Skip to main content

Mutările anului 2011: Fierbere la posturile de ştiri, reveniri şi despărţiri cu nume sonore: Divertis, Mândruţă, Adrian Ursu, Ianţu, Moianu

 

Sursa foto: AdevarulTensiunile de la Realitatea TV, culminate cu ruptura în două canale – aripa Elan Schwartzenberg şi ariba Sebastian Ghiţă, au făcut ca postul de ştiri, ca de altfel toată piaţa din această nişă, să fie “în fierbere” tot anul.

Publicitate

Nume care au migrat în acest an în zona posturilor de ştiri (Realitatea, Antena 3, relansatul B1 şi încă nelansatul Digi): Adrian Ursu, Oana Stancu, Vlad Petreanu, dar şi o serie de reporteri şi oameni din zona tehnică.

Schimbări spectaculoase au venit şi de la generaliste: Divertişii s-au rupt între Pro TV şi TVR 1, Lucian Mândruţă a revenit la trustul condus de Adrian Sârbu, Virgil Ianţu s-a întors la Vrei să fii milionar.

Mutările anului 2011, în continuare:

Ianuarie: Dobrovolschi intră şi pe TV. Corina Dănilă la TVR

  • La jumătatea lunii ianuarie, realizatorul emisiunii Smiley TV, Cătălin Oprişan, a plecat de la GSP TV, după ce în locul emisiunii pe care o realiza a fost inclus un alt program. “Este o chestiune de principiu şi de orgolii“, declara Oprişan pentru paginademedia.ro, la momentul respectiv.
  • Pe 14 ianuarie, Mihai Dobrovolschi, prezentatorul matinalului de la Radio Guerrilla, a fost selectat în urma unui concurs lansat de Televiziunea Română pentru a realiza o emisiune de cultură urbană la TVR2. Emisiunea a intrat în grila de primăvară a postului public.
  • Pe 17 ianurie, Corina Dănilă a fost angajată temporar pe funcţia de consilier în management la Direcţia Artistică şi Producţie din TVR, după cum declarau pentru Mediafax reprezentanţii TVR. Iniţial, Corina Dănilă trebuia să lucreze la TVR până la sfârşitul verii. Ulterior, contractul ei a fost prelungit până în septembrie 2012.

Februarie: Adrian Ursu şi Oana Stancu lasă Realitatea TV pentru Antena 3

  • La jumătatea lunii februarie, jurnaliştii Oana Stancu şi Adrian Ursu (Ora de foc) au ieşit din grila postului Realitatea TV. Unul din motivele invocate de managerul Sebastian Ghiţă a fost faptul că ce doi jurnalişti ţineau legătura cu Sorin Ovidiu Vîntu, încălcând una din regulile impuse de Ghiţă la preluarea managementului Realitatea TV. Cei doi jurnalişti au acuzat motive politice în spatele scoaterii emisiunii din grilă.
  • Pe 24 februarie, jurnalistul Vlad Petreanu a anunţat, pe blogul său, că demisionează din funcţia pe care o ocupa la Antena 3 şi că pleacă la B1TV.
  • Tot pe 24 februarie, Adrian Ursu şi Oana Stancu şi-au dat demisia de la Realitatea TV ca urmare a faptului că managementul postului le-a scos emisiunea Ora de foc din grilă.
  • La sfârşitul lunii februarie, Oreste Teodorescu a anunţat pe Facebook că se desparte de B1 TV din motive de “incompatibilitate cu viziunea şi procedurile noului management”. Sorin Oancea a preluat, la sfârşitul anului trecut, 50% din acţiunile postului B1 TV. La conducerea ştirilor a venit Aura Ţiţirigă.

Martie: Dana Războiu bate palma cu Realitatea TV. Raluca Moianu la Kanal D

  • În prima zi a lunii martie, Alina Stancu, moderatoarea emisiunii Evenimentele zilei, părăseşte postul B1 TV din cauza unei “nepotriviri de caracter cu noua conducere a postului“, după cum ea însăşi a scris într-un mesaj adresat colegilor ei. Mesajul Alinei Stancu semâna foarte mult cu cel al lui Oreste Teodorescu.
  • Pe 2 martie, Dana Razboiu a bătut palma cu Realitatea TV. La postul de ştiri, fosta realizatoare de la Kanal D a fost angajată pentru a prezenta ştirile de weekend. Dana Războiu a prezentat primul jurnal la Realitatea TV în luna martie.
  • La jumătatea lunii martie, Adrian Artene şi-a dat demisia din poziţia de director editorial al ziarului Naţional, funcţie pe care a ocupat-o timp de şase luni. După demisia de la Naţional, Artene a plecat la B1 TV să prezinte emisiunea tabloid a postului – Cancan TV. Din toamnă, emisiunea s-a mutat la Kanal D.
  • Jurnaliştii Ioana Lupea şi Mircea Marian, de la Evenimentul Zilei, care au realizat şi o emisiune de interviuri la B1 TV, au trecut la TVR Info. Cei doi realizatori au fost angajaţi de postul public pentru a realiza un talk-show zilnic, de luni până vineri.
  • Din 21 martie, Raluca Moianu, fosta prezentatoare a emisiunii Iartă-mă, se întoarce la postul TVR1 pentru a realiza emisiunea Perechea potrivită.

Aprilie: Cuplul Radu Banciu – Radu Naum, la B 1

  • La începtul lunii aprilie, Radu Naum a început să realizeze, alături de Radu Banciu, o emisiune la B1TV. Radu Naum a părăsit la sfârşitul lunii martie postul GSPTV unde realiza emisiunea GspTV Plus. Anunţul venirii lui Naum la B1 TV a fost făcut de Sorin Oancea într-un interviu acordat panginademedia.ro. Ulterior, Naum a plecat de la B1, iar Radu Banciu a început să facă o emisiune one man show la concurenţă cu Mircea Badea.
  • Pe 2 aprilie, Tiberiu Lazăr, cunoscut telespectatorilor după numele de Tibanu, a început să realizeze o emisiune de pescuit la OTV. Realizatorul de televiziune venea de la Naţional TV, unde mai bine de cinci ani de zile a prezentat emisiunea Tibanu Pescuitul şi Natura.

Mai: Oreste la Antena 2

  • Din 14 mai, Oreste a revenit pe micile ecrane, la Antena2, după ce la sfârşitul lunii februarie a plecat de la B1 TV. Oreste a păstrat numle emisiunii: Codul lui Oreste. Antena2 este postul unde a fost difuzată pentru prima dată această emisiune, în urmă cu patru ani, înainte de a se muta la B1.
  • La jumătatea lunii mai, Gabi Jugaru a plecat de la Naţional TV unde a realizat timp de zece săptămâni emisiunea de farse Joker.

Iunie: Divertişii se impart între Pro TV şi TVR. Ianţu la Kanal D

  • La jumătatea lunii iunie, emisiunea Land of Jokes, realizată de nucleul fostului grup Divertis, a fost scoasă din grila Pro TV, după cum scria TVmania. Membrii Land of Jokes au încetat colaborarea cu Pro TV în condiţii amiabile, dar titulatura Land of Jokes a rămas în Pache Protopopescu, scria Adevărul. „Contractele emisiunilor «Serviciul Român de Comedie» şi «Land of Jokes» cu Pro TV s-au încheiat, iar pentru grila de toamnă suntem în discuţii avansate pentru un nou sezon cu Toni Grecu, liderul «Serviciului Român de Comedie»”, declara la momentul respectiv Maria Apostol, PR and Corporate Affairs Director Pro TV.
  • Pe 15 iunie, Paula Rusu, realizatoarea Ediţiei de weekend, şi-a anunţat plecarea de la Antena 3. Paula Rusu s-a mutat la Televiziunea Română.
  • Pe 23 iunie, Kanal D a anunţat că a cumpărat drepturile pentru Vrei să fii milionar şi că emisiunea va fi prezentată de Virgil Ianţu, din toamnă.

Iulie: Noră pentru mama se mută la Antena 1, cu alt nume

  • La jumătatea lunii iulie, Antena 1 a anunţat că preia show-ul Noră pentru mamă, difuzat până la acel moment de Kanal D, timp de cinci sezoane. Show-ul redenumit Mireasă pentru fiul meu a început să fie difuzat de Antena1 din toamnă, având-o ca prezentatoare pe Mirela Boureanu Vaida.

August: Distractis, aripa Divertis de la TVR. Turcescu şi Cristoiu, emisiuni separate

  • Din 29 august, Vlad Petreanu şi Sanda Nicola au început să prezinte principalul jurnal al zilei de la B1 TV, care a fost mutat de la ora 20.00 la ora 18.00.
  • În grila de toamnă a postului B1 TV s-au mai produs şi alte schimbări. Robert Turcescu şi Ion Cristoiu s-au despărţit. Fiecare dintre cei doi realizatori au început să realizeze câte o emisiune separată. Până la acel moment, Robert Turcescu şi Ion Cristoiu realizau emisiunea Evenimentele zilei.
  • Pe 31 august, Distractis, grupul din care mai fac parte, între alţii Ioan Gyuri Pascu şi Silviu Petcua semnat, după mai multe săptămâni de negocieri, contractul cu TVR.

Septembrie: Radu Herjeu la Realitatea

  • Pe 26 septembrie, Radu Herjeu, ex B1 TV, a început să prezinte Jurnalul de la Miezul Nopţii, la postul de ştiri Realitatea TV.

Octombrie: Lucian Mândruţă revine în grupul Pro

  • La începutul lunii octombrie, Lucian Mândruţă a revenit în grupul Pro. Din 1 octombrie, jurnalistul care a activat în ultimii ani la Intact a fost numit Director de Creaţie (Creative Director) la Mediafax Group, compania care reuneşte, printre altele, agenţia de ştiri Mediafax, Ziarul Financiar, Pro TV magazin, ProSport şi Gândul.info.
  • Tot la începutul lunii octombrie, prezentatorul Adrian Bucur (ex B1 TV) şi Florian Petrică (The Money Channel) trec la televiziunea publică, la TVR Info.
  • Prezentatoarea TV Emma Zeicescu şi-a dat demisia de la Realitatea TV şi, împreună cu colegul Cosmin Stan, au plecat la noua televiziune de ştiri ce urmează să fie lansată de operatorul RCS&RDS (Digi News).
  • Pe 7 octombrie, alţi doi prezentatori TV s-au alăturat televiziunii Digi. Este vorba de doi foşti prezentatori ai postului Acasă TV, Ana Maria Gheorghe şi Dragoş Stănescu. Ana Maria Gheorghe a prezentat Vremea, la Acasă TV, iar Dragoş Stănescu a lucrat la Doamne de poveste şi a prezentat, în trecut, PoveŞtirile Adevărate.
  • Din 27 octombrie, Kanal D a început să difuzeze un nou reality-show, Găseşte-mi familia, prezentat de Raluca Moianu.
  • La sfârşitul lunii octombrie, managementul trustului Intact a hotărât să o transfere pe Gabriela Vrânceanu Firea de la Antena 3 la Antena 1. Pe 28 octombrie, Gabriela Vrânceanu Firea a prezentat pentru ultima dată emisiunea Ştirea zilei la Antena 3, urmând ca din 7 ianuarie 2012 să realizeze un program săptămânal la Antena 1, Gabi Firea Show.

Noiembrie: Mutări la posturile de ştiri

  • La începtul lunii noiembrie, RTV-ul lui Sebastian Ghiţă a luat doi oameni din trustul Intact. Ionela Năstase, reporter la Antena3, şi Gabriela Mirică, producător la Observatorul Antenei 1, au plecat la postul de televiziune al lui Sebastian Ghiţă.
  • Mihaela Antoche a trecut de la Adevărul Holding la Realitatea TV, pentru a se ocupa de producţia tronsonului orar 21.00-23. Antoche s-a ocupat de partea de producţie la proiectul Adevărul TV.

Decembrie: Realitatea îi ia pe Dorin Chioţea şi Paula Rusu

  • La 1 decembrie, Dorin Chioţea, exAdevărul, a intrat în echipa Realitatea TV. La postul de ştiri, Dorin Chioţea a fost angajat pentru a se ocupa de sport, dar şi de reportaje şi anchete.
  • Paula Rusu, jurnalista care a lucrat timp de cinci luni la TVR Info, s-a mutat la Realitatea TV.
  • Jurnalista Sorina Matei a demisionat de la B1 TV pentru a se alătura postului RTV, mai nou denumit România TV.
  • Din 18 decembrie, Florian Bichir este noul partener de emisiune al lui Andrei Bădin, după plecarea Sorinei Matei. În noua formulă Bichir – Bădin, emisiunea difuzată între orele 19.00 şi 20.00 se numeşte Expres (numele în echipa cu Sorina Matei era Actual B1).
Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • iulian iulian
    Cred ca omul a vrut sa spuna altceva. Daca nu, o spun eu: platesti in factura de curent si platesti prin impozitele si taxele pe care ti le colecteaza statul.
    Priceput-ai ?
  • nimeni nimeni
    Pupincuristii lu sergiuc si lu sorinel cap de miel, daca dau afara vreo 200 de oameni in urm luna, veniti aici si va cereti scuze, in loc sa va umflati atat in pene ?
  • luhyj luhyj
    pacat ca nu ai adresa de mail la contact, am trimis in cele din urma la kamikaze o supercaptura de pe adevarul.ro
  • luhyj luhyj
    da cine te pune sa platesti de 2 ori? eu platesc o sg data, pe factura de curent. la cablu, in caz ca nu stiai, nu se plateste nimic, posturile publice sunt libere la transmisie.
  • da/nu da/nu
    bai medaline, esti de-o tenacitate aproape bovina ... ce tot o tii langa cu "informatia" despre concedierile de la Realitatea? ce te mana in lupta? ia-ti frate medicamentele si linisteste-te .... langa radio, langa ghilea ... si asculta radio guerrilla!! :-)
  • mihnea mihnea
    Oana Stancu are ceva experienta si e o foarte buna jurnalista. Ce zici de "pupezezl" Realitatii devenite peste noapte vedete, desi abia stiu sa vorbeasca. Iar saviana aia e perfect ridicola,insa obser ca atunci cand are ceva de spus intrerupe invitati si nu o poate opri nimeni in ce are de zis. Atunci mi-am dat seaama de ce e acolo. E PDL-ista perfecta. Si cred ca a luat si ceva lectii.
  • pacpac pacpac
    tu ai vazut cine a dat stirea asta? - cine se afla in spatele "bombei"? este putin ilogic, din moment ce s-au facut multe angajari cu 1-2 luni in urma si se investeste in 2 platouri noi + aparatura (regie, camere etc). Atat de retarzi sa fie cei din conducere!? daca nu isi permit, sa tot bage, fara sa isi faca un calcul, un plan?? mai degraba sa isi faca griji Rtv...ca mai dureaza pana se autofinanteaza...si nu stiu cat "peste mai are balta"!
  • Petrişor Obae Petrişor Obae
    @ Adi

    Ai dreptate. Am corectat. Mulțumesc pentru observație.
  • adi adi
    "Schimbări spectaculoase au venit și de la generaliste: Divertișii s-au rupt între Pro TV și Antena 1"

    Divertisii s-au impartit intre TVR si PRO TV
  • Marian Marian
    Ursu si Stancu sunt foarte buni
  • Observator Observator
    lem sau ... lemn?

    Tu inca n-ai invatat la scoala ce inseamna Televiziunea Publica?
    Or obisnuiesti sa tragi chiulul de la lectiile cu substrat national?!
  • atent atent
    OK. Astea sunt migrari ca in politica. Pacat ca doar 30% sunt jurnalisti, restul fufe si oportunisti care nu au ce cauta in presa. Cine va scrie despre cei care au facut presa 20 de ani. Adevarata presa si acum someaza sau fac ce ar trebui sa faca fufele, alge Oana Stancu, Oana Stanciulescu, cei de la Digi. Daca au aparut pe sticla nu inseamna ca sunt ziaristi. Asa se compromite si online-ul, cu astfel de stiri.
  • lem lem
    Eu m-am saturat sa platesc la TVR abonament de 2 ori,sa traiasca si ei numai din reclame.Emisiunea lui Moise Guran e aproape singura pe care o urmaresc.
  • madalin albu madalin albu
    Rovigo a hotarat disponibilizarea a 150 de angajati de la Realitatea tv. Frumoasa investitie a facut Elan...Si-au batut joc de oameni.
  • Horea Horea
    Citez:
    "Pe 17 ianurie, Corina Dănilă a fost angajată temporar pe funcţia de consilier în management la Direcţia Artistică şi Producţie din TVR, după cum declarau pentru Mediafax reprezentanţii TVR. Iniţial, Corina Dănilă trebuia să lucreze la TVR până la sfârşitul verii. Ulterior, contractul ei a fost prelungit până în septembrie 2012."

    Si directorul Lazescu, al TVR-ului, se lauda ca face reduceri de personal. Asa, in jur de vreo 300.
    Reduceri prin ... "prelungiri"?
    Si e doar un caz.

Trimite un comentariu

sus