Skip to main content

Restructurări la Adevărul

 

ACTUALIZARE: Aproximativ 20 de jurnalişti au fost restructuraţi miercuri şi joi la redacţia din Bucureşti. Este vorba de şapte oameni de la sport şi de 13 de la celelalte departamente. Ei vor pleca cu două salarii compensatorii.

Publicitate

Ziarul Adevărul continuă restructurările. În cursul zilei de astăzi, cei care vor fi concediaţi vor fi chemaţi la Departamentul de Resurse Umane pentru a fi informaţi.

Procesul a fost anunţat chiar în şedinţa de redacţie de astăzi. Potrivit informaţiilor paginademedia.ro, Grigore Cartianu, redactor-şef Adevărul, le-a spus colegilor că mai mulţi angajaţi vor fi chemaţi la Resurse Umane.

Toţi cei disponibilizaţi vor fi înştiinţaţi până la sfârşitul zilei de azi în legătură cu decizia managementului.

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Petrişor Obae Petrişor Obae
    @ zosolica: sunt onorat ca ma apreciezi și mă declari cunoscător a toate cele. Trebuie să recunosc, spre dezamăgirea ta, că nu sunt atoate și atotștiutor. Dacă știi că știu ceva, spune-mi și mie, ca să știu și eu.
  • ei na ei na
    Care harnici ca nu inteleg? Aia de la adevarul care se sculau la 11, veneau la 12 si plecau la 18? Aia care faceau cam doua pagini la cinci oameni? Si care profit zici - cu carte sau fara carte? Ca Adevarul in pielea goala vinde vreo 12 maxim 15 mii. Mai putin si decat ads-urile pe care le critica unii care vand peste 20!
  • nedisponibilizat nedisponibilizat
    Vor pleca oameni care nu au nicio vina... adevarat partial. Unii erau muncitori, dar mediocri, altii erau niste puturosi notorii care nu prea dadeau pe la serviciu, iar cand dadeau scriau cam un articol la o luna.
  • REPORTER ADS REPORTER ADS
    1. Te contrazici. Daca ai lucrat la ADS inseamna ca esti si tu unul din "oamenii fara vocatie, slabi jurnalisti" cum zici la punctul 2. Probabil erai cel mai slab dintre ei daca ai ajuns pe drumuri.
    2. Cele mai multe ADS-uri bat de departe presa locala in toate privintele: exclusivitati, scriitura, grafica.
    3. Site-ul adevarul e pe primele locuri in cea mai mare parte datorita stirilor locale; iar paginile de orase (timisoara.adevarul.ro etc) sunt in cele mai multe cazuri peste toate site-urile locale ca audienta.
    4. Pitici sunt cei care barfesc de pe marginea santului, ca tine, fara sa fi demonstrat in viata lor ca sunt capabili de vreo performanta in afara injuraturilor anonime de pe net.
    Hai, pa!
  • Adevarul din nou Adevarul din nou
    Minti iar!!! ADS a vandut la primul numar 21.000 de exemplare. La al doilea la fel, iar la al treilea, care s-a dat si cu suplimentul de Sanatate, a vandut 27.000.
  • Adevarul Adevarul
    Minti!!! ADS a vandut la primul numar 21.000 de exemplare. La al doilea la fel, iar la al treilea, care s-a dat si cu suplimentul de Sanatate, a vandut 27.000.
  • zosolica zosolica
    Petrisor,

    dar despre restructurarile de la Jurnalul National, incepand cu 1 septembrie, de ce te faci ca nu ai aflat? Ca doar se stia in piata inca de la jumatatea lunii august? Si oamenii fusesera anuntati de resursele umane, so, aveai de unde sa afli.
    Crezi ca intereseaza pe cineva comunicatul lor de presa frumos cosmetizat si in care evident nu se spune nimic despre acest lucru si pe care il citezi cu pompa?
  • cristachitza cristachitza
    Cand ai salarii precum cele vehiculate este evident ca firma nu poate sa mearga intr-o directie potrivita. Acesta este si unul dintre motivele caderii jurnalismului din Romania. Multi s-au dat destepti pe bani foarte multi, iar publicitatea si consumul nu pot acoperi salariile lor. Dar asa a fost peste tot, daca va uitati la ce salarii existau pe la Ringier si nu numai. Cati palmasi trebuie sa munceasca pentru a acoperi salariile exorbitante ale unora care vin 2-3 zile pe luna la birou?
  • Ziarulcomple Ziarulcomple
    Nu ca incit la violenta. Doar o incurajezvhahaha. Din 100 d oameni cum dracu de nu se gaseste unul sa ii arda oleaca pe baietii din conducere? Chiar nimeni nu e deranjat/disperat ca nu mai are job???
  • fgsdf fgsdf
    Se numeste spalare de bani tanti!Ca doar nu e prost sa arunce cu banii.
  • Larisa Larisa
    Mda, inca o dovada ca in aceasta tara primii care platesc sunt cei harnici, cinstiti, care-si vad de treaba. Adica, disponibilizarile se fac in primul rind la Adevarul, probabil singurul produs din trust capabil sa scoata profit in conditii de jurnalism real; alte publicatii, citite doar de familliile semnatarilor (in cel mai bun caz) nu sunt atinse nici macar cu o floare. E greu de crezut ca trustul isi va recupera pierderile din concedierea a 20-100 de palmasi ale caror salarii cumulate lunar nu ajung la nivelul salariului a 2 directori din holding. Aici e ceva mai rau, mai adinc si tine de abisalul mentalitatii romanesti: undeva, in sinea noastra, suntem invatati sa urim si sa pedepsim tocmai oamenii care muncesc si-si fac datoria. Pur si simplu, urim victimele si admiram smecherii. E valabil pentru orice domeniu - politica, presa, afaceri, societate, sport. Si facem acelasi lucru si la stat, si la privat. Fiindca daca de profit era vorba aici, vreo 4-5 publicatii din trust plus televiziunea de ris si departamentul de la Bruxelles ar fi trebuit amendate inaintea Adevarului. Dar, nu: tocmai aia care muncesc cu adevarat trebuie pedepsiti in primul rind.
  • vasile vasile
    @reporter nu inteleg de ce angajatii respectivi nu fac valuri. macar sa-si ia 12 salari compensatorii, dar ceva imi spune ca sunt pe drepturi de autor sau micro ca atare protectia lor s-a dus ...ulii de suflet ca au dat cartea de munca pe 20% in plus. bun asta nu scuza incompetenta sefilor dar este un semnat pentru ei si ceva imi spune ca nu vor tine cont de acest semnal
  • vasile vasile
    din pacate presa plateste pacatele de pana acum. imi aduc aminte ca celor de la ADH, pe vremea lui Cornateanu, ce-i drept, li s-a propus[in perioada in care aruncau cu bani pe tv] sa schimba strategia, fara cartea verde, ghidul fericirii si alte jmenuri beletristice. sa inceapa sa investeasca in oameni, ca construiasca icon-uri, credibilitate. am vazut de curand sa spunem ca au ajuns la concluzia de mai sus, dar din pacate este prea tarziu, mai ales ca managementul este obisnuit mai mult cu BTL-ul. Motivul pentru care Patriciu il tine in continuare pe Imre? eu cred ca la un moment dat Imre va plati sustinerea asta cu varf[pe post de paravan], astfel nu-mi pot imagina de ce sustinerea asta neconditionata.
  • andra andra
    Ai vedea Tango-ul lu' (who the fuck is) Alice - pretenă bună cu doamna Imre (fostă Melescanu, fiica lui Th. Melescanu, coleg de partid cu Dinu) –, Tango, ziceam, închis din motive de găuri negre ?!
    Sau Forbes?! Voi chiar nu vedeţi că este revista în care se pot plăti/încasa tot felul de şpăgi? "Marci" banu', scrim (sic!) frumos si apari la revistă! Vezi şi Forbes Life - plin de ceasuri elveţiene, BMW-uri şi alte bijuterii -, cu articole scrise de şefii care au călătorit la surse...
    Problema e de ce au omorât reviste care chiar mergeau sau ar fi fost uşor de menţinut pe val: OK! şi Click! pentru femei/Poftă bună/Sănătate
  • ziarist ziarist
    Cu greu gasesti un manager bun pe piata din romania, nici n-ai cum, romanii nu au experinta in media, de 20 de ani in care au facut presa intereselor, neinteresat pentru buzunarele proprii, si nu pentru interesul celui care te cumpara- adica cititorul. In Romania, de astia de alde ionescu si cartianu s-au tot vazut. Ce au facut la evz si pe la revistele alea de doi lei cu care se lauda ei, fac si acum. Umfla paginile fara continut, numai daca e ceva pe comunism pentru grigore ca de tre sa ne vindem cartile si sa le scriem si sa luam vreun comision pentru ionescu/ gen pentru rosia montana de la corina vintan. Astea adaugate la intersele lui imre si la neproceperea lui au pus capac. Nu poti sa-i acuzi pe ziaristi de nimic- nici macar de rea credinta. in schimb, visam ca adevarul o sa ajunga new york times. noi sa fim sanatosi, ca manageri prosti sunt pe toate drumurile

Trimite un comentariu

sus