulţi oameni pasionaţi de bucătărie.

Eu am o foame de viaţă, de a face lucruri, pe care vreau să o transmit şi celorlalţi. Am pornit de la 5 angajaţi, acum coordonez o echipă de 45 şi tot ce am realizat are la bază această bucurie de a face lucruri. Sper să deschid o uşă spre o nouă perspectivă asupra bucătăriei, o bucătărie dinamică şi contemporană.”

Despre Chef Richard Abou Zaki:

  • Găteşte de la vârsta de 8 ani
  • S-a născut la Piatra Neamţ, dar a plecat în Italia la vârsta de 5 ani
  • Şi-a început cariera ca chef de partie în restaurantul Le Gavroche
  • După un an şi jumătate s-a întors în Italia, la Modena, unde a lucrat ca sous-chef alături de Chef Massimo Bottura la Osteria Francescana
  • După mai bine de 3 ani petrecuţi aici şi-a deschis propriul restaurant, Retroscena, restaurant ce a primit o stea Michelin la numai 8 luni după inaugurare
  • În prezent deţine 4 restaurante în Italia, cel mai recent fiind inaugurat acum câteva zile

Chef Ştefan Popescu:

“Acest rol vine la pachet cu multă responsabilitate. Responsabilitate faţă de emoţiile, aspiraţiile şi pasiunea care se află în spatele fiecărui preparat. Atât în viaţa de zi cu zi, cât şi în cea profesională sunt obiectiv, corect şi flexibil, nu urmăresc perfecţiunea, vreau să descopăr potenţial şi entuziasm, astea sunt aşteptările mele în ceea ce îi priveşte pe concurenţi.

Ce se întâmplă la masa juriului va fi foarte interesant pentru telespectatori. O să fie cu intrigă,
tachinări şi show. Colegii mei au un traseu profesional de excepţie, sunt lideri care conduc echipe mari şi cunosc această meserie din toate unghiurile ei, de la spălatul vaselor, până la antreprenoriat. Ca şi caractere şi background suntem totuşi diferiţi şi asta va da un plus de savoare interacţiunii dintre noi.”

Despre Chef Ştefan Popescu:

  • Şi-a descoperit întâmplător dragostea pentru bucătărie, la o vârstă destul de înaintată
  • O perioadă a fost Executive Chef la două hoteluri din Bucureşti
  • Şi-a dorit să exploreze şi să cunoască mai bine şi tot ceea ce înseamnă patiserie, aşa că a urmat cursurile 3 stars Michelin ale Institutului Paul Bocuse din Franţa – „Exclusive Pastry Program”, sub îndrumarea lui Jérôme Langillier, World Champion Pastry Chef 2009.
  • Pentru a avea o experienţă cât mai diversă în bucătărie, timp de câteva săptămâni a lucrat pro bono în restaurantul Belcanto din Portugalia, restaurant deţinut de Chef Jose Avilez
  • În momentul de faţă, Chef Popescu oferă consultanţă pentru tot ce înseamnă deschidere de restaurante şi/sau săli de evenimente, este formator în cadrul şcolii de bucătari HORECA School şi formator în cadrul şcolii de mini chefi Kids Chef Academy.

Chef Alexandru Sautner:

“Sincer, nu cred că realizez încă ce mi se întâmplă. Acest nou rol cred că este rezultatul unei experienţe de peste 30 de ani în Horeca şi a rezultatelor extraordinare obţinute de-a lungul timpului în această industrie. Sunt sigur ca nu mi se putea întâmpla ceva mai frumos decât această onoare de a fi noul jurat la Chef la Cuţite!

Ştiu că avem o mare responsabilitate, o presiune care se simte asupra noastră dar, cu ajutorul echipei şi al colegilor, sunt sigur că o să facem treabă bună! Pe Orlando îl ştiam mai de mult, cu Richard am avut imediat o conexiune, nu ştiu de ce, poate şi pentru faptul că vorbim mai mult în italiană, dar am impresia că-l cunosc de foarte mult timp şi tot el mi-a dat deja o poreclă ( o s-o aflaţi curând ) . Pe Ştefan nu îl ştiam atât de bine, dar îmi place că se anunţă a fi un competitor feroce, iar mie îmi place competiţia!”

Chef Alexandru Sautner:

  • A început aventura în Horeca în anul 1991, în Germania
  • În 1998 şi-a deschis acolo primul restaurant, în 2003, pe al doilea şi în 2005 pe al treilea
  • În 2013 se întoarce în ţară şi inaugurează Caelia, un restaurant aflat pe plaja din Mamaia
  • La începutul lui 2015 a deschis prima gelaterie artizanală din Bucureşti, Cremeria Emilia, care ulterior a devenit Gioelia, în prezent având 14 locaţii.
  • În 2020 a lansat un nou proiect, restaurantul Oliveto, un restaurant cu bucătărie mediteraneană

Chef Orlando Zaharia:

„Să fiu parte din juriul Chefi la Cuţite este pentru mine un vis împlinit. Încă procesez această informaţie şi este pentru prima oară când nu ştiu o reţetă – reţeta exprimării acestor emoţii. Ştiu însă că abia aştept să începem, să cunosc concurenţii, poveştile şi preparatele lor şi dă dăm drumul competiţiei dintre noi. Va fi foarte interesantă şi această parte...

Eu sunt un om care a parcurs tot traseul în bucătărie, n-am ratat nicio etapă, ştiu ce înseamnă pasiunea pentru acest domeniu şi sunt gata sa îi susţin şi să îi îndrum pe cei care caută un loc în această lume’.

Despre Chef Orlando Zaharia:

  • A lucrat ca bucătar pentru Preşedinţia României
  • A fost membru în echipa naţională de bucătari şi cofetari a României, la Erfurt 2012 şi Culinary World Cup 2014, iar din 2020 este GM în România pentru compania globală Yarzin-Sella, companie ce oferă servicii „Hight-End Food”
  • A fost Executive Chef pentru lanţul de restaurante Q’s Inn si Pagaia
  • În prezent administrează restaurantele CAU din Bucureşti şi Constanţa
  • În 2010, Chef Orlando Zaharia a fost desemnat Bucătarul de Aur al Bucureştiului, în octombrie 2019 a câştigat prima ediţie Chef de România

Citeşte şi Prima reacţie pe Facebook a lui Chef Florin Dumitrescu după anunţul Antenei 1 că va schimba juriul Chefi la Cuţite. Sute de mesaje de susţinere pentru Chefi

Citeşte şi Istoria pe TV a chefilor Sorin Bontea, Cătălin Scărlătescu şi Florin Dumitrescu. Cum au debutat?

 
 
 
 
 
 
Autor: Adriana Diură adriana.diurapaginademedia.ro
viewscnt

sus