Skip to main content

Adevarul.ro publică articolul cenzurat. Directorul editorial Răzvan Ionescu îşi asumă "întârzierea"

 

Site-ul adevarul.ro a publicat miercuri seară ancheta despre Cristi Boureanu, care fusese oprită cu o zi înainte (prezentă doar pe varianta tipărită a ziarului Adevărul).

Publicitate

În deschiderea textului de pe net, Răzvan Ionescu spune că a fost vorba de "o întârziere", pe care şi-o asumă. Cristi Boureanu a recunoscut, însă, pentru ActiveWatch că el a intervenit cu o zi înainte pentru ca materialul să nu apară pe ediţia online a ziarului.

Mai multe detalii, în continuare.

Cristi Boureanu, a confirmat pentru ActiveWatch că a contactat ziarul după apariţia articolului:

„Ăsta e motivul pentru care articolul nu a apărut pe site. Le-am explicat altor oameni din redacţie că informaţiile nu sunt corecte. Nu e nici prima oară, nici ultima oară când se scriu numai minciuni despre mine”, a spus Boureanu pentru ActiveWatch.

Iată cum arată deschiderea articolului de pe Adevarul.ro:

"Principalul subiect al ediţiei tipărite a ziarului „Adevărul” de ieri a fost o anchetă despre afacerile deputatului PDL Cristian Boureanu. Publicarea subiectului pe adevarul.ro a fost întârziată ca urmare a unei decizii pe care şi-o asumă directorul editorial al Adevărul Holding, Razvan Ionescu. Facem precizarea că adevarul.ro nu este şi nu trebuie să fie o copie fidelă a conţinutului din ediţia tipărită. Pentru a elimina orice suspiciune, am hotărât să publicăm acum, integral, subiectul exclusiv al ziarului "Adevărul" şi pe editia online."

Ediţia tipărită a ziarului Adevărul de marţi de deschidea cu anchetă marcată Exclusiv AdevărulBouranu, ţepar prin metoda boschetarul”. Materialul nu a apărut însă şi pe internet.

După cump paginademedia.ro a scris aici, Peter Imre, directorul general Adevărul Holding, s-a opus publicării articolului. Din această cauză, luni seară au avut loc discuţii aprinse între Răzvan Ionescu, directorul editorial al trustului, şi Peter Imre.

Citeşte şi:

Autor: Carmen Maria Andronache carmenpaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • simplu simplu
    Sa muti subiectul discutiei este o tehnica de manipulare.
    S-a trecut de la hotia lui muci in freza, la cenzura lui shreck, iar acum la cine-a fost exclusivistul exclusivilor.

    Petrisor, tu nu scrii nimic despre Mariana Cur de Fier?
    E o stire pe GSP.ro, site-ul de sport condus de Tolontan-deontologu'.

    Sau despre vrajitorul Pinalti care transforma gigawatii in Gigatv?
    Asta da ancheta, frati ziaristi sclavi!
  • Nu zau Nu zau
    Colegule, nu mai vorbi prostii si nu-i mai baga in aceeasi oala pe toti in aceeasi oala. Pentru cultura ta generala, Cartianu si Orcan sunt cei care au facut scandal ca sa se publice articolul si pe web. In redactie se stie ca amandoi au amenintat cu demisia daca nu se rezolva. Orcan a si postat pe FB ce crede despre mizeria asta si i-a luat apararea lui Alex Nedea.
  • Moldoveanu Moldoveanu
    Minti de ingheata apele! Adevarul Moldova vinde in medie peste 5000 de exemplare, iar cand are si carte ajunge la 10000. In timp ce Timpul, ziarul ala alb-negru care seamana cu Pravda anilor 80 si care e sponsorizat de escrocul de Plahotniuc, abia se taraie la vreo 2500.
  • Sergiu Sergiu
    @Alex Nedea
    Sau, altfel spus, nimic despre faptul; ca altul a descoperit subiectul, l-a documentat si publicat. :) In realitate, articolul din Bursa e foarte bine inchegat - ceea ce devine evident prin simpla lui citire. Tu doar ai rescris informatiile si ai luat declaratii noi. Sigur, e rusinos sa recunosti asta, dar e mult mai jenant sa pretinzi exclusivitati bazate pe detalii si nu pe subiectul in sine. Dupa ce renunti la tonul tau nervos si te calmezi, vei ramane totusi cu spaima ca impostura ta ar putea deveni cunoscuta. Si ca sa lamurim cateva aspecte:
    1. Habar n-am care-i blogul tau. In schimb il stiu pe al lui Prisacariu unde am descoperit ca esti recidivist in furat de subiecte.
    2..Spiritul tau de observatie e cert mai ascutit decat al meu, ca dovada ca iti faci documentarile pe google. (ca simplu cititor, as putea s afac si eu asta)
    3. Mi-ar ratat cariera in presa din simplul motiv ca n-am avut niciodata o cariera-n presa. (lucrez in publicitate)
    4. Numele meu e Sergiu Mihulean, iar tu ar trebui sa-i multumesti ziaristului de la Bursa ca exista si ca l-a investigat pe Boureanu cand tu aflasei doar despre mucii din freza lui.
    Salut! :)
  • Alex Nedea Alex Nedea
    @sergiu
    ti-am raspuns si pe blogul personal asa că voi da cu copy paste. De lehamite:
    "Amice, aroganta ta mă face să răspund pe măsură:
    1. Daca ai un aşa redus spirit de observaţie încât nu vezi care e exclusivitatea, imi pare rau ca ţi-ai ratat cariera in presa.
    2. comparând cele doua articole mi-ar fi ruşine să comentez, chiar şi sub anonimat. sa ai un asa subiect si sa il tratezi atat de jenant ..."
    Mai adaug doar că singura informaţie dintre cele doua articole care coincide este povestea cu irakienii. Nimic despre peretii termoizolanti, nimic despre smecheria cu somerul, nimic despre creditorii care au actioant in instanta societatea. Mai pe scurt: nimic despre mai nimic.
  • Sergiu Sergiu
    Investigatia originala despre Boureanu a aparut in ziarul Bursa, in 2010.. Articolul din Adevarul fura efectiv 90% din informatiile dezvaluite de Catalin Deacu, acum un an si ceva. Fara indoiala, ca Imre a cenzurat subiectul, dar cum se numeste smecheria prin care un ziarist fura munca altui ziarist si apoi pretinde ca are exclusivitate? Ziceti voi, dupa ce dati un elementar search pe google. O zi buna! :)
  • Dan Daman Dan Daman
    Hai sa va spun eu de ce l-au pus pe site aseara, intr-un tarziu. Pt ca Gazeta Sporturilor a continuat firul dezvaluirilor din Adevarul print si a dus mai departe investigatia legata de Boureanu, publicand noi conexiuni ale afacerii ieri la pranz. Ancheta Gazetei a-nceput sa faca valuri pe net, iar Adevarul s-a trezit ca nu are nimic pe site despre propriu subiect. Frumos, nu? :)
  • Calaul vesel Calaul vesel
    Alex Nedea, esti in pericol! Imre o sa te curete in curand. Vei ramane vesnic in amintirile noastre cu postarea spirituala de pe blogul personal. Cine naiba crezi ca mai are nevoie de tine? Deranjezi prea mult, cauta-ti alt mogul si, eventual, alt ospatar care sa te conduca.
  • colegul de dupa colt colegul de dupa colt
    Imre, Ionescu, Bot, Borcan - ati obsrvat bah, deontologilor, ca articolul lui Nedea face record de afisari si de comentarii pe site? Asta ca tot alergati dupa audiente si accesari. Dar ce sa stie despre asta unul ca Shrek, care-si comanda osanale in revistele trustului, unul ca R Ionescu, care la un search pe google descoperi ca n-a scris nimic in viata lui, sau unul ca Borcan, care baga editoriale scremute ce seamana cu compuneri de la clasele primare?
  • un sclav neplatit un sclav neplatit
    Fratilor, nu v-ati prins!... Razvan Ionescu, carpa de sters pe jos a ospatarului cu burta si cu chelie Shrek, isi asuma intarzierea dupa ce s-a ghiftuit cu bunatati la aniversarea de un an a Adevarului de Moldova. Asta e un alt "proiect de succes" al lui Borcan: vinde cam 1.000 exemplare pe zi, de vreo 10 ori mai putin decat Timpul, principalul concurent.
  • le grand postaque le grand postaque
    Nea' CN, si eu circul vara cu motocicleta.
    Rugaminte, dincolo de acest subiect: atentie mare la motociclisti!
    Ca Nistorescu (ala de la Antena3, mentionat in post scriptum) a facut-o de oaie!
    O fana a Elenei Udrea, care nu sunt eu Elena Udrea.
  • Gogaie Gogaie
    LOL...asa fraier sa fie nea Cornel sa semneze cu CN? M-as mira...pare un om inteligent...adevarat ca aparentele mai si insala uneori :)
  • Panti Panti
    Aaaah! Sinoi ar trebui sa zicem acum " da? Acum am inteles! Deci editiile nu sunt identice nici macar la articolul de prima pagina! Scuze, am inteles gresit!"
    Mai Razvan Ionescu, tu crezi ca toti suntem prosti ? Sunt destui, pe multi ii ai in jurul tau! Ne insulti efectiv cu chestia asta!
    Se vede ca ai invatzat ceva de la mentorul tau, Petre Imre. Scarbos de-a dreptul!
    Sa iti spun eu ce vei deveni in curand? Nu e nevoie, uita-te la Petre!
  • gogu presedinte gogu presedinte
    Gogu a sintetizat tot @Adevarul@
  • vasile333 vasile333
    @Cn
    daca ai fi Cristian Boureanu, te-as intelege. Dar inc aesti un baiat din ala de lipeste afise cu PDL in tramvai si esti pus sa lupti impotriva viralelor de pe internet. Pe cine sa crezi intre un articol de ziar care citeaza surse de genul> actiuni in instanta, documente de la registrul comertului, monitorul oficial, declaratii ale creditorilor@ vs declaratiile unui individ prins cu mata in sac, pe nume Boureanu, care zice timp de jumatate de ora ca nu e vinovat

Trimite un comentariu

sus