Skip to main content

Adamescu a plătit banii pentru Academia Cațavencu. De astăzi va fi proprietar

 

Dan Grigore Adamescu a plătit cei peste 880.000de euro pentru marca Academia Cațavencu. Începând de astăzi, patronul ziarului România liberă va fi noul proprietar al revistei de satiră.

Publicitate

În acte, apare însă Claudiu Pădurean, jurnalistul care a fost înscris la licitație deoarece corespundea cerințelor caietului de sarcini.

Ziaristul va semna astăzi procesul verbal care îl desemnează drept noul propietar al mărcii "Academia Caţavencu", potrivit Mediafax, care citează reprezentanţi ai General Group Expert SRL, lichidatorul judiciar al societăţii Caţavencu SA.

Marca Academia Cațavencu a fost adjudecată, în urmă cu o săptămână, pentru suma de 882.659 de euro cu TVA inclus, după cum paginademedia.ro a scris aici.

Adamescu a fost la a doua încercare de a cumpăra marca Academia Cațavencu. Prima oară, după o licitație strânsă, de 45 de minute, a pierdut în fața lui Doru Bușcu, directorul editorial al revistei, licitația ajungând la valoarea de 1,6 milioane de euro.

Potrivit unor surse din interiorul României libere, noul proprietar Dan Grigore Adamescu va prelua echipa actuală de la Academia Cațavencu, condusă deDoru Bușcu

La prima licitație s-au parcurs 154 de pași a 7.500 de euro, suma de pornire fiind de 140 de mii de euro. Câștigătorul de atunci, Doru Bușcu, nu a reușit să strângă banii, drept pentru care s-a decis reluarea licitației.

Deși regulile jocului îi permiteau să se înscrie și la a doua licitație chiar dacă nu a avut banii pentru a cumpăra marca, Doru Bușcu nu a mai participat. A venit însă Orlando Nicoară, care face parte din grupul condus de Adrian Sârbu. Acesta din urmă s-a oprit însă după 75 de pași, fiecare a 7.500 de euro. Toată licitația a durat fix 9 minute!

Citeşte şi:

 

Sursa foto: EVZ

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro

Comentarii

 • @Adamescu, cred că tare mai ustură că ți-au tras-o cațavencii. te-au lăsat cu mortu-n casă... De-abia aștept s-o văd pe Sabina Fati pusă la scris glume, altele decît alea în care zice cum e Băsescu salvatorul României :))))))))
 • Doruleț Batistă anunță azi în Cațavencu că își face o nouă revistă. Ca să înțelegeți mai bine cum a acționat Doruleț Batistă recapitulez:
  - a fost făcut un caiet de sarcini cu dedicație pentru Doruleț
  - prima licitație s-a făcut la două zile de la anunțul de licitație, în speranța că Doruleț va lua revista ieftin, fiind singurul participant
  - surpriză, apare Adamescu la licitație
  - Doruleț ia foc și urlă că e mîna PD-ului. Adică PD-ul e vinovat că nu l-a lăsat pe el să facă el, Doruleț, un șmen prin care să preia Cațavencu.Frumoasă logică, de om cinstit!
  - După a doua licitație, o dată ce a cîștigat Adamescu, Doruleț îl beștelește pe noul proprietar în revista pe care tocmai a cumpărat-o, de oftică fiindcă nu a putut-o lua el
  - Iese Vîntu din pușcărie vinerea trecută => Doruleț prinde aripi și anunță pe prima pagină în Cațavencu că-și face o nouă revistă de săptămîna viitoare. A făcut rost de bani în sfîrșit. Și de promovare pe Realitatea, la noua revistă, ca dovadă că Vîntu e încă apropitar la televiziunea în cauză.
  Mi-e silă de acest mitoman, Doruleț Batistă, care și casa și-a luat-o prin șmen de la RAAPPS. De ce îi permite RAAPPS -ul să stea într-o casă din Dorobanți acestui ipochimen infect? Asta se explică prin faptul că Doruleț e arondat la o unitate secretă? În curînd, să sperăm, va apărea și numărul unității și gradele și detalii picante cu moldovence. Să vedem cine e securistul, Adamescu sau Doruleț Batistă?
 • Când am auzit numele lui Claudiu Pădurean am rămas mască. Acum deja mor de râs :)) Înțleg că Pădurean e ziarist, dar cei din Cluj știu ce fel de ziarist e, și nu înțelegem ce va face la Cațavencu. Fuge după cafele? Că nici nu se apropie de nivelul de care e nevoie la AC.
 • De unde are Claudiu Padurean banii??De unde i-a platit si cu tva? De unde are banii??? Cum ii justifica? Nu-l intreaba nimeni?Oameni buni in ce lume traim???

Trimite un comentariu