Skip to main content

ŞANTAJ EMOŢIONAL: Bolnavi de cancer, aduşi să apere ieşirea lui Mihai Gâdea

 

Moment halucinant astăzi, la CNA. O bolnavă de cancer a venit să susţină ieşirea lui Mihai Gâdea, care l-a făcut “nesimţit” şi “dobitoc” pe şeful Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate.

Publicitate

O jignire de pe un post TV, apărată cu lacrimile unei suferinde. Într-o laterală a sălii, avocata Antenelor o tot îndemna pe directoarea Federaţiei Bolnavilor de Cancer să meargă şi ea în faţa să vorbească consiliului. Să apere cu lacrimi o ieşire nervoasă a lui Gâdea, nepermisă de codul audiovizual sau de normele etice.

Cum a reacţionat CNA la şantajul emoţional?

Membrii CNA au văzut, au ascultat şi au decis: ieşirea lui Gâdea contravine legislaţiei audiovizuale. Amenda: 150.000 de lei, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Femeia bolnavă, în faţa Consiliului:

“Dacă aţi văzut emisiunea aceea aţi văzut că a fost foarte multă încărcătură emoţională. Toţi înjurăm, nu cred că nu aţi înjurat niciodată. Nu vreau să i ţin partea domnului Gâdea. Nu sunt prietenă cu dumnealui. Nu cunosc pe nimeni din Antene, dar încă o dată, consider că această scăpare a dumnealui este foarte omenească.

Nu se poate pentru o greşeală omenească. Dumneavoastă poate aveţi mai multe să le reproşaţi, dar ştiţi cum este, pentru un păduche nu arunci tot cojocul.”

Răsvan Popescu: “Respectul faţă de lege trebuie să rămână respect faţă de lege”

CNA nu a cedat în faţa şantajului emoţional. Chiar dacă avocata Antenelor a convins-o şi pe directoarea Federaţiei Bolnavilor de Cancer să completeze spectacolul. Un avocat îşi construia apărarea, cinic, pe spinarea unor oameni năpăstuiţi.

Alina Iliescu, director executiv al Federaţiei Bolnavilor de cancer:

“FABC îşi exprimă solidaritatea cu Antena 3 faţă de intenţia CNA de a penaliza acest post de televiziune, noi considerând că acesta a fost singurul post de televiziune care a prezentat opiniei publice problemele cu care se confruntă bolnavii de cancer.”

Nu ne punem problema de a nu fi de acord în vreun fel cu demersul jurnalisti pe care şi noi îl considerăm legitim, îndreptăţit şi într-o cauză de evident interes public”, a replicat preşedintele CNA, Răsvan Popescu.

Răsvan Popescu:

“Lucrurile prin care aţi trecut şi treceţi dvs. sunt efectiv îngrozitoare. Înţelegem într-o asemenea situaţie că pot să apară derapaje, dar respectul faţă de lege trebuie să rămână respect faţă de lege. În orice situaţie limbajul injurios contravine legislaţiei audiovizuale.”

Antena 3 a luat o amendă de 150.000 de lei. O decizie luată după câteva şedinţe furtunoase în care membrii CNA nu s-au înţeles ce să facă. Unul dintre ei, Dan Grigore, a demisionat azi. O ieşire nervoasă a unui moderator a fost apărată de "făptaşi" cu toate mijloacele posibile: s-au căutat cuvintele în DEX (pe motiv că nu-s injurioase), Jurnalul Naţional a publicat o primă pagină specială în apărarea lui Gâdea, emisiuni apocaliptice, de victimizare, pe Antena 3, prevesteau posibila închidere a canalului! Azi s-a jucat cea mai de jos armă. Nu erau scuzele mai folositoare?

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Keo Keo
    Petrisor, omu' a zis "josnic" de ce nu cenzurezi?
  • mariana mariana
    gidea nu este interesat de oamenii bolnavi si de nimeni in tara asta ci este preocupat de tot ce-i se comanda de catre cel mai mare turnator securistul voiculescu, asa ca toata sleatc aia adunata in haznaua3 sunt vitanjele lui felix. rusine nenorocitlor ce sunteti inca o data a-ti dovedit ca, calcati si pe cadavre asa cum a facut stapinul vostru pentru o bucata de piine murdara.am haznaua3 din grila.
  • Costin Costin
    Alex, inainte sa scrii, gandeste. Drepturile bolnavilor de cancer trebuiesc aparate prin alte metode, nu prin insulte si injuraturi. Asta s-a amendat, nu altceva.
  • Carici Pogonici Carici Pogonici
    Vai , dar cum sa faca asa ceva raspopitul ??? Mi-e scarba de tot ce-nseamna trustul ala si dejectiile ce se scurg din el , gratie "adevaratilor jurnalisti"...O GLOATA DE LIBIDINOSI ISTERICI !!!
  • Carici Pogonici Carici Pogonici
    Propun ca istericii de pe la A3 in loc de prefrumoasele emisiuni sa organizezeze un teledon, ceva, iar cu fondurile stranse sa-si capitoneze studiourile si sa-si cumpere camasi de forta sa nu se raneasca mititeii.
  • Felicia Felicia
    1. Este condamnabil ca Antenele au apelat la santajul sentimental aducand la judecata CNA un bolnav de cancer.
    2. Gadea a fost amendat pentru ca s-a dovedit un moderator "nesimtit". Nimic nu ii scuza limbajul.
    3. Antena 3 nu e la primul derapaj de acest gen. Au luat amenzi graduale de la 10.000 de lei in sus de vreo doi-trei ani.
    4. Orice moderator poate acuza Puterea de orice, insa limbajul tine de respectul de sine si de respectul fata de cei multi.
    5. Gadea(e si director) da tonul la injuraturi, Ciutacu le ridica la rang de scupati(ii sare saliva din gura cand vorbeste), Badea desavarseste opera.
    6. Cat greseste Antena3, cat CNA?
  • Barbu Barbu
    Multumesc!
  • Barbu Barbu
    Presupunand ca „Pagina de medie” nu tolereaza mijloacele folosite de Antena 3, ii solicit dlui Obae sa aplice politica declarata privind comentariile injurioase si sa-l elimine pe cel de mai sus.
  • profesor profesor
    O mizerie ordinara din partea Antenelor lui Felix ... sa tarasti dupa tine oameni intr-o situatie de boala cumplita este de necalificat! Rusine ... sa-i fie nepotului Suzanei Gadea!
  • iancu iancu
    Ce-i asa de greu de inteles, oameni buni ???????????????????
    Emisiunea a fost foarte ok si bravo ca au abordat subiectul, asta nu scuza insa faptul ca moderatorul a folosit un limbaj nepermis. Nu cred ca impactul emisiunii a fost mai mare,daca l-a facut pe Duta dobitoc. Putea sa ii spuna ca este insensibil la durerea oamenilor, ca se face ca nu intelege problema, etc, etc........
    Aici a fost toata problema. CNA-ul nu analizeaza subiectul emisiunilor, ci modul lor de prezentare...........
  • Alex.D Alex.D
    Petrisoareee sa mor de ma asteptam de la tine la o faza de genul asta. Eu nu spun ca nu i-o fi adus cineva, dar ce bolnavii de cancer nu au dreptul sa se planga sau sa sustina pe cine vor. Felul in care ai "relatat" ce s-a intamplat nu este altfel decat josnic si cu tenta iar daca te intereseaza, reprezinta tot un DERAPAJ.

    Crapa-ti-ar obrazu' !
  • Alex.D Alex.D
    Ibraile si tie iti trebuie ridicat dreptul de a purta creier.
  • Keo Keo
    Petrica, mi se pare mie sau ai inceput sa te transformi in trompeta CNA?
  • barbu barbu
    Potrivit articolului 40, alineatul 3, din Codul de reglementare a continutului audiovizual, "moderatorii programelor au obligatia sa nu foloseasca si sa nu permita invitatilor sa foloseasca un limbaj injurios sau sa instige la violenta".
  • barbu barbu
    Antena 3 a primit o amenda atat de mare (150.000 de lei) din cauza ca limbajul injurios a fost prezent în cadrul mai multor emisiuni, nu numai in "Sinteza zilei" din 22 februarie (emisiunea in care s-a discutat despre lipsa morfinei si in care Mihai Gadea i-a spus lui Lucian Duta ca este "dobitoc").

Trimite un comentariu

sus