Skip to main content

Schimbări la Adevărul Holding. Şefa HR-ului pleacă. Vine un nou administrator al grupului

 

Publicitate

S-au anunţat schimbări noi la Adevărul. Gabriela Enescu, fost director financiar al grupului Graffiti BBDO (grup în care Cristian Burci este acţionar), este noul administrator şi director operaţional al grupului Adevarul, potrivit unei comunicări interne, trimisă astăzi angajaţilor. Gabrielei Enescu i s-a alăturat Iulian Matache, ca administrator al companiei.

În plus, de astăzi, 19 ocotmbrie, Oana Barbu, şefa resurselor umane, va înceta colaborarea cu Adevărul Holding, funcţia ei fiind preluată de Doina Stanciu.

Pe scurt din mesajul Gabrielei Enescu: 

  • In ultimele luni ati trecut cu totii printr-o perioada dificila. Incertitudini, reduceri salariale, restructurari.
  • Din 5 octombrie Adevarul Holding a intrat intr-o noua etapa. Doresc sa va informez pe aceasta cale ca incepand cu luna octombrie exista un nou Consiliu de Administratie al Grupului.
  • Eu,  Gabriela Enescu  m-am alaturat echipei de top management, ocupand functia de COO (Chief Operating Officer) precum si de administrator al grupului Adevarul.
  • Salariile aferente lunilor iunie, iulie si august s-au platit (decalajul fata de data obisnuita de plata a salariilor s-a datorat intarzierii semnarii documenteleor care marcau efectuarea tranzactiei) si exista o reala preocupare ca normalitatea sa reintre in vietile voastre.

Mesajele integrale, în continuare:  

Primul mesaj

Incepand cu data de 19 octombrie, directoarea departamentului HR Oana Barbu va inceta colaborarea cu companiile grupului Adevarul Holding.

Incepand de azi Doina Stanciu a preluat functia de Sef Serviciu Salarizare si pe aceasta cale ii uram mult success Doinei in noua functie.

Reconfirmam preocuparea noului management pentru imbunatatirea relatiilor dintre departamentele companiei si departamentul HR.

Multumim Oanei pentru ultimii 6 ani petrecuti in cadrul grupului si pentru suportul acordat noii echipe de management,in aceasta perioada.

Al doilea mesaj

Dragi colegi,

In ultimele luni ati trecut cu totii printr-o perioada dificila. Incertitudini, reduceri salariale, restructurari.

Suficiente motive ca eficienta si motivatia oricui sa fie puse la incercare. Si totusi, in aceste conditii, profesionalismul fiecaruia dintre voi a facut ca produsul final sa nu sufere. Angajamentul vostru pentru calitatea cuvantului scris, tiparire, distributie sau vanzare de publicitate a facut ca Adevarul Holding sa ramana in top.

Pentru toate sacrificiile acceptate si efortul depus, multumirile echipei de conducere reprezinta o minima datorie morala: Va multumim tuturor!

Ceea ce este insa si mai important este reprezentat de viitor. Orice om care trece prin momente grele se intreaba: “ Bine, bine, am fost solidari, ne-am asumat aceasta perioada, dar acum ce urmeaza?”

Fiecare dintre voi are nevoie de o perspectiva. Cum poate fi marcat un nou inceput? In primul rand prin restabilirea increderii si multumirea lucrului bine facut.

Din 5 octombrie Adevarul Holding a intrat intr-o noua etapa. Doresc sa va informez pe aceasta cale ca incepand cu luna octombrie exista un nou Consiliu de Administratie al Grupului.

Eu, Gabriela Enescu m-am alaturat echipei de top management, ocupand functia de COO (Chief Operating Officer) precum si de administrator al grupului Adevarul.

In ce cred? In principii precum disciplina, intuitia si curajul. Cred de asemenea ca munca asidua de zi cu zi, inovatia si experienta acumulata in cei 12 ani ca CFO al grupului de companii Graffiti BBDO Romania si ca antreprenor privat, ma vor ajuta in conducerea Adevarul Holding, un brand in care cred cu toata taria.

Odata cu mine, echipei de conducere i s-a alaturat si Iulian Matache, ca administrator al companiei. Iulian are o experienta de 10 ani in multinationale precum Vodafone si OMV Petrom, in care a derulat proiecte de anvergura in domeniul IT, juridic, respectiv fuziuni de companii, preponderent ca si consultant extern. Iulian completeaza puzzle-ul care va reflecta noua imagine a trustului.

Stradaniile noastre s-au concentrat de la bun inceput pe rezolvarea problemelor curente. Salariile aferente lunilor iunie, iulie si august s-au platit (decalajul fata de data obisnuita de plata a salariilor s-a datorat intarzierii semnarii documenteleor care marcau efectuarea tranzactiei) si exista o reala preocupare ca normalitatea sa reintre in vietile voastre. Asta insemnand, printre altele, respectarea datei de plata a salariilor si plata tichetele de masa din lunile iunie, iulie si august pe care le vom inchide treptat in perioada urmatoare.

O mai buna comunicare interna ne va ajuta pe toti sa dam la o parte grijile provocate de incertitudine si sa reincepem sa facem cu placere ceea ce avem de facut. Va asigur ca parerile si propunerile voastre conteaza, si saptamana viitoare vom gasi si modalitatea ca ele sa poata fi exprimate.

Sunt sigura ca mai sunt intrebari la care asteptati raspunsuri si ele vor veni pe masura ce problemele vor fi rezolvate.

Pentru ca titlurile Adevarul Holding sa se impuna in continuare pe piata ca produse de excelenta, este nevoie de implicarea tuturor. Fiecare dintre voi reprezinta o veriga in acest proces si va face diferenta intre a inregistra un succes sau un esec. Ma bazez pe voi ca vom forma o echipa imbatabila!!

In incheiere vreau sa va spun ceea ce multor colegi le-am repetat zilele acestea: Cea mai mare valoare a unei companii o reprezinta oamenii !!!

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Las Felixi Las Felixi
    Fratilor, nu va bucurati asa repede.Nu-i cunosc pe cei care au plecat, dar ca unul care stie ce-i poate pielea lui Iulian Matache, va spun: Ferea! Imre a fost mic copil in ceea ce priveste stupizenia deciziior de management. Iulian est eun personaj sarmant, care se pricepe la toate in teorie, dar in practica este zero. In schimb stie sa pupe dosul care trebuie, fiind foarte perseverent in acest sens.
  • un anonim un anonim
    De acord cu incompetenta OB (n-am gasit alta rima): atunci cand iei un salariu de 25.000 de lei pe luna si nu stii sa faci decat idiotenii si sa improsti cu rahat restul lumii, confundand angajatii AH cu propriii sclavi de pe plantatie, faptul ca a disparut din peisaj fara a fi scalpata reprezinta o mare realizare - pentru ea. Insa nu sunt de acord cu introducerea lui Benea in aceasta cloaca de nesimtiti incompetenti si pusi doar pe furat: este singurul om care a facut cu adevarat ceva pentru AH, iar dovada este ca Burci a mai avut ce cumpara. Daca era dupa Adrian Vasile, OB sau alti handicapati (inclusiv macho man-ul cu tupeu, dar prost ca noaptea, care raspunde la numele de Vieru) AH era de mult la groapa de gunoi. Astfel de oameni, care au venit la serviciu doar sa-si etaleze toalele, sa faca conversatie si sa-si rezolve problemele personale, incasand pentru asta si o caruta de bani, au adus AH in situatia in care se gaseste, nu cei care au muncit cate trei luni fara a primi un leu salariu. Si, revenind la Alin Benea, intotdeauna s-a luptat cu morile de vant, niciunul dintre cei de sus nefiind preocupat de bunul mers al companiei si neintelegand nici in al 12-lea ceas cu ce se mananca o afacere de presa.
  • off topic off topic
    pe la sfarsitul lui 2010, am dat o fuga pan' la sediul AH, cu treaba.

    am ramas stupefiat de comportamentul celor de la intrare, a paznicului si a unei fete cucuiete care se invartea pe acolo. vorbeau in gura mare, fara nicio jena, despre unii si altii de prin redactii. barfeau, cu alte cuvinte, tare si apasat, fara a se sinchisi ca cei care asteptau pe hol puteau auzi totul. mi-a fost dat sa aud inclusiv glume de genul "ia sa punem noi pe monitoare camera de la nu stiu ce etaj, sa vedem ce mai face cutarica... aia care face si drege (urmau mistourile)"

    o nota foarte proasta pentru trust. unii nu realizeaza cat de mult conteaza prima impresie. 'geaba investesti in building si hi-tech, daca neglijezi resursa umana.

    Adevarul a avut echipe de jurnalisti buni, de-a lungul timpului, insa managementul a fost cel care a lasat de dorit. e un punct de vedere al cuiva din afara redactiei, al unui cititor avizat.

    Patriciu are doua falimente la activ, insa a obtinut o mare victorie: propria-i libertate. si cu inca suficient de multi bani in cont, poate sa mai falimenteze linistit si alte business-uri, cu aceeasi mina/privire ridicol de serioasa.
  • curioasa curioasa
    curioasa, tot curioasă...
    câţi bani o fi luat OB ca să plece AZI? nu dupa decizia consiliului concurenţei bla-bla...
    căci cam aşa se procedează în situaţii de forţă majoră, când vrei să scapi de unul care nu se dă plecat. şi bănuiesc că avea şi un contract beton...
  • curioasa curioasa
    @Ion, aş avea curaj să bag mâna în foc că prea minunata OB a fost cu ideea "reportării" (să-i zicem aşa) a salariului pe luna septembrie; în primă fază chiar se propusese un soi de concediu fără plată - o modalitate mult prea ilicită -, aşa că i s-a cerut o soluţie "mai" legală. Mai mult, abia aştepta să micşoreze salariile de pe contractele de muncă şi a făcut asta inclusiv ca să discrediteze noul management în faţa angajaţilor. Noul management s-a complăcut, dar i-a descoperit jocul. Din nefericire, jivina lasă în urma ei o grămadă de procese în care holdingul e implicat din cauza abuzurilor faţă de angajaţi. sau va fi implicat, tocmai pentru că, simţind că-i fuge pământul de sub picioare, a lăsat "bug"-uri prin actele adiţionale, de restructurare sau alte hârtii tocmai ca să poată fi atacate în justiţie. las' că plăteşte burci. dacă e fraier.
  • curioasa curioasa
    @robert, nu eşti pe margine, frate, eşti chiar p-afară rău de tot!
    piaza rea care venea cu idei de "cum să-i mai călcăm în picioare pe sclavi" către "conducere şi acţionariat" este nimeni alta decât supranumita OB.
    nu zice nimeni că era cornete vreun sfânt, dar ideile i le furniza sus-numita, iar el doar era de acord. toată lumea s-a bucurat când a plecat corneţeanu, crezând că el era de vină. ei bine, s-a dovedit că maestra de ceremonii care încălcau legile, inclusiv ale bunului simţ, era "nimeni-alta".

    nu îi dorim decât ceea ce ne-a dorit şi ea nouă timp de 6 ani.
  • curioasa curioasa
    @sclav pe plantaţie: încercam să dau o notă veselă postului cu ajutorul unui dram de sarcasm. :D
    lista e deschisă, completeaz-o, dacă crezi că mai sunt persoane menite să stea alături de merituoşii de mai sus :))
  • sclav pe plantatie sclav pe plantatie
    Robert, oana barbu nu e un sarman tap ispasitor sau un simplu executant, stie toata lumea ce-i poate pielea. Cit despre comportament si vocabular... cum iti permiti sa-i dracui pe angajati, sa urli la ei si sa-i tratezi ca pe sclavi? Doamne, da-i un sef exact asa cum a fost ea! Din pacate, ea nu traieste de la un salariu la altul, isi permite sa stea pe bara mult timp, la cit a supt de la AH.Cu peste 5000 de euro pe luna vreme de 6 ani, adica vreo 360000 de euro, te doare-n cot ca stai acasa
  • sclav pe plantatie sclav pe plantatie
    curioasa, cred ca lista e mai lunga :)
    oanei barbu n-ai de ce sa-i multumesti, n-a plecat de bunavoie, au dat-o afara.
  • paul S paul S
    Ca sa nu mai zic ca in loc de "la toti" trebuia "tuturor".
    A murit George Pruteanu, a murit Adrian Paunescu, a murit Romulus Vulpescu.
    Cine se va mai ocupa de toti agramatii care, in presa asta jalnica, cu patronii astia jalnici, cu facultatile astea jalnice de jurnalism, au ajuns sa cuvante catre public?
    Publicul acesta jalnic.
  • paul S paul S
    Tu nu-ti meriti banii, ca esti agramat.
    Nu stii cand sa pui cratima si cand nu.
    Daca citesti carti, devii mai cult.
    Daca stai pe net, te scalzi intre altii asemeni tie.
    Si te prostesti si mai rau.
  • Robert Robert
    De pe margine eu vad altceva.
    Undeva sus s-au luat decizii proaste si s-au papat si pierdut aiurea banii.
    Nu HR-ul e principalul vinovat ci conducerea (Imre) si actionariatul (paturiciu), insa e mai comod sa gasesti tapi ispasitori si sa dai vina pe cei care trebuiau sa apese butoanele in ziua de salariu.
  • curioasa curioasa
    au inceput sa pice capetele mari?

    Gabriela,
    nu stiu tu ce faci, dar noi ii asteptam cu demisiile pe urmatorii:
    - liliana munteanu - nesimtita care fumeaza in biroul cu aerisirea spre birourile sclavilor; atat face, ca evenimente...
    - cezar udrescu - nefacatoru-de-nimic trebuia angajat la bar, ca intretinator de fufe; treaba lui, poa' sa aiba 100 (de fufe) daca il tine organu', dar nu pe leafa aia nesimtita; rezista in continuare, in speranta nu stiu cui ca va mai exista televiziune in holding.
    - vlad moca - in afara de cateva, crede el ca multe, cuceriri (?!) printre pupilele si damele de companie, nu e decat alt facator-de-nimic.
    eugen stoica - maestru sifonar, desi, cand il vezi, nu dai doi bani pe el

    toti, acoliti ai lui imre. daca mi-a scapat vreunul, mea culpa.

    da, uite ca era sa-mi scape!
    insusi L., peter l. imre, groparul-sef al AH, trebuie sa plece cat mai repede. n-are decat sa-si continue prietenia de 22 de ani cu burci in alta parte, ca sef de sala, tractorist sau ce-o vrea el.

    Mai sunt curioasa cand va pleca si marele ziarist bOrcan, pupincurist-sef - i-a dat biroul spre folosinta lui Ionescu, doar-doar nu l-o da afara. sau tocmai pentru ca e cu un picior in... alta barca?

    si, ca sa revin la topic, ii multumim oanei barbu pentru singura decizie buna pe care a luat-o in cei 6 ani: sa paraseasca compania. sa se duca hr la forbes. sigur va face treaba!
  • endless fail endless fail
    dar P Imre tot acolo a ramas ? duminica era pe la realitatea tv unde a fost intrebat ce crede despre Cristian Sima si raspunsul lui... nu-l cunosc dar e un escroc !!
  • curioasa curioasa
    care forbes?? numai imre poate sa spere ca revista aia mai apare. dimpreuna cu pupila badea. imre o fi sperat ca-l poate pacali pe burci si credea ca o sa mai sifoneze niste bani pana in decembrie. se pare insa ca cineva i-a dat peste degete...

Trimite un comentariu

sus