Skip to main content

Lumea lui Banciu la CNA: 370 de sesizări pentru emisiunile despre maidanezi

 

Radu Banciu

Publicitate

Consiliul Naţional al Audiovizualului analizează astăzi mai multe ediţii ale emisiunii Lumea lui Banciu în care realizatorul a vorbit despre câinii maidanezi. Potrivit preşedintelui CNA, Laura Georgescu, CNA a primit 370 de sesizări referitoare la emisiunea Lumea lui Banciu.

Consiliul a mai primit şi 800 de reclamaţii legate de modul în care televiziunile au reflectat ştirile despre maidanezi şi despre moartea lui Ionuţ, copilul în vârstă de patru ani ucid de câini vagabonzi.

Membrii CNA au amânat o decizie în privinţa lui Banciu.

Radu Banciu în faţa membrilor CNA:

Florin Gabrea, membru CNA - Faceţi foarte des recurs la criterii şi lucruri, stări de fapt din Europa. Tipul acesta de emisiune pe care nu ştiu cum să-l cataloghez. Dumneavoastră vă aşezaţi, aveţi nişte puncte de vedere care pot fi corecte dar cred că nu ştiţi să gestionaţi materialul lexical în exprimarea ideilor. De ce credeţi că înjurându-l în faţa pe Oprescu, spunându-le oamenilor ghiolbanilor, tâmpiţilor, proştilor, sunt mai eficiente ideile dumneavoastră decât dacă aţi avea nişte opinii foarte coerente şi curat exprimate. Să ştiţi că studioul unei televiziuni nu este un spaţiu privat. Presupun că aţi dori să igienizaţi spaţiul public, dar nu-l igienizaţi ci îl degradaţi. Bă, boule nu mai este pamflet.

Radu Banciu – Mi-am asumat chiar şi acest risc. Pot să fac faţă lexical unei discuţii, dar nu cred că-mi foloseşte. Am auzit foarte mulţi oameni în această ţară vorbind frumos, diplomat. Nu cred că mai este timpul pentru explicaţii liniştite. Şi cu tot riscul de a fi nepopular, bădăran, necioplit, asta nu mă interesează ce crede lumea despre mine, atâta timp cât ştiu că am dreptate chiar şi atunci când folosesc aceşti termeni la televizor, care sunt de acord nu sunt ok şi îmi asum şi riscul acesta.

Nu mă interesează un discurs liniştit. L-am auzit pe Gabriel Liiceanu vorbind la televizor de zeci de ori. Nu a rezolvat nimic. Nimeni nu-l bagă în seamă. Eu ce constat este că nu se întâmplă nimic.

Pot să scriu şi poezii absolut geniale, dar nu mă ajută la nimic pentru că ele nu schimbă societatea.

Am preferat această atitudine, deşi am bagajul şi de cunoştinţe şi de lexic şi de ce vreţi dumneavoastră să fac o emisiune „a la carte”.

Pe mine mă inetersează să existe o finalitate dacă nu o să ajung niciodată la ea, asta este, nu suntem veşnici. Nu căutăm să ne impunem cu orice preţ. Când aveţi un scop în viaţă, nu este important să ajungeţi la acel scop?

Cumva este greu să punem emisiune în nişte tipare. E un pamflet dur care, sigur, întinde puţin noţiunea aceasta. Suntem pamfletul societăţii româneşti. Când încercăm să catalogăm emisiunea hai să catalogăm şi ţara.

Laura Georgescu, preşedintele CNA - Atâta vreme cât intraţi într-o convenţie de a schimba cu adevărat ceva în societatea românească, orice e admis. De aceea sufăr când vă aud că cine nu vrea să nu se uite. Nu vă mai permiteţi acest lucru.
E de datoria dumneavoastră să vă armonizaţi dialogul. (...) Nu puteţi introduce în subiectul cu câinii comunitari subiectul despre transplant.

Narcisa Iorga – Eu am doar o problemă. Nu sunt de acord cu ideea că telecomanda este atotputernică. Aveţi o obligaţie faţă de lege, limbajul oricât de acid ar fi trebuie să se încadreze în nişte limite legale. Dacă ar fi fost de-ajuns telecomanda noi nu am mai fi fost aici.

Laura Georgescu – Nu pot să ratez să nu vă întreb. Nu puteţi renunţa la Căcărău? E greu? Vă rup o mână dacă vă rog asta?

Banciu – Mi s-a mai spus, încercăm să renunţă, dar oamenii sunt vigilenţi. Imediat mi-au atras unii atenţia. Sunt oameni care au primit atâtea palme de la societate încât măcar una virtuală vor să tragă şi ei. Porecla este reală, nu este dată ca să devenim interesanţi. Dacă eşti poreclit Căcără este greu să-i zici Madona sau Cenuşăreasa.

Din emisiunea Lumea lui Banciu:

  • Dacă l-ar fi muşcat pe băiatul lui Arşinel, lucrurile ar fi stat poate altfel. Sper din toată inima să se întâmple asta.
  • Nu era nevoie nici să-i sterilizăm şi nici să aşteptăm ca cineva să moară. Câinii trebuie omorâţi. Asta trebuia făcută. Politicienii nu au făcut acest lucru timp de 20 de ani şi ne-am trezit astăzi în faţa acestei drame absolut monumentale.
  • Fir ar a dracu să fie această societate plină de cretini.
  • Şi termenul de animal este mult pentru aceste jafuri de animale. Ăştia sunt nişte monştri. Trebuia să fie curăţaţi.
  • Aşa cum oamenii nu pot să trăiască alături de gândaci, de şobolani. Ştiţi ce privire blândă au şobolanii? Ei bine ei sunt exterminaţi. Asta trebuie făcut şi cu câinii. Ei nu sunt pentru a coabita. Asta cu blândeţea este de fapt o laşitate.
  • Vreau să-i transmit lui Marius Marinescu că francezii au un proverb - Legile nu sunt făcute pentru câini ci pentru oameni. Ba da, este constituţional orice vrem noi să fie, câinii nu face legea în mod normal.
  • Este o crimă să ţii cu o bestie de genul acesta care te poate omorî oricând.
  • Plătim pentru orice blană 250 de lei. Nu ne interesează sterilizarea, adopţia, cuştile, vrem jupuirea. Cum se face la foci, sunt jupuite de vii.
  • Nu vrem câinele mort sau viu, vrem blana lor. Sunt căţei frumoşi care abia aşteaptă să fie jupuiţi/ Îi avertizez pe concetăţenii noştri de etnie romă că pot să intre şi în casa cetăţeanului şi să le jupuie câinii.
Autor: Iulia Bunea iulia.buneapaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • Sandy heilkamp Sandy heilkamp
    BITTE STOPPT das TÖTEN der Hunde und Katzen in RumänienDANKE
  • beunu beunu
    Banciu salveaza Rosia Montana ! :-)))
  • nelu nelu
    Banciu e cel mai tare!!!
  • ema ema
    Banciu, oricare ar fi "dreptatea" propovaduita de el, nu are niciun drept sa instige populatia prin indivizii ei cei mai antisociali la uciderea cainilor in moduri din cele mai barbare. Prin atitudinea lui inlesnita in spatiul public de gestionarea emisiunii sale, acest individ reprezinta culmea de abjectie antisociala, exponentul crimei odioase alaturi de un puternic deranjament psihic care trebuie de urgenta cercetat, investigat si excizat prin orice mijloc. Banciu e un individ periculos care singur s-a demascat si forurile competente trebuie sa ia urgent masuri impotriva lui. Sa fie dat afara din toate televiziunile si eventual singura ocupatie posibila din care sa-si duca traiul sa fie cea de...hingher sau de casap la vreun abator...Poate ca acolo se va implini profesional....
  • Observator Observator
    Florin Gabrea, Narcisa Iorga si Laura Georgescu sunt niste personaje triste, pline de false pudori, care bat campii pentru a-si justifica lefurile nesimtite. Bai inutililor, bai platitilor din banii mei, ce ati facut voi ma pt societatea asta de il chemati pe Radu Banciu sa va dea socoteala?! De bine, de rau, omul pune degetul pe rana, le zice pe bune! Pastrand proportiile, e un fel de Caragiale al timpurilor noastre. Bai Gabreo, pai de ce ar trebui Banciu sa fie politicos cu Oprescu? De ce? Asta a nenorocit o familie, a impanat un oras cu caini maidanezi prin neglijenta lui pe banii mei, de ce trebuie sa-l tratez eu cu politete?!
  • geo geo
    Da pe Mircea Badea - cine e asta!? - chiar nu il reclama nimeni...sau sa inteleg ca Banciu asta e mai tare in plisc decit Badea?
  • Lucian Lucian
    Mai bine ati da plangeri la DNA in legatura cu toate emisiunile despre curve si scandaluri, de dupa ora 10 seara. Banciu le zice bine, dar adevarul doare... Zi-le domnu` Banciu, macar tu sa ai curajul!
  • didi didi
    bravo, banciule. sunt de acord cu tine. defectii care mor de grija cainilor, ar face bine sa o faca la propriu.
  • adriana adriana
    si politia nu se sesizeaza? desi si acolo au ajuns plangeri. conform art 324 din Codul Penal instigarea publica se pedepseste cu inchisoare.

Trimite un comentariu

sus