Skip to main content

Look TV, atac la cabliştii care nu au cumpărat meciurile: au luat „o decizie comercială discreţionară”

 
Look TV Aici este fotbalul
Look TV Aici este fotbalul

Look TV Aici este fotbalul

Publicitate

Reprezentanţii posturilor Look TV şi Look Plus spun că posturile TV care trasmit meciurile „au incheiat un număr semnificativ de contracte de retransmisie cu distribuitori de servicii de programe audiovizuale”.

Într-un comunicat trimis Paginademedia.ro şi publicat pe site-ul LookTV, oficialii posturilor spun că firmele de cablu care nu au cumpărat meciurile de fotbal au luat o „ o decizie comercială discreţionară”, însă nu precizează cât costă meciurile pentru a fi preluate şi nu fac nicio referire legată de preţul pe care cabliştii trebuie să îl plătească pentru partide.

"Dezinteresul unor distribuitori de a semna contracte de retransmisie este o decizie comercială discreţionară a acelor distribuitori, care îi privează pe proprii abonaţi de posibilitatea de a se bucura de fotbalul românesc de calitate", spun oficialii Look TV

Comunicatul Look TV nu punctează numărul abonaţilor pentru care s-au semnat contracte şi face o referire indirectă la cei care au avut drepturile până acum, fără a nominaliza compania – RCS.

„După o lungă perioadă în care abonaţii la servicii de cablu TV puteau viziona un număr mare de meciuri doar dacă se abonau la un singur distribuitor, în prezent, orice abonat işi poate selecta furnizorul de servicii pe care şi-l doreşte şi poate viziona toate meciurile de fotbal din cele două competiţii”, se arată în comunicat.

Comunicatul Look TV:

Posturile Look TV şi Look PLUS, care vor asigura difuzarea în direct a meciurilor de fotbal din campionatul Liga 1 şi Cupa Ligii, au incheiat un număr semnificativ de contracte de retransmisie cu distribuitori de servicii de programe audiovizuale

Urmare a procedurii publice transparente iniţiate în data de 2 aprilie 2014, radiodifuzorii TRANSILVANIA LOOK S.A. (deţinător al licenţei pentru postul TV „Look TV”) şi NCN STUDIO TV S.A. (deţinător al licenţei pentru postul TV „Look PLUS”) au semnat un număr semnificativ de contracte de retransmisie cu distribuitori de servicii de programe audiovizuale, prin intermediul cărora abonaţii, care au fost privaţi anterior de posibilitatea de a viziona meciurile din campionatul Liga 1 şi Cupa Ligii, pot viziona aceste competiţii sportive pentru următorii 5 ani.

După o lungă perioadă în care abonaţii la servicii de cablu TV puteau viziona un număr mare de meciuri doar dacă se abonau la un singur distribuitor, în prezent, orice abonat işi poate selecta furnizorul de servicii pe care şi-l doreşte şi poate viziona toate meciurile de fotbal din cele două competiţii.

Posturile Look TV şi Look PLUS au transmis tuturor distribuitorilor interesaţi oferta lor comercială şi au semnat contracte de retransmisie cu oricare distribuitor care a efectuat demersurile legale necesare.

Dezinteresul unor distribuitori de a semna contracte de retransmisie este o decizie comercială discreţionară a acelor distribuitori, care îi privează pe proprii abonaţi de posibilitatea de a se bucura de fotbalul românesc de calitate.

În acest context, TRANSILVANIA LOOK S.A. şi NCN STUDIO TV S.A. reaminteşte tuturor distribuitorilor de servicii de programe audiovizuale interesaţi să retransmită posturile Look TV şi Transilvania Live că pot să trimită în continuare la adresa de e-mail [email protected] scrisori de interes cu privire la semnarea de contracte de retransmisie, urmând ca aceştia sa fie contactaţi ulterior pentru discuţii şi negocieri suplimentare.

Autor: Petrişor Obae petrisor.obaepaginademedia.ro
viewscnt

Comentarii

  • ursu ursu
    Da ma ca eu cu marile campionate am crescut. Penibil esti tu prietene. Cand eram mic la bunicii mei la tara ascultam la radio campionatul romanesc. Bine ca ai ajuns si tu la cules de capsuni si ai aflat de Europa.
  • ursu ursu
    Asta e inceputul sfarsitului pentru RDS. Traisca noul rege: UPC!!!!
  • park park
    Nu o fi de cea mai buna calitate dar e al nostru si eu vreau sa-l vad.
  • park park
    Stimate dom geo. Ce treaba are Formula 1 cu campionatul romanesc? Tu cand erai mic in fata blocului te jucai dea ayrton senna sau dea LACATUS? Aveai o minge sau un bolid de formula 1 ? Subestimezi grav ce inseamna campionatul intern pentru romani.
  • park park
    Liga 1 tocmai a devenit interesanta acum ca au bagat astia play-off si retardatii de la RDS au decis ca nu mai e cazul sa o transmita.
  • Padre Padre
    Rusine RDS-ului si felicitari UPC-ului. Cand a fost greu UPC a arata ca nu se da inapoi.
  • sucs sucs
    Poti sa renunti la pachetul cu LIGA 1. Nu inteleg de esti captiv. UPC am vazut ca a pus la dispozitia clientilor cel putin 3 modalitati de renuntare la pachet.
  • sucs sucs
    Frumoase calculele tale insa eu cred ca pur si simplu Sky isi ia procent din pachetele vandute de cablisti. UPC are un pachet separat si cred ca SKY are procent de acolo. Asa ar trebui sa faca si ceilalti cablisti insa RDS refuza din start ideea de a imparti bani cu altcineva.
  • sucs sucs
    3 lei sunt pentru taxa pe stalp ... impusa de Guvern. UPC nu te obliga sa iei nimic. Nu mai e Evul Mediu. Ai un pachet de 10 RON cu fotbal daca il vrei il iei daca nu renunti la el. Ai pierdut o groaza de timp scriind un mare comentariu plin de bazaconii.
  • in your face in your face
    Sunt la UPC si de anul asta o sa am Liga 1. Restu puteti sa crapati ...de ciuda sau de grasi :)
  • Sammy Sammy
    Da poate ca e exagerat. Mai corect era 'Ii priveaza de fotbalul care ii intereseaza'. Ca aia cu ne uitam la fotbalul de afara tine numai pentru cei care nu au suferit pana acum cand echipa lor a luat bataie. Si echipa lor e tot timpul din Liga 1. Cu astea am crescut.
  • Sammy Sammy
    Daca au plecat ei de la alti operatori catre RDS pentru liga 1 de ce nu ar pleca de la RDS catre UPC?
  • Sammy Sammy
    Ar fi putut si RDS-ul sa dea meciurile foarte usor. Faceu un pachet separat si plateau catre SKY procent din pachetele pe care le vindeau. Ei s-au ofticat insa ca au pierdut licitatia.
  • Lexlut Lexlut
    RDS a facut o mare greseala pierde cel putin 10% din cota de piata ceea ce ar aduce UPC-ul amenintaror de aproape.
  • Lexlut Lexlut
    Ar fi putut si RDS-ul sa dea meciurile foarte usor. Faceu un pachet separat si plateau catre SKY procent din pachetele pe care le vindeau. Ei s-au ofticat insa ca au pierdut licitatia.

Trimite un comentariu

sus