Skip to main content

Radio Pro FM înghite reţeaua Info Pro

 

Pro FM preia reţeaua de licenţe a staţiei InfoPro, care devine de săptămâna viitoare doar un brand de ştiri radio, scrie Adplayers. Practic, pe licenţele reţelei naţionale InfoPro se va auzi postul Pro FM. Brandul InfoPro va fi folosit pentru ştirile Pro FM.

Publicitate

Mutarea va mări considerabil acoperirea în teritoriu a postului Pro FM, care numără în present 28 de staţii. Reţeaua Info Pro contribuie cu 38 de frecvenţe în toată ţara.

Costi Mocanu, director general Pro TV SA, pentru Adplayers:

„Aşa este, vor fi schimbări în ceea ce priveşte InfoPro. Este un brand care rămâne în radio, dedicat însă exclusiv segmentului de ştiri radio. Vedeta toamnei este Pro FM, care va fi retransmis pe frecvenţa ocupată acum de semnalul InfoPro. În felul acesta Pro FM devine radioul comercial al cărui semnal va avea cea mai mare acoperire din România”.

Cu licenţele preluate, Pro FM va număra 66 de staţii la nivel naţional, faţă de 28 cât are în prezent.

Decizia nu va afecta echipa InfoPro (aproximativ 15 oameni), care va continua să lucreze la Pro FM.

Costi Mocanu:

„Practic, pe o piaţă în scădere cum e piaţa de radio din România, Pro FM se va putea lăuda cu creştere mai mult decât dublă. Creşte ca număr de emiţători (de la 28 la 66), creşte ca acoperire la nivel urban (de la 58,9% la 96,7%), creşte ca acoperire naţională (de la 31,54% la 74,8%). Din punct de vedere tehnic, Pro FM va deveni radioul cu cea mai mare acoperire” explică Mocanu.

Potrivit oficialilor Media Pro, postul de radio InfoPro a apărut în decembrie 2004, iar în momentul de faţă reţeaua acoperă 74,8 % din populaţia naţionala şi 96,7 % din populaţia urbană.

Foto: EVZ

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • dragos dragos
    Te inseli, Andrei...tocmai acest segment (15-22)aduce bani in visteria radiourilor. Cred ca ai auzit si tu de "segment comercial". Nu mai suntem la ineputul anilor '90 cand se facea radio din pasiune.
  • IdeeaNuNumeleConteaza IdeeaNuNumeleConteaza
    Cândva, pentru a apărea reţeaua naţională Info Pro, au fost luate frecvenţe unor posturi (inclusiv unui post care emitea pe una dintre frecvenţe). E ruşinos că politicenii , CNAul şi alţii -şi-au dat mâna pentru a da lui Sârbu (după ce pierduse primul lanţ) un al doilea lanţ de frecvenţe de care acum să-şi bată joc(logic ar fi măcar să le retragă licenţele Pro FM acolo unde Info Pro se recepţionează bine). România se dovedeşte încă o dată că e ţara posibilităţilor pentru toţi ciudaţii. Zu a înghiţit Romantic, acum Pro FM înghite Info Pro. Ce mai urmează?? Infantili (de) pe toate frecvenţele (uniţi-vă-n ...)!
  • raduors raduors
    in acest caz, 28+38 nu da 66....pentru ca in multe din frecventele astea, sunt dublate profm si infopro...adica, in marile orase exista atat infopro cat si profm...ceea ce inseamna ca, intradevar isi vor mari acoperirea, insa nu asa de mult..
  • andrei andrei
    nu putea sa se inchida trustul prosieben(kissfm,magicfm,onefm)
  • mad79 mad79
    hai sa scriem la pro fm pe site si sa ne exprimam nemultumirea!oricum nu poti omului ce sa faca pentru ca e un post priat,asa ca raspunsul li va fi,"daca nu-ti convine nu ma asculta"!
  • radu radu
    Si inca ceva: toate posturile care se adreseaza celor cu max "4 neuroni" cum bine se exprima cineva aici sustin ca asa ceva cere publicul! Dar, domnilor conducatori de posturi radiofonice v-ati gandit ca si gusturile in materie de muzica (si arta, cultura, in general) se pot si cultiva, dezvolta si, cine stie, poate peste ceva timp (destul de greu de evaluat) ati avea mai multi ascultatori!!!
  • Gregorian Gregorian
    Dar ce ati zice daca Pro FM va difuza o muzica mai aproape de Info PRO decat de actualul Pro FM?
    Intr-adevar in FM exista deja Radio 21, Radio ZU si Kiss FM cu formate adresate publicului foarte tanar, Pro FM ar da lovitura daca s-ar adresa publicului de 25-35-45 ani, cei care in acest moment nu mai asculta radio (pentru ca nu prea mai au ce asculta), cei care trebuiesc "reactivati".
  • Artur Artur
    Costi Mocanu nu e decat un executant al unor idei proaste, in acest caz. El va nenoroci Media Pro.
  • radu radu
    Macar a mai ramas europafm.Profm nu am asculat niciodata deci nu stiu ce muzica are.
  • Ionutz Ionutz
    Eu fac dese drumuri prin tara si am incercat sa ascult Infopro, pentru ca mai auzeam o stire. Muzica este intr-adevar buna, atat de buna ca schimbam imediat dupa stiri repede cu cd-ul. Fapt care m-a salvat de la comentarile insipide ale vorbitorilor la microfon. Si ca mine probabil au facut multi, dovada ca acum se inchide radioul, din lipsa de rating.
    Toti difuzeaza aceleasi "hituri" si se mai mira ca audienta radiourilor e in scadere
  • Victor Victor
    Sunt perfect de acord cu ceea ce a scris Andrei Tudor. Dacă nu ar fi scris el acele rânduri, le-aş fi scris eu.

    În astfel de cazuri ar trebui să conteze şi părerea publicului. OK, veţi spune că şi radioul se bazează pe legile economiei de piaţă şi că asta se cere acum. Dar să nu se uite că frecvenţele radio sunt un bun aflat în patrimoniul naţional! Deci o oarecare reglementare ar trebui să existe, că altfel ne-am trezi peste noapte doar cu radiouri de manele. Acum sunt alte 3 mari reţele care funcţionează pe aceeaşi nişă cu Pro FM (una dintre ele e declarată deja „reţea naţională”, probabil vor urma şi celelalte două - oricum Kiss e mai „naţională” decât 21).

    Şi investitorii în radio greşesc, crezând că vor avea câştig de cauză dacă vor intra pe o nişă supraaglomerată în loc să speculeze segmente rămase total neacoperite, dar e şi vina CNA-ului că îi lasă pe aceştia să îşi bată joc de (până la urmă) patrimoniul naţional.
  • radu radu
    Chiar tot ce e bun in tara asta trebuie desfiintat???
  • radu radu
    Se mai duce un post bun cu muzica normala! Pacat, era singurul pe care il ascultam cu placere, oricand si oriunde in tara.
  • mariusrusu mariusrusu
    mutarea asta era de aşteptat având în vedere condiţiile economice din prezent!
  • Cosmin Cosmin
    Foarte trist. Chiar ascult InfoPro in masina si chiar si acasa destul de mult deoarece dau muzica buna.

Trimite un comentariu

sus