Skip to main content

CONCURS TLC: Cine a câştigat al doilea curs de gătit De ce sunt bărbaţii mai buni bucătari decât femeile?

 

Publicitate

CÂŞTIGĂTOR. Concursul s-a încheiat. Câştigătorul celui de-al doilea curs de gătit este cel  care a scris următorul comentariu:

Daniel: "Pentru ca e imperios necesar sa atraga si sa mentina atentia celei pe care o iubeste alintandu-i cum poate mai bine papilele. Totodata, barbatii sunt mai inconstienti dar mai creativi, mai superficiali dar mai atenti, mai repeziti dar mai “pe faza”, mai orgoliosi dar mai competitivi.. Ar mai fi de completat ca nu sunt neaparat mai buni cat mai spectaculosi si pentru faptul ca ei gatesc rar si nu neaparat mancarea aceea cotidiana..."

ÎNCĂ UN PREMIU! Canalul TLC vă invită din nou la concurs. Premiul? Încă un curs de gătit la Societe Gourmet Cooking Classes. Condiţia? Un răspuns la o întrebare simplă! Întrebarea acestei săptămâni, dar şi alte detalii despre emisiunile culinare de pe TLC, găzduite de maestrul bucătar şi cofetar Buddy Valastro, în continuare.

ÎNTREBAREA CONCURSULUI: De ce sunt bărbaţii mai buni bucătari decât femeile?

Puneţi răspunsul sub forma unui comentariu la acest articol.

Câştigătorul va fi desemnat lunea viitoare.

Emisiunile lui Buddy Valastro la TLC: Regele Bucătarilor, Regele Cofetarilor şi Următorul Mare cofetar

Regele Bucătarilor. Sezonul 2. De luni până vineri, de la ora 20.00

În septembrie, Buddy Valastro a revenit la TLC cu noi reţete preferate ale familiei sale, din gastronomia italiană a Lumii Vechi, într-un nou sezon al programului Regele bucătarilor.

Buddy găteşte de toate, de la paste şi carne până la garnituri şi deserturi, preparând o mulţime de reţete simple, dar delicioase, de care se va bucura întreaga familie. Pentru mai multă savoare, în bucătăria lui Buddy sosesc tot felul de invitaţi, inclusiv membri ai familiei Valastro, care aduc sfaturi utile şi ponturi excelente pentru prepararea acestor ospeţe apetisante.

Regele Cofetarilor. Sezonul 4. De luni până vineri, de la ora 14.00

Fiind şeful de la ‘Carlo's City Hall Bake Shop', cofetăria lui din Hoboken, New Jersey, el supraveghează o întreagă echipă, din care fac parte mama lui, patru surori mai mari şi trei cumnaţi. În această serie, Buddy pregăteşte un tort pentru “The Greatest Show On Earth”, dotat inclusiv cu un “cerc de foc”, prepară un tort aniversar special pentru Rachael Ray, un chef celebru şi duce toată echipa de la cofetărie pe ţărmul mării, pentru o aventură la pescuit, ca sursă de inspiraţie pentru un tort în formă de rechin ucigaş pe care trebuie să îl facă pentru aniversarea de 35 de ani a companiei unui prieten care închiriază bărci.

Următorul Mare Cofetar. Sezonul 2. În fiecare miercuri, de la ora 22.00

Buddy Valastro, "Regele cofetarilor", vrea să îl ajute pe cel mai promiţător cofetar şi decorator de torturi să îşi lanseze cariera. Într-o nouă serie din "Următorul mare cofetar", Buddy testează alţi zece cofetari talentaţi, forţându-le limitele şi punându-i să treacă printr-o serie de probe din ce în ce mai dificile. Cei mai mari cofetari ai Americii sunt supuşi unor presiuni teribile, căci trebuie să creeze un tort spectaculos, care să merite un premiu generos în bani, dar şi şansa de a lucra alături de unul dintre cei mai de succes şi mai celebri artişti cofetari din lume.

Câştigaţi un curs de gătit! Răspundeţi sub forma unui comentariu la acest articol la întrebarea: De ce sunt bărbaţii mai buni bucătari decât femeile?

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • vali vali
    1. poate ca s au apucat de gatit tocmai ca nu le a placut ce gatea mama acasa
    2. experimenteaza in toate domeniile, pt ca tot le place sa fie "sexul"tare, si daca geta poate fi coafeza de ce nu si gheorghe hair stilist...si lista poate continua aici
    3.majoritatea barbatilor s au apucat de gatit inainte sa fie o femeie in bucataria lor, si apoi au continuat tocmai ca sa demonstreze ca se poate si fara ele..
    pot continua cu lista cel putin juma de zi ..ideea este simpla si valabila pt toata lumea. in bucatarie tb sa fie pasiune , rabdare si improvizatie, de asta place bucatarilor , cu un plus pt domni care sunt mai deschisi noului decat doamnelor un pic mai conservatoare...
  • Traian Seuleanu Traian Seuleanu
    In gospodariile proprii, casnice, femeile sunt blazate, de unde si intreaba tot timpul" ce-ai mai gatit astazi? Ca eu nu mai stiu!", sunt mai sperficiale din cauza corvoadei, pe cand barbatii, in cea mai mare parte, pun mai multa atentie si rabdare in ceea ce fac, sunt atenti sa nu greseasca cu condimentele si ce au gatit sa arate si bine si cu gust. In schimb, profesional vorbind, lasand la o parte mitul ca barbatii ar fi mai "curati", nu cred ca diferentele sunt vizibile de un novice.
  • Adrian Adrian
    Voi cautati un raspuns la intrebari de genul "Daca locul femeilor e la cratita, atunci de ce cei mai buni bucatari sunt barbati?"
    Un barbat la cratita nu sta la cratita pentru ca trebuie sa gateasca pentru cutare sau cutare din obligatie... o face fie pentru ca vrea sa pape ceva pe gustul lui, ceva cum ii gatea mama lui cand era mic (vorba aia "mancare ca la mama acasa"), fie din pasiune (bucataria fiind o arta).
    S-au intalnit si femei si barbati catastrofe in bucatarie, sunt unele si unii care nu au habar sa faca 2 ochiuri sau cartofi prajiti... pana la urma toata lumea stie sa gateasca.. diferenta intre un bucatar bun si cineva care face doar o mancare sa scape de foame este gustul preparatului.
    Marele avantaj al bucatariei este ca ai voie sa combini absolut orice, atat timp cat rezultatul final este intai aratos iar apoi si bun la gust, comestibil. Cred ca barbatilor nu le este frica de critica rezultatului final si daca acesta va fi dezastruos vor avea mereu scuza "ei, sunt barbat, de fapt femeile ar trebui sa gateasca", iar pe de alta parte daca ce iese din bucatarie este apreciat vor avea mereu pregatita replica "v-am spus eu, barbatii sunt cei mai buni bucatari"
    In rest, sa gatiti bine !
  • zexe zexe
    Este doar o iluzie bine intretinuta de femei. Un mit care sa stimuleze barbatii sa ocupe toate ocupatiile de care se considera legate in mod umil si discriminatoriu. In aceeasi logica se poate pune si intrebarea " Cum se face ca barbatii sunt cei mai buni la dus gunoiul, la calcat rufe, la spalat vase, etc."
    Nu va lasati dusi de nas, fratilor!
  • ilie alina ilie alina
    pentru ca poate gatesc mai rar si atunci pun foarte multa pasiune, energie si talent. femeile gatind mai des uneori uita si o fac pur si simplu din reflex.
  • andreea bivol andreea bivol
    Asa cum am spus multi, pentru ca barbatii gatesc ca si cum ar practica un hobby: cu placere, cu pasiune si inventivitate si nu le pasa intotdeauna de ce iese. Pe cand femeile care trebuie sa gateasca pentru toata familia, 7 zile din 7, 52 de saptamani din 52 de saptamani, plus ca trebuie sa tina seama de gusturile fiecarui membru al familiei in parte, plus ca rezultatul muncii lor trebuie sa fie absolut de fiecare data mancabil, nu mai au timp de pasiune, de fantezie si inventivitate. Ele gatesc acele mancaruri sau mancaruri care folosesc acele ingrediente care n-au fost niciodata respinse de niciun membru al familiei: "eu nu mananc d-asta". Cand un barbat gateste, el va pune pe masa rezultatul fara sa se ingrijoreze prea mult. Daca cineva face mutre, intotdeauna este o doamna prin preajma care va gati si pentru mofturos.
  • Enache Razvan-Liviu Enache Razvan-Liviu
    Pentru ca nu suntem asa de superficiali in bucatarie precum sunt femeile. Barbati gatesc din placere femeile din obligatie de aceea suntem mai buni.
  • Liviu Enache Liviu Enache
    Daca bucataria a fost dintotdeauna a femeilor, noua, barbatilor, ne-a ramas doar… bucuria de a gati.
    De aceea, ne purtam in bucatarie ca niste copii care se joaca, experimenteaza, invata si traiesc din plin placerea gatitului. Cum sa nu fim noi, barbatii, bucatari mai buni, cand suntem niste copii mari, iar bucataria e locul preferat de joaca?
  • marcelinagl marcelinagl
    Salut toti barbatii despre care se spune ca sunt mai buni bucatari decat femeile, si asta pentru ca mentorul meu a fost tatal meu.
    Si totusi tata a gatit intotdeauna cu pasiune, dar si din obligatie pentru ca a ramas vaduv la 42 de ani, si a trebuit sa se ocupe de 3 copii, asa ca teoria conform careia barbatii sunt mai creativi pentru ca nu au si alte obligatii, cade, sau poate a fost o exceptie, cine stie.
    In alta ordine de idei, cred ca este si putin folclor, am intalnit si femei bucatarese exceptionale, dar se spune ca excelenta ar fi de partea barbatilor...dar iarasi, cine stie?!
    Oricum, jos palaria in fata celor de la care avem de invatat in ale bucatariei, fie ca este vorba despre femei sau despre barbati!
  • Ionut Ionut
    Asa cum spunea si Julian Barnes, barbatii sunt pedanti in bucatarie. De obicei, cand incepe barbatul sa gateasca sta cu cantarul langa el, cu cartea in fata si cu replica “nu-mi spune tu cat sa pun, atat scrie in reteta, atat fac”. Ii e frica la inceput, probabil si din cauza societatii si din teama de a nu gresi undeva unde femeile par ca au success cu usurinta. La inceput, barbatul nu gateste nimic daca nu are ingredientele din reteta din carte, nu risca la inceput si atunci, poat, frustrat, inceapa sa citeasca tot mai mult despre ingredient, despre chimia din bucatarie, ca sa stie data viitoare. Daca nu renunta dupa primele incercari, barbatul incepe sa aiba mai mult curaj si incepe sa experimenteze, mai ales daca e laudat si apreciat. Incepe sa inventeze, sa faca lucruri cat mai complicate, pentru ca mama/sotia oricum stiu sa gateasca mancarurile clasice, mai bine sa faca el altceva. Pe de alta parte de la femei se asteapta sa gateasca lucrurile clasice si in fiecare zi/saptamana sa faca asta. Ele nu sunt laudate cand fac mancarea pe care lumea se asteapta sa o faca asa cum sunt laudati barbatii care fac acelasi lucru. Daca sunt si mame, uneori nu au timp sa incerce, sa experimenteze. Cand copii sunt mici, fac doar ce e safe pentru ei, pentru ca nu au timp de altceva. Vor sa se asigure ca ei cresc si mananca. Cand sunt mai mari, de multe ori nu mai au putere sa incerce lucruri noi.

    Nu e vorba ca sunt neaparat mai buni, sunt mai liberi la experimentat, mai putin legati de clasic…
  • Diana-Catalina Zagrean Diana-Catalina Zagrean
    Barbatii gatesc mai bine pentru ca stiu sa se distreze cand o fac. Se aventureaza mai usor in necunoscut si nu se tem de esec. In plus, daca ard prajitura, ei nu se asaza pe jos si incep sa planga. Ei rad partea arsa, trag o frisca pe deasupra si o prezinta drept inovatie. D'aia, ca au cojones.
  • catalin rusu catalin rusu
    pentru ca ne place sa ne rasfatam iubitele.....:)
  • sandy sandy
    Barbatii sunt mai buni bucatari pentru ca sunt ceva mai gurmanzi decat femeile. Femeile sunt presate de timp si de cele mai multe ori nu pun mare accent pe detalii, detalli care fac diferenta. Barbatii se concentreaza mai mult in bucatarie, fiind gurmanzi vor sa manance ceva delicios.
  • matei matei
    bucatarii amatori barbati sunt mai buni pt ca o fac din pasiune, nu presiune (sociala)
    asa ca gatesc cu drag, experimenteaza si se joaca.
    fie o fac pt ei, ca sunt gurmanzi si placerea de a manca ceva bun facut de tine este cu atat mai mare, fie o fac pt a seduce si atunci vor sa impresioneze.

    bucatarii profesionisti barbati probabil se impun mai usor ca lideri in fata celorlalti, prin disciplina si duritate.
  • Marina Marina
    Barbatii gatesc mai bine pentru ca ei nu au atentia distributiva, se concentreaza pe un singur lucru si il fac foarte bine. Fetelor, noi trebuie sa recunoastem ca vrem sa facem mai multe lucruri deodata, ne descurcam destul de bine, dar nu trebuie sa ne rusinam sa spunem ca barbatii fac treaba foarte buna atunci cand isi propun asta.

Trimite un comentariu

sus