Skip to main content

Notă internă la Adevărul: se dau doar jumătate din salarii

 

Angajaţii Adevărul vor primi doar jumătate din salariu pe 5 august, ziua normală de plată.

Publicitate

Într-o notă internă postată pe intranetul companiei, managementul Adevărul îşi motivează decizia de „condiţiile economice grele”.

Nota internă (care nu este semnată) precizează că pe 5 august se va lua doar jumătate din salariu, dar nu spune când se va plăti şi cealaltă jumătate din bani.

Anunţul vine după ce, în urmă cu două săptămâni, Odyssey le-a propus televiziunilor să plătească doar jumătate din datoria pentru publicitatea Adevărul, după cum paginademedia.ro a scris aici. După ce furnizorii media au refuzat să primească doar jumătate din bani, Odyssey a venit cu o nouă variantă de plată. Potrivit acesteia, datoriile vor fi plătite în tranşe până la mijlocul lunii noiembrie.

Situaţia de la Adevărul a fost semnalată, printr-un comentariu, de un cititor al Paginademedia.ro.

Foto Peter Imre, director general Adevărul Holding: Bogdan Maran, Mediafax Foto

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Peter L. Shrek Peter L. Shrek
    Huo! Rusine, Dinu Patriciu!
  • dtp-istu' dtp-istu'
    @Obiectiv:
    Zau, mah, chiar asa? Daca-i asa bun Imre asta, ia ia-l, impachetati-va si carati-va impreuna, papagalitzo, pana nu va iau angajatii la suturi, nenorocitilor
  • monel monel
    bine ca nu se platesc salariile si la bistrita au impanzit orasul de bannere si afise in locuri unde se plateste cu greu o afisare in live!
  • Adrian Adrian
    Cartianu e un" habarnist". E baiat de treaba , muncitor si atit. El e ft bun sa fie condus de cineva care sa -i spuna, ce si cum sa faca. Dar pozitia in care este acum, il depaseste. De ce oare nu va treziti odata, sa puneti oamenii potriviti, la locul potrivit si o sa vedeti ce bine merge treaba. Fiindca acesti baieti dau impresia doar ca stiu, in rest ei habar nu au. Si mai tin pe linga ei oameni, bine platiti care sa le spuna ce sa faca. Numai ca incompetenta, aduna in jurul ei, incompetenti!
  • Obiectiv Obiectiv
    Hai sa fim seriosi: Corneteanu si-a fortat plecarea din trust dandu-si seama ca vin vremuri naspa dupa ce a papat cateva tiruri cu bani de la Paturiciu. La fel si Halpert, dupa juma' de an de convietuire cu Imre. Ca oameni erau niste ticalosi: primul venea trei zile pe luna la birou fiind plecat in voiaje mai rau ca un emisar ONU, alalalt cand nu statea inchis in biroul la care ajungea obligatoriu dupa pranz isi rezolva problemele personale. Nu erau neaparat mai buni decat astia, singura diferenta era ca ADH era atunci o gaura neagra in care fraierul de mogul pompa sume imense si vindea ziare si carti la preturi de dumping. Oamenii erau platiti la timp, dar majoritatea haleau aceleasi lefuri de mizerie ca si azi si trebuia sa stea drepti la ideile penibile ale lui Cornete. Una din ele, daca ati uitat, era aceea ca pozarii si ziaristii din provincie sa gaseasca femei goale pt pagina 3.
    Imre, oricat ar fi de blamat, nu face chiar d-astea! Si pare ceva mai democrat, dovada ca e balacarit mult si bine pe intranet si n-a dat pe nimeni afara; ia aduceti-va aminte ce se intampla pe vremea predecesorului cand indrazneai sa spui cu voce tare o idee neconforma cu gandirea lui: zburai imediat din trust impachetat in circul de rigoare si cu amenintari ca nu-ti mai gasesti vreodata de munca in presa.
    Ghinionul lui Peter L Imre, mai pe scurt Shrek (porecla pe care si-a insusit-o cu amuzament), este acela ca Patriciu s-a saturat sa bage banul si sa fie probabil furat si l-a pus sa faca ordine. Omul are lipsurile lui, unul din ele fiind acela ca promite si nu se tine de cuvant: in iunie a anuntat ca salariile nu vor mai intarzia vreodata si minunea a tinut o luna. Ar avea mult de castigat daca ar mai iesi in fata oamenilor sa explice de ce nu poate sa-si tina cuvantul. Apoi, s-a inconjurat de o gramada de papagali, dupa principiul pagubos ca trebuie sa se fereasca de toti oamenii lui Cornete si sa-i aduca pe tigaragii lui pe la Contabilitate, Financiar, Marketing, Administratie. Nu s-a prins nici pana acum ca Divizia radio-tv, care bate spre 70 de angajati, nu produce mai nimic in afara de niste talk-show-uri obosite cu 2-300 accesari pe web (si alea din redactii), nici ca Adevarul Europa are cam aceleasi audiente ridicole la articolele obosite si prea tehnice de care lumea s-a plictisit, nici ca ADS nu are niciun viitor pe bani si cu angajati in mare parte mediocri, putini, haituiti si prost platiti. Nu s-a prins nici ca e penibil sa vorbesti turmei de criza, saracie etc cand tu te sui in Ferrari, Abarth, Mercedes sau Audi si ai doua locuri de parcare in fata sediului, iar directorii tai de la tigari beneficiaza de alte si alte limuzine luxoase: Jaguar, Audi, BMW, Mazda CX 7, Skoda Superb. Nu e corect sa tai costuri si sa nu platesti la timp facturi de 2-300 RON, dar dupa sedintele mari din board sefii sa ia masa impreuna pe banii firmei, imbuibandu-se cu somon, coaste de miel, fructe super-exotice la niste costuri de cca 6.000 euro lunar. E normal sa ai imaginea praf, asa cum dealtfel o avea si Cornete care facea cate 7-8 sedinte mari pe an cu diverse departamente in cele mai exotice locatii din lume.
  • ziarist neplatit la timp ziarist neplatit la timp
    Noile ADS-uri, conduse cu brio de Orcan si Ramona Ursu, merg excelent: 10.000 de exemplare vandute in toata tara. Cand erau moaca se dadeau si 500.000. Nici Adevarul nu se simte prea bine dar are echipa tare de tot acum dupa ce Grigoare Cartianu si-a adus in functii-cheie toti baietii cu care au data gata EvZ. De vazut ce va
  • Philip Morris Philip Morris
    Nu trebuie sa fii cine stie ce destept sa vezi un singur lucru: prabusirea fara precedent in presa, in doar cateva luni (doar Ev Zilei a fost in aceasta situatie, dar de-a lungul mai multor ani), a ziarelor si revistelor ADH de cand noul sobor de manageri a aterizat in curtea mogulului. Interesant e ca de vina e oricine altcineva, dar nu ei! De ce trebuie mereu sa plateasca redactorii care-si fac treaba si baga marfa de le sar capacele pentru prostiile si incompetenta unora? Ce vina au tipografii, soferii, editorii de carte etc pentru ca super-directorii cu MBA-uri dubioase la bord adusi de la tigari habar nu au cu ce se mananca industria media?
  • AngelRust AngelRust
    Ce nasol era p vremea lu Cornete. Salarii la timp, in fata erau doar un Lexus, un LandCruiser si un Touareg. Azi sunt tot astea doar ca in loc de lexus e un ferrari, in rest mai un jaguar, mai nspe mazde, ba un audi r8, mai un bmw preparat... Acum e un parais pt angajati, inainte era haos, teroare! Cui ii trebuie salariul a timp cand au ocazia sa fie condusi de sefi unu si unu, cu salarii fabuloasr? Cui ii trebuie un banut in plus cand se pot mandri ca acum lucreaza intr-o ompanie Integrata multimedia, multi laterala, multifunctionala, care vinde maxim 5000 de ziare pe zi, impreuna cu franzele, colaci de baie si mingi de ping pong?
    Asa ca brav conducator
    Noi sclavii tai urlam in cor
    Ca venim zilnic la serviciu
    Nu pentru leafa,
    Ci pentru tine si nea riciu

    Amin
  • Mediapoint guy Mediapoint guy
    Doomed to failure! Vivat senor Imre ! Ai facut-o si pe asta!!
  • A. Escu A. Escu
    "Se dau", "se iau". Ca la romani. Fuga, chiar si semantica, de raspundere e intraductibila.
  • lipa lipa
    Dar ce spun oamenii pe intranet?
  • mariusf mariusf
    nu vreau sa fiu rautacios dar in final se vede managementul defectuos al lui Imre. imi aduc aminte ca am citit acum ceva timp, cred ca aici, ca isi permit sa renunte la publicitate din motive morale, deontologice....cei in cauza erau RMGC si chiar se ofereau sa returneze banii primiti. oare s-au tinut de cuvant? si ca sa sar de la una la alta, mai exista vreun fost angajat philip morris care sa nu fie cooptat la AH?
    concluzia este ca ori eu nu vad viitorul si strategia grupului ori Imre nu are nicio treaba cu aceasta industrie.
  • nu, ca ma dau afara nu, ca ma dau afara
    Asta dupa ce, cand ni s-au intarziat salariile cu cinci zile, ni s-a promis ca ca asa ceva nu se va mai intampla. Multumim genialilor manageri ai trustului!
  • INSIDER INSIDER
    E adevarat. Si mai e foarte adevarat ca angajarile de noi directori continua. Dupa cum e perfect adevarat si ca BCR si BRD au imprumutat trustul cu 12 milioane euro in conditii inrobitoare (s-au pus drept gaj trei tipografii), pe care managerii lu' peste veniti de aiurea le prezinta drept mari realizari. Total adevarat mai e si ca lumea protesteaza din plin pe intranet, cu riscul sa apara concedieri.

Trimite un comentariu

sus