Skip to main content

ŞANTAJ EMOŢIONAL: Bolnavi de cancer, aduşi să apere ieşirea lui Mihai Gâdea

 

Moment halucinant astăzi, la CNA. O bolnavă de cancer a venit să susţină ieşirea lui Mihai Gâdea, care l-a făcut “nesimţit” şi “dobitoc” pe şeful Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate.

Publicitate

O jignire de pe un post TV, apărată cu lacrimile unei suferinde. Într-o laterală a sălii, avocata Antenelor o tot îndemna pe directoarea Federaţiei Bolnavilor de Cancer să meargă şi ea în faţa să vorbească consiliului. Să apere cu lacrimi o ieşire nervoasă a lui Gâdea, nepermisă de codul audiovizual sau de normele etice.

Cum a reacţionat CNA la şantajul emoţional?

Membrii CNA au văzut, au ascultat şi au decis: ieşirea lui Gâdea contravine legislaţiei audiovizuale. Amenda: 150.000 de lei, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Femeia bolnavă, în faţa Consiliului:

“Dacă aţi văzut emisiunea aceea aţi văzut că a fost foarte multă încărcătură emoţională. Toţi înjurăm, nu cred că nu aţi înjurat niciodată. Nu vreau să i ţin partea domnului Gâdea. Nu sunt prietenă cu dumnealui. Nu cunosc pe nimeni din Antene, dar încă o dată, consider că această scăpare a dumnealui este foarte omenească.

Nu se poate pentru o greşeală omenească. Dumneavoastă poate aveţi mai multe să le reproşaţi, dar ştiţi cum este, pentru un păduche nu arunci tot cojocul.”

Răsvan Popescu: “Respectul faţă de lege trebuie să rămână respect faţă de lege”

CNA nu a cedat în faţa şantajului emoţional. Chiar dacă avocata Antenelor a convins-o şi pe directoarea Federaţiei Bolnavilor de Cancer să completeze spectacolul. Un avocat îşi construia apărarea, cinic, pe spinarea unor oameni năpăstuiţi.

Alina Iliescu, director executiv al Federaţiei Bolnavilor de cancer:

“FABC îşi exprimă solidaritatea cu Antena 3 faţă de intenţia CNA de a penaliza acest post de televiziune, noi considerând că acesta a fost singurul post de televiziune care a prezentat opiniei publice problemele cu care se confruntă bolnavii de cancer.”

Nu ne punem problema de a nu fi de acord în vreun fel cu demersul jurnalisti pe care şi noi îl considerăm legitim, îndreptăţit şi într-o cauză de evident interes public”, a replicat preşedintele CNA, Răsvan Popescu.

Răsvan Popescu:

“Lucrurile prin care aţi trecut şi treceţi dvs. sunt efectiv îngrozitoare. Înţelegem într-o asemenea situaţie că pot să apară derapaje, dar respectul faţă de lege trebuie să rămână respect faţă de lege. În orice situaţie limbajul injurios contravine legislaţiei audiovizuale.”

Antena 3 a luat o amendă de 150.000 de lei. O decizie luată după câteva şedinţe furtunoase în care membrii CNA nu s-au înţeles ce să facă. Unul dintre ei, Dan Grigore, a demisionat azi. O ieşire nervoasă a unui moderator a fost apărată de "făptaşi" cu toate mijloacele posibile: s-au căutat cuvintele în DEX (pe motiv că nu-s injurioase), Jurnalul Naţional a publicat o primă pagină specială în apărarea lui Gâdea, emisiuni apocaliptice, de victimizare, pe Antena 3, prevesteau posibila închidere a canalului! Azi s-a jucat cea mai de jos armă. Nu erau scuzele mai folositoare?

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • blabla blabla
    Lucrurile sunt simple, din fericire tot cei carora nu le place A3 pot sa ignore acest post de televiziune. Viata noastra nu depinde de acest post. Este alegerea fiecaruia daca-l urmareste sau nu. In schimb un bolnav de cancer NU ARE DE ALES, el are nevoie de acel medicament, el nu poate ignora boala.

    Nu pricep de cei indignati si revoltati pe A3 isi doresc ridicarea licentei acestui post. Oare nu pot pur si simplu sa-l ignore, asa cum eu, care detest B1Tv, nu-i doresc inchiderea, ci pur si simplu il ignor.
  • irimia cezar irimia cezar
    Aveti decenta si curajul sa va dati numele real.Domnule Ibrail, oare amenda aplicata A 3 va veni in sprijinul pacientilor???? Si va mai intreb Domnule Ibrail,faptul ca sunt lasati sa moara copii in aceasta tara, nu este o abatere grava de la lege si bunul simt???? Dumnezeu sa va ierte!
  • stagiar stagiar
    da cred
  • irimia cezar irimia cezar
    Oare si mamicile care au intrat in direct la A 3 au dorit sa santajeze CNA-ul? Oare si bolnavii care au murit in chinuri groaznice din lipsa de medicamente si morfina, au dorit prin disparitia (disparitie pt care nu raspunde nimeni) lor sa santajeze CNA-ul ? Chiar suntem un neam blestemat sa nu solidarizam pentru o cauza nobila, dar sa solidarizam pt interese meschine? Nu doresc nuimanui sa fie in pielea pacientului cu cancer, sau a parintilor care-si vad copii lipsiti de orice sansa de supravietuire din cauza celor care, dumneavoastra, le luati apararea...Greu este sa fii roman in ROMANIA! Ne meritam soarta....
  • Dan Dan
    ei lasa ca s-a victimazat capatos, sustinand sus si tare ca era de interes public filmuletul cu boc, pur si simplu asta picta, asta visa...
  • Ibrail Ibrail
    Mica ,foarte mica amenda. Trebiue schimbata legea si mers pana la ridicarea definitiva a licentei de emisie. Sunt abateri de la lege si bunul simt aproape zilnic la acest canal{izare} tv.
  • blabla blabla
    Da, ma, asa e, statul are toate parghiile sa-i santioneze pe cei care-l intretin, adica pe privati. In schimb tu ce poti sa faci daca ai cancer, esti platitor de CAS si totusi nu beneficiezi de morfina pentru ca statul nu-si face treaba? Poti sa faci ceva? Da, sa urli de durere, oricum nimanui nu-i pasa de tine. Iar daca cuiva caruia-i pasa de tine il face pe unu dobitoc ca te lasa sa suporti niste dureri inimaginabile, ei bine, respectivul e sanctionat cu sute de mii de lei, pentru ca n-a respectat, sanchi!, deontologia si normele CNA. Bai, treziti-va, baietii astia de ne conduc isi bat joc si mictioneaza pe noi zilnic, asta in vreme ce noi continuam sa-i platim, iar ei continua sa ne fure.
  • Rusnack Rusnack
    Stimate domnule analist media Petrisor Obae, la asa articol nu ma asteptam de la tine. Adica tu crezi ca Gadea i-a spus acelei doamne bolnave de cancer ca la sedinta CNA sa fie prezenta si sa-i emotioneze? Nu cumva si tu tocmai ai facut un derapaj prin aceasta postare?
  • pencenews pencenews
    Probabil ca Antena 3 a fost primul post TV care a tratat subiectul, dar cu siguranta primii care au "vorbit" despre lipsa morfinei au fost cei de la decenews. Ulterior, au fost dezbateri ample si la R(aitaru)TV, si la Realitatea TV. Prin urmare, reactia autoritatilor a urmat unei campanii majore in mass media. ... Si chiar daca ar fi fost altfel, este inacceptabil sa folosesti drept scut niste oameni in suferinta! Mai ales ca greseala lui Gadea este reala si s-a facut in vazul lumii!
  • Mihai Motrescu Mihai Motrescu
    antena 3 dintotdauna au fost josnici, nu e mare diferenta intre ei si OTV...daca gadea a rostit cuvintele respective asta e,platesti amenda si gata...mie mi-au placut astia de la Un Show Pacatos...au incasat-o ca au aratat curul lui Boc dar nu s-au plans si nu s-au victimizat....
  • andrei andrei
    e aberant faptul ca se discuta asa mult despre asta iar despre problemele importante deloc.. de ce nu se discuta asa de aprins de faptul ca sitemul nostru medical e la pamant? e foarte usor sa dai amenzi, de asta CNA-ul e o institutie care "functioneaza bine", toti stiu aici ce e corect si ce nu, lasa impresia ca traim intr-o lume ideala, uita complet care e situatia in Romania defapt
  • blabla blabla
    Sa-nteleg ca bolnavii de cancer care au ramas fara morfina n-au niciun motiv sa le fie recunoscatori celor de la A3, caci dupa prezentarea cazului, in cateva zile premierul a eliberat o suma frumusica din fondul de urgenta pentru achizitionarea de medicamente. Zau ca nu pricep logica. Odata cu tratarea subiectului pe tv, chiar si de A3, problema oamenilor s-a rezolvat. Ce anume e-n neregula ca acum acei oameni sa aiba un dram de recunostinta fata de cei care i-au ajutat prin mediatizarea cazului?
  • steven steven
    astia de la antene sunt in stare de orice...

Trimite un comentariu

sus