Skip to main content

EXCLUSIV. Cațavencii s-au desprins de Patriciu. Dinescu și Bușcu sunt noii proprietari

 

Publicitate

RUPERE. Cațavencii lui Doru Bușcu s-au desprins de trustul lui Dinu Patriciu, după un an în grupul Adevărul. Noii proprietari ai revistei de satiră sunt Doru Bușcu și Mircea Dinescu. Contactat de Paginademedia.ro, poetul Mircea Dinescu a confirmat mutarea și a declarat în exclusivitate că în plan sunt și un cotidian, dar și o televiziune.

Revista Cațavencii este editată, mai nou, de compania Patetic Media SRL. “Doru Bușcu a fost cu ideea numelui”, a spus pentru Paginademedia.ro poetul Mircea Dinescu. De ce a preluat jumătate de ziar. “Oricum scriu la Cațavencii în fiecare săptămână”.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, firma Patetic Media SRL este deținută de Mircea Dinescu și de către Doru Bușcu, în procente egale: 50-50.

De ce a luat Cațavencii?

“Cațavencii este un produs bun, un produs care contează. Este ca un medicament pentru oameni, doar că nu are efecte advers", a spus Mircea Dinescu, în exclusivitate pentru Paginademedia.ro.

“Dacă te uiți, de exemplu, la cititorii de pe Facebook, numai acolo sunt 30.000. Pentru un săptămânal, eu zic că e ceva”

Vă este teamă că veți pierde bani?

“Nicidecum. Nu a murit chiar toată presa. Poate doar cele care sunt apendice de partid”, spune Dinescu.

Planuri mari: o televiziune și un ziar

Cațavencii este un pas în startul posibil al unui viitor trust de presă, care să mai includă un cotidian și un post de televiziune.

“S-ar putea să scoatem și o televiziune, și un cotidian”, a declarat Mircea Dinescu, în exclusivitate pentru Paginademedia.ro.

Cu ce bani?

“Încă nu știm, vom vedea. S-ar putea să găsim parteneri pentru așa ceva”, a declarat Mircea Dinescu.

Cațavencii, o istorie agitată

Cațavencii lui Doru Bușcu au intrat în grupul lui Dinu Patriciu anul trecut, la scurt timp după ce marca Academia Cațavencu a fost cumpărată la licitație de Dan Grigore Adamescu, după cum Paginademedia.ro a scris AICI.

Cațavencii l-au cooptat în echipă și pe Mircea Dinescu, ca președinte al publicației.

La scurt timp după intrarea în grupul Adevărul, Cațavencii resimt criza din compania deținută de Dinu Patriciu. Salariile întârziate și problemele cu hârtia se răsfrâng și asupra Cațavencilor care, în unele situații, sunt nevoiți să reducă tirajul pentru ca ziarele din grup să poată fi tipărite.

PIAȚĂ. Trei reviste de satiră apar în prezent în România:
1. Kamikaze. Revista este editată de o echipă ruptă din Academia Cațavencu, în urmă cu câțiva ani.

 

2. Academia Cațavencu. Revista este scoasă de Medien Holding, care are și România liberă și este deținută de Dan Grigore Adamescu. Academeia Cațavencu a fost cumpărată la licitație pentru aproape 900.000 de euro după falimentul Cațavencu S.A.

 

3. Cațavencii. Săptămânalul a fost lansat după ce echipa lui Doru Bușcu decide să lanzeze o nouă publicație, în grupul Adevărul.

Istoria cațavencilor începe în urmă cu 20 de ani. Citiți un interviu inedit cu fondatorul revistei, la linkurile de mai jos:

Citeşte şi:

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro

Comentarii

 • De "Plai cu boi" ai auzit? Asta era o revista facuta din banii lui Dinescu.
  Iar in anii 90, dupa desprinderea de Mihai Carciog (cel care patrona si revista "Catavencu"), nou infiintata pe atunci "Academia Catavencu" a fost o revista independenta pana prin 2006 cand tot Buscu a avut nefericita idee de a asocia revista cu trustul "Realitatea Media", trust de care s-a ales praful...
  Cat a fost independenta revista s-a autofinantat.
 • da, nene, dar e asa misto cu telecomanda... eu, de exemplu, cind le vad fetzele buhaite ale lui vadim, dinescu, becali, ponta, antonescu, voiculescu sau hurezeanu, pac! am apasat pe buton si mut pe altceva. e simplu.
 • Gica, tata, vezi ca Bourdain e si mai nesimtit. Maninca de multi ani bunatati si mai si in fata a sute de milioane de telespectatori. Iar de la anu' ii face concurenta lui Dinescu, pentru ca se muta cu emisiunea la CNN!!!
 • Dinescu face o emisiune PENIBILA la Realitatea TV. Mananca bunatati in fata unei natiuni moarta de foame, isi face reclama desantata la propriul restaurant si ia 2.000 euro pe editie pt asta.
 • Nici Dinescu nici Buscu nu au facut vreodata ziare pe banii lor. In schimb, au plecat cu valiza de bani de pe unde au activat. Dintre mogulii media doar Paunestii au scapat nejefuiti. Banii vin tot de la Vintu.
 • E simplu,au gasit un alt fraier d mila.il vom afla dupa primele articole cu pupilingus sau Dupa dusmanii acestuia atacati contracost,reteta e clasica la atarnatorii astia
 • Toate afacerile lui Mircea Dinescu in media au fost niste succesuri terminate cu falimente. Mutarea Catavencilor la Adevarul Holding a fost o decizie complet gresita, iar echipa ar trebui sa-si dea seama ca Buscu a amanetat carierele unor oameni pt a-si trage el niste banuti in plus. "Managementul" Buscu-Dinescu, cu Imre pe post de magraon, a insemnat o cadere drastica de tiraj si un dezastru in distributie. Foaia Catavencii nu e auditata de BRAT, vinde cam 4.000 exemplare acum, dupa ce originalul Academia Catavencu ajunsese in vremurile de glorie la 150.000. Rusine!
 • Televiziunea se va face cu oamenii care au inceput s-o stearga de la Realitatea TV. Oare de ce s-au dus Sorin Enache si Cristi Coman? Sefii ramasi lucreaza la convingerea celorlalti sa plece atunci cand trebuie.

Trimite un comentariu