Skip to main content

Schimbări la Adevărul Holding. Şefa HR-ului pleacă. Vine un nou administrator al grupului

 

Publicitate

S-au anunţat schimbări noi la Adevărul. Gabriela Enescu, fost director financiar al grupului Graffiti BBDO (grup în care Cristian Burci este acţionar), este noul administrator şi director operaţional al grupului Adevarul, potrivit unei comunicări interne, trimisă astăzi angajaţilor. Gabrielei Enescu i s-a alăturat Iulian Matache, ca administrator al companiei.

În plus, de astăzi, 19 ocotmbrie, Oana Barbu, şefa resurselor umane, va înceta colaborarea cu Adevărul Holding, funcţia ei fiind preluată de Doina Stanciu.

Pe scurt din mesajul Gabrielei Enescu: 

  • In ultimele luni ati trecut cu totii printr-o perioada dificila. Incertitudini, reduceri salariale, restructurari.
  • Din 5 octombrie Adevarul Holding a intrat intr-o noua etapa. Doresc sa va informez pe aceasta cale ca incepand cu luna octombrie exista un nou Consiliu de Administratie al Grupului.
  • Eu,  Gabriela Enescu  m-am alaturat echipei de top management, ocupand functia de COO (Chief Operating Officer) precum si de administrator al grupului Adevarul.
  • Salariile aferente lunilor iunie, iulie si august s-au platit (decalajul fata de data obisnuita de plata a salariilor s-a datorat intarzierii semnarii documenteleor care marcau efectuarea tranzactiei) si exista o reala preocupare ca normalitatea sa reintre in vietile voastre.

Mesajele integrale, în continuare:  

Primul mesaj

Incepand cu data de 19 octombrie, directoarea departamentului HR Oana Barbu va inceta colaborarea cu companiile grupului Adevarul Holding.

Incepand de azi Doina Stanciu a preluat functia de Sef Serviciu Salarizare si pe aceasta cale ii uram mult success Doinei in noua functie.

Reconfirmam preocuparea noului management pentru imbunatatirea relatiilor dintre departamentele companiei si departamentul HR.

Multumim Oanei pentru ultimii 6 ani petrecuti in cadrul grupului si pentru suportul acordat noii echipe de management,in aceasta perioada.

Al doilea mesaj

Dragi colegi,

In ultimele luni ati trecut cu totii printr-o perioada dificila. Incertitudini, reduceri salariale, restructurari.

Suficiente motive ca eficienta si motivatia oricui sa fie puse la incercare. Si totusi, in aceste conditii, profesionalismul fiecaruia dintre voi a facut ca produsul final sa nu sufere. Angajamentul vostru pentru calitatea cuvantului scris, tiparire, distributie sau vanzare de publicitate a facut ca Adevarul Holding sa ramana in top.

Pentru toate sacrificiile acceptate si efortul depus, multumirile echipei de conducere reprezinta o minima datorie morala: Va multumim tuturor!

Ceea ce este insa si mai important este reprezentat de viitor. Orice om care trece prin momente grele se intreaba: “ Bine, bine, am fost solidari, ne-am asumat aceasta perioada, dar acum ce urmeaza?”

Fiecare dintre voi are nevoie de o perspectiva. Cum poate fi marcat un nou inceput? In primul rand prin restabilirea increderii si multumirea lucrului bine facut.

Din 5 octombrie Adevarul Holding a intrat intr-o noua etapa. Doresc sa va informez pe aceasta cale ca incepand cu luna octombrie exista un nou Consiliu de Administratie al Grupului.

Eu, Gabriela Enescu m-am alaturat echipei de top management, ocupand functia de COO (Chief Operating Officer) precum si de administrator al grupului Adevarul.

In ce cred? In principii precum disciplina, intuitia si curajul. Cred de asemenea ca munca asidua de zi cu zi, inovatia si experienta acumulata in cei 12 ani ca CFO al grupului de companii Graffiti BBDO Romania si ca antreprenor privat, ma vor ajuta in conducerea Adevarul Holding, un brand in care cred cu toata taria.

Odata cu mine, echipei de conducere i s-a alaturat si Iulian Matache, ca administrator al companiei. Iulian are o experienta de 10 ani in multinationale precum Vodafone si OMV Petrom, in care a derulat proiecte de anvergura in domeniul IT, juridic, respectiv fuziuni de companii, preponderent ca si consultant extern. Iulian completeaza puzzle-ul care va reflecta noua imagine a trustului.

Stradaniile noastre s-au concentrat de la bun inceput pe rezolvarea problemelor curente. Salariile aferente lunilor iunie, iulie si august s-au platit (decalajul fata de data obisnuita de plata a salariilor s-a datorat intarzierii semnarii documenteleor care marcau efectuarea tranzactiei) si exista o reala preocupare ca normalitatea sa reintre in vietile voastre. Asta insemnand, printre altele, respectarea datei de plata a salariilor si plata tichetele de masa din lunile iunie, iulie si august pe care le vom inchide treptat in perioada urmatoare.

O mai buna comunicare interna ne va ajuta pe toti sa dam la o parte grijile provocate de incertitudine si sa reincepem sa facem cu placere ceea ce avem de facut. Va asigur ca parerile si propunerile voastre conteaza, si saptamana viitoare vom gasi si modalitatea ca ele sa poata fi exprimate.

Sunt sigura ca mai sunt intrebari la care asteptati raspunsuri si ele vor veni pe masura ce problemele vor fi rezolvate.

Pentru ca titlurile Adevarul Holding sa se impuna in continuare pe piata ca produse de excelenta, este nevoie de implicarea tuturor. Fiecare dintre voi reprezinta o veriga in acest proces si va face diferenta intre a inregistra un succes sau un esec. Ma bazez pe voi ca vom forma o echipa imbatabila!!

In incheiere vreau sa va spun ceea ce multor colegi le-am repetat zilele acestea: Cea mai mare valoare a unei companii o reprezinta oamenii !!!

Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Ion Ion
    'in incheiere vreau sa va spun ceea ce multor colegi le-am repetat zilele acestea: Cea mai mare valoare a unei companii o reprezinta oamenii !!!'

    Orice manager stie ca fraza asta este una din cele mai mari minciuni corporatiste :). E jenat sa enunti asa ceva dupa ce salariile pe august nu s-au platit inca la toata lumea, la fel ca alte beneficii care au restante mai mari, dupa ce ati obligat lumea sa semneze niste contracte noi abuzive prin care impuneti oeamenilor sa renunte la salariul pe luna septembrie si sa accepte un salariu cu cel putin 15% mai mic. Cred ca asta spune multe despre noul management.
  • Bravo Bravo
    balaura asta incompetenta a HR-ul din media a terfelit destinele multor persoane si personalitati care s-au invartit prin Adevarul Holding si culme desi toata lumea ii stia incompetenta: parea de neclintit. Ultima stergere de bocanci a facut-o pe un om care a dormit la propriu in AH sa construiasca reteaua ADS: Camelia Pasaroiu.
    Mai sunt cateva figuri hidoase care isi plimba capatanile seci prin AH si care au dus in cap un trust media construit cu truda: IMRE, Vieru, Stancu, Sabin bOrcan, Raluca Badea, Alin Benea - personaje care nu duc o sedinta cap coada daca nu au la serviciu oameni din departament care sa le pregateasca prezentari/situatii/deadluri.
    Felicitari si asteptam cu sufletul la gura urmatoarele miscari de trupe !!!
  • dan-cornu dan-cornu
    gabita-felicitari-te pupa cei trei
  • alt muritor alt muritor
    SA FIE CLAR. nu l-a toti li s-a virat salariul pe luna august, sa nu mai spun de bonurile de masa pe iulie, august si septembrie. dar da bine sa comunicam faptul ca oamenii si-au primit restantele, ca prostii care au mai ramas sa mai traga o teapa. si sa nu uitam de cei care au semnat ca pleaca, ca poate mor de foame sau au credite la care li se aplica penalitati - care nu regasesc prin plata restantelor, or au chirii de platit, ca nu isi permit ca altii sa vina cu Ferrari la munca sau alte masini de fite si, colac peste pupaza, mai au familie cu copii de intretinut. DATI-NE BANII, pentru care am muncit, ca nu ii dati din burta sau pe ochi frumosi, respectativa clauzele contractuale...
  • Andra Andra
    Sa inteleg ca printre peroanele care se gudura pe langa Gabriela se numara si aceasta Doina? E nevoie de un nou management, un nou director de resurse umane, nu trepadusi care ling pantofii la sefi.
  • mircea mircea
    Liliana Munteanu mai este sau a trecut la Forbes ?
  • un sclav un sclav
    Oana Barbu, du-te invartindu-te! In loc sa fii un sef exigent si corect, ai preferat sa fii o ticaloasa cu sclavii si subordonatele, o prefacuta, o slugarnica fata de sefi. Acum revii la conditia pe care ai avut-o dintotdeauna: de frustrata si razbunatoare. Nimeni nu o sa planga dupa tine.
  • I. Vasilescu I. Vasilescu
    Oana Barbu a fost data afara pentru ca din banii pe care Burci i-a adus pentru redactie si-a platit ei, lui Imre si gastii lor salariul pe luna septembrie. atat. dupa ei, potopul :D
  • un fost si actual un fost si actual
    Gabriela,

    Sunt convins ca ai cele mai bune intentii. Indraznesc sa-ti dau insa un sfat: priveste cu atentie in jur si incearca sa scapi de toti cei care se vor gudura pe langa tine in zilele astea. Orice manager adevarat stie ca nu poti duce o companie catre succes cu aceiasi sefi care au adus-o la dezastru. Poate incerci sa aduci langa tine cativa dintre cei plecati demn, dintre cei dati afara pe nedrept, poate vei intelege prietesugurile si combinatiile, poate vei reusi sa vezi unde exista si unde se mimeaza adevaratul jurnalism.
    Nu uita ca ai o mare putere, ca nu le stii pe toate, ca media e o lume incurcata. Nu uita, mai ales, ca ziarele se fac cu jurnalisti, ca reporterii si simplii agenti de publicitate tin in carca totul. Nu uita ceea ce toti cei dinaintea ta au omis: sa-i respecti pe oamenii astia.
  • Cristi Cristi
    Atat oana barbu, raluca badea cat si adrian vasile au fost parte a dezastrului de pana acum, dezastru datorat si incompetentei lor, a indolentei si a nepasarii de care au dat dovada. Nu i-a interesat sa faca absolut nimik pentru bunul mers al trustului. Absolut nimik. Habar n-aveau ce este de facut, ce ar trebui sa faca sau cum. Era suficient sa te plimbi o ora prin trust, sa vezi atmosfera si sa iti dai seama ca acesti oameni trebuie sa plece. Si nu doar ei, ci intreg managementul. Pt ca nu au fost capabili sa aduca acest trust pe linia de plutire. Pacat ca pe langa cei ce este necesar sa plece mai pica si oameni care au muncit corext in trust, gen malin bot. Dar este clar, exista perspective pentru redresarea trustului.

Trimite un comentariu

sus